onsdag 3 oktober 2012

Gameday! SSK-Karlskrona samt förändringar på gång


SSK har fått en riktig skitstart för att prata klarspråk men nu gör man verkligen en ansträngning för att börja klättringen uppåt.

Förutom att signa de lockoutade NHL-spelarna Matt Read och Calle Hagelin har man satt sig ner – ledarstab, spelare, styrelse och klubbledning och gått igenom på punkt för punkt – vad som har gått fel i början av säsongen.


Man har, enligt SSKs hemsida bland annat diskuterat spel med och utan puck, spelvändningar i egen och mittzon, var och hur man har förlorat puck och var och ur den ska återerövras samt hur farten ska gå upp i alla spelmoment.

Enligt SSKs hemsida har diskussionerna bland annat lett till ändrat träningsupplägg och lite nya roller för ledarna i laget.

Till exempel så kommer nu Johan Strömwall att ”delvis ha ett mer övergripande ansvar bland annat för att kunna få ett bättre ”helikopterperspektiv”. Samtidigt vill vi i ännu större utsträckning använda Anders Sörensens kompetens och han kommer därför leda fler träningar och ha en ännu större roll i förberedelser inför match. 

Jag har tyvärr inte hunnit ringa och fråga vad man menar i detalj med det här men det får komma senare. De har ju match idag också och till den matchen är det gratis entre. Den som vill betala för matchen på väg ut, får göra det genom att lägga pengar i en hink.
Blir det inte fullt nu, då vete fan när det blir fullt i hallen.

En annan intressant detalj är ju att klubben bjuder in fans, sponsorer och alla andra som vill prata SSK till ett öppet  möte nu på torsdag, 4 oktober kl 19.00 i Gallerian i Axa Sports Center.

Där kommer ordförande Jan Bergman, klubbdirektör Maria Andark, sportchef Per Nygårds, huvudtränare Johan Strömwall, assisterande tränare Anders Sörensen och målvaktstränare Jan Öhman att vara närvarande och de som mest varit bittra över säsongsinledningen har ju all chans i världen att lämna forumet och träffa de som bestämmer in real life. Jag hoppas många tar chansen, bra initiativ av klubbledningen tycker jag!

När det gäller onsdagens match så saknas Read och Hagelin. Den förstnämnde landade i dag, onsdag, den andra kommer i helgen men ingen av dem har papprena klara än. Nu så jag Karlskrona förra veckan och de jobbar hårt men SSK bör kunna göra match av detta ändå, även utan NHL-spelarna.

Enda spelare som är osäker till start är Johan Andersson. Dessutom saknas även långtidsskadade Mattias Carlsson och Fredrik Sonntag.

Inga kommentarer: