fredag 14 januari 2011

Engstrand: " Jag försöker alltid utmana om att få stå!"

Och här är texten om Linköping. Expressen har ju olika texter i olika delar av landet, och ibland lite kortare på ett ställe och ibland lite längre på ett annat. Har som sagt inte hunnit kolla papperstidningen hur det blev, kan vara kortare version eller ingen alls av den här där...men här är orginalet i allafall.

(Engstrand. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

STOCKHOLM
Han höll nollan i första elitseriematchen för säsongen senast.
Och var bara tre minuter och 25 sekunder från att ta nolla nummer två på rad.
Ändå vet Christian Engstrand inte om han spelar på lördag eller inte.
– Jag har ingen aning faktiskt. Men jag försöker alltid utmana om att få stå. Man måste känna att man utmanar annars kommer man ingenstans, säger Linköpingsmålvakten till HockeyExpressen.

Finländaren Fredrik Norrena stod 36 matcher i rad men klev av kort innan match i lördags mot AIK på grund av smärtor i ryggen.
Och snacka om att Christian Engstrand har tagit chansen när han har fått den.
Ett mål på sex perioder är en smakstart för Linköpingsmålvakten som ägnat det mesta av hösten åt knäoperationer och rehab.
I går var han grymt besviken över att inte få ta andra nollan på rad:
– Det var skit! Jag vet inte vad som hände. Jag tar de där skotten i 99 gånger av 100. Det är synd att ett sånt mål blir avgörande också, säger Engstrand till HockeyExpressen.
Såg du pucken?
– Jag såg den hyfsat, var säker på att jag skulle ta den. Tyckte att jag hade benskyddet nere ordentligt men det hade jag uppenbarligen inte. Det är synd att inte grabbarna får tre poäng, de var värda det.
Vem som står på lördag är det ingen som vet:
– Fredrik har fått någon smäll i ryggen. Vi tar det dag till dag men det ska inte vara någon långbänk i alla fall. Vi får se när han känner sig frisk. Men vi har två jättebra målvakter. Det är ett angenämt val att välja vem som ska spela, säger Linköpingstränaren Hans Särkijärvi till HockeyExpressen.
Och Engstrand är redo:
– Jag vill självklart spela! Sedan har Norrena varit jättebra. Spelar man 36 raka matcher och gör det så bra som han har gjort hela hösten då är man en bra målvakt.
MARIE HALLMAN/EXPRESSEN


 Christian Engstrand sa även så här om...

...  den ihopåkning med Christian Eklund som gjorde att han slog runt och hamnade på rygg:
- Han säger att han "ramlade".Men det tillhör väl spelet, sedan är det upp till domarna att bestämma om de ska göra något. De tyckte väl inte att det var fult så det var bara att bita ihop och köra.

...han som varit skadad stora delar av hösten nu öser på i ren inspiration?
- Ja, ha ha precis! Nä men det känns bra, grabbarna jobbar bra framför mig också.Jag släppte lite för många returer men grabbarna hjälpte mig bra där så att de (DIF) inte fick vara där och hugga. Synd att det inte räckte till tre poäng.

Inga kommentarer: