tisdag 18 januari 2011

Bra beslut av SSK

Det blev Timrå för Almtunamålvakten Fredrik Pettersson-Wentzel som ni kanske har sett.
"PW" ville bara skriva på för säsongen ut och det är inget som SSK har nytta av.
Hela tanken med ett kontrakt från SSK:s sida var ju att få in en utvecklingsbar kille och låta målvaktstränaren Stefan Ladhe jobba upp honom från och med nu och använda honom framförallt under nästa säsong.

Han har ju inte kvaliteter att gå in direkt och ta en förstaspade och "rädda" SSK och i det här läget kan SSK lika gärna jobba vidare med Johan Mattsson om man inte väljer att köpa in en erfaren (och dyr) keeper som direkt kan peta de två man redan har.

Timrå är i ett helt annat läge. Båda deras ordinarie målvakter, Magnus Åkerlund och Juha Pitkämäki är skadade. Den ersättare som man har haft hittills, korttidslånet Aleksis Ahlqvist har inte övertygat och ska snart hem till Ilves igen. Pitkämäki har dessutom kontrakt nästa säsong och det är väl inte helt omöjligt att Åkerlund förlänger. Det innebär att Timrå har akut behov av en keeper nu men inte nästa säsong och då sitter värvningen av "PW" ju perfekt.

Varför Almtunamålvakten bara ville ha kontrakt säsongen ut kan man bara spekulera med. En gissning (obs, obs, gissning, jag har inga källor på det här) är väl att det redan nu är annat på gång för "PW":s del nästa säsong och att han då inte kan/vill binda upp sig längre än till april. Ska hur som helst bli intressant att se var han spelar nästa år.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer bli luleå eller färjestad eller brynäs, KOM IHÅG VEM SOM SA DET FÖRST!

Niklas Persson sa...

he he he, ja det var en anonym som sa det först... :-D

Håller med, bra agerat av SSK, varför betala ut lön och låta PW träna med Ladhe för att se gå någon annanstans nästa säsong...

Niklas Persson sa...

http://mvtraning.blogspot.com/2011/01/intervju-med-fredrik-pettersson.html

Marie Hallman sa...

anonym:vad praktiskt att alla kan kalla sig anonym för då kan alla säga sedan att de var just DEN anonym som sa det först...hahahaha

Niklas: tackför länk,ska kolla den.