torsdag 11 oktober 2012

Åberg: "Vi har satt igång vårat spel" 
(Åberg straffar Örebro. FOTO DANIEL PETTERSSON)
 
Det krävdes tio straffar för att avgöra matchen mot Örebro. Pontus Åberg fick förtroendet att lägga två av dem. Den andra gick in.

-Ja jag missade första , då läste han (Stefan Ridderwall) mig. Men i andra så försöker jag göra som jag har gjort tidigare, så den satt i dag. jättekul, säger segerskytten Åberg och lyser av glädje.

Att bonuspoängen kan få stor betydelse framöver inte minst för självförtroende och framtida spel är tydligt.

Djurgården har ju  haft en tung start med många gamnackar och spända gipshandleder i de tidigare matcherna men nu fanns plötsligt självförtroendet där. Energin likaså och fast Örebro jagade i kapp från 0-2 till 2-2 spelade DIF på.

Det har man inte gjort i de tidigare matcherna då det blivit stressat och ängsligt när det gått emot.  Mot Örebro var det tidigare pressade spelet ersatt med en helt annan bestämdhet och optimism.

Eller som Jimmie Ölvestad skrev på twitter efter matchen: "Gabriel Landeskog fick igång energin i laget"

-Ja, vi har väl tränat på bra, har satt i gång vårt spel och fortsätter i dag med det på matchen. Borde ha fått tre poäng i idag egenltligen men får två, de behövs de med , så det känns bra, säger Pontus Åberg.

Hur mycket energi har Gabriel Landeskog tagit med sig in i laget?
- Jo men det är klart att han är ett energiknippe. Han har ju varit kapten sedan han var liten. Drev alltid på, visade hur man skulle spela hockey och gör alltid det här jobbet som man ska göra och sedan lite till så han är oerhört viktig för oss.

Inga kommentarer: