söndag 30 januari 2011

Owuya: "Den tar jag 99 gånger av 100"


(Mark var tillbaka i Djurgårdsmålet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Djurgården var tio sekunder från tre pinnar men får nöja sig med en. Mark Owuya var tillbaka i DIF-kassen efter sin fingerskada och konstaterade att:
– Det var inga problem att lira, det var kul som fan att spela men sedan var det tråkigt som fan att vi inte vann.
Det vart en svängig match där Skellefteå hade 2-0, Djurgården reducerade, Skellefteå ökade på igen men Djurgården gick till slut i fatt och vände i tredje till 4-3. Men fick alltså se hemmalaget kvittera genom Mikko Lehtonen med ynka 10 sekunder kvar, sedan vann de även bonuspoängen efter straffarna.

– Det är klart att vi missar en del grejer. Sedan tycker jag att vi har jävlig otur också tidigt i matchen. Som vid deras första, jag känner att jag nästan har pucken så står han där och pucken studsar ner fast det känns som man har den. Den pucken gick lite fel, det var lite dåligt av mig. Sedan har vi grym otur på andra (Mika Hannula sparkar in pucken i eget mål när han ska hjälpa Mark), säger Owuya och fortsätter:

– Det blir en tung start så, sedan krigar vi oss tillbaka och gör det jävligt bra, har kontroll i sista men så kommer det där målet. Vi klarar oss rätt bra men det är surt, det är det.

I straffläggningen var det bara tre skyttar som satte sina strafförsök, Mario Kempe för Djurgården samt David Rundblad och Oscar Lindberg för Skellefteå. Och just Lindbergs straff är Mark missnöjd med:

– Den tar jag 99 gånger av hundra så lyckas han trycka in den, den enda gången… jag är väl lite sen ner kanske men jag brukar alltid ta dem där. Men jag tycker ändå att jag gör en helt okej match. Jag gjorde många bra räddningar (43 stycken) och det var ändå mycket att göra.

Vad säger du till de som tycker du släpper in mål för lätt?
– Att de får tycka vad de vill. Det första målet var väl för lätt och trean kanske jag skulle ha tagit. Jag visste att han skulle skjuta där men jag tappar puckbanan där. Det är som det är.

Ni är nu i ett läge där det är sjukt jämt i tabellen, med sju lag inom åtta poäng?
– Mmm men jag tänker inte på det utan det är som jag sagt förr, jag lever hellre i nuet och tänker mer på att lira så bra som möjligt istället, säger Mark Owuya.

Han vill inte recensera sina utespelare, tycker det är lite svårt att göra det som målvakt men något måste Djurgården göra nu för att bryta trenden med fyra raka förluster – samtidigt som bottenlagen nu vinner och knappar in:

– Alltså det är väl det gamla hederliga att man ska jobba på och vara noggrann. Jag kan bara gå till mig själv, det är det enda man kan påverka direkt. Och det är att veta vad jag ska göra för att spela bättre. Jag kan bara göra så att jag spelar bättre, alla måste gå till sig själva och försöka få ut det bästa av sig själv hela tiden.

Inga kommentarer: