söndag 21 oktober 2012

DJURGÅRDEN-ASPLÖVEN 4–0 (0-0, 3-0, 1-0)( Fjärde raka segern FOTO SARAH CARLSSON)

Matchen: MM+
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 100% och Jooni Puurula, Asplöven, 86,21 %
Publik: 5 481
Domare: Christoffer Karlsson

BÄST I DIF
MMM Adam Reideborn, mv
MM Gabriel Landeskog, f
M Pontus Åberg, f, Alexander Wennberg, f.

 (Puurula slet som bara f.. FOTO DANIEL PETTERSSON)

BÄST I ASPLÖVEN: Jooni Puurula, mv. Gjorde verkligen allt han kunde men fick ju ingen hjälp alls.

FÖRSTA PERIODEN
… tung start för gästerna då Lucas Sandström åkte ut redan efter 32 sekunder.

…Å andra sidan gjorde inte DIF så värst mycket av det numerära överläget… ett par bra skott, det var allt.

…Säga vad man vill om Asplöven men de spelar försvar med väldigt stort hjärta. Var lite av en köttmur för DIF att försöka tråckla sig igenom. Igen. Lite repris på Karlskrona och BIK matcherna inledningsvis i alla fall.

…De checkar rätt bra också Asplöven, det fick Elias Granath känna av när han manglades av två vittröjor samtidigt. Såg ut att få lite ont i handsken men spelade vidare..


 (FOTO SARAH CARLSSON)

… Lite konstig sekvens halvvägs in i första när Henrik Eriksson satte in en högerkrok på en av Asplövenspelarna vid egna båset, såg tyvärr inte vem, och spelet liksom stannade upp. Fast det var inte avblåst. Och det tog en stund innan Asplöven insåg att det var avvaktande utvisning, skickad ut målvakten och försökte dra igång ett anfall men det blev inte mycket av det anfallet.

…Djurgården har ju –rent tekniskt och skridskoskickligt - bättre spelare. Det syntes inte minst när Gabbe Landeskog tog pucken i boxplay och trampade hela vägen ner till Puurula och bröt in framför mål där men då var det stängt.

…Riktigit bra press från Asplövens sida med fem minuter kvar av första. Djurgården spel var tillbaka i det här splittrade alla kör sitt race på något vis och Reideborn fick en del att göra. Lyckades även rädda en puck med insidan av benskyddet… eller rädda…han fick ut benskyddet vid rätt tillfälle sedan landade pucken mellan skyddet och knäet och la sig där.

…Per Hållberg åkte och rev och slet och tryckte till slut upp en Djurgårdsspelare mot sargen mindre snyggt bakifrån. Blev 2+10 på den för den före detta landslagsbacken.

 (FOTO SARAH CARLSSON)

…Hann bara gå 24 sekunder på den utvisningen så kom nästa, då Conny Strömberg la klubban som en krok runt midjan på Elias Granath. Conny åkte självmant fram till utvisningsbåset innan funktionären där ens fattat att han skulle öppna, ville bara gå upp i rök såg det ut som.

…Det där gjorde hur som helst att DIF fick chansen att spela i fem mot tre i hela 1.36. Men Puurula inledde med en snabb reflexräddning där han stängde femte hålet. Sedan prickade Pontus Åberg ramen (ribbkrysset, tror jag), Erik Gustafsson och några till sköt utanför så det dånade i kortplanket. Ingen utdelning där således i varken fem mot tre eller fem mot fyra.

…Conny Strömberg… alltså när han kom ut från utvisningsbåset åkte han direkt fram till DIF målet, får med sig pucken, gör en snurrfint vid sidan av Reideborn! Och får på det till ett bra skott. Men inget mål.

…Asplöven verkade stärkta av att ha klarat de tuffa utvisningsminuterna och Daniel Mannberg hade raketfart när han blåste ner längs den öppna högerkanten och sköt ett bra skott som Pickard fick en bra räddning på.

…Men sedan kom nästa Asplövenutvisning, nu Emil Bejmo för hakning.

…Jimmie Ölvestad var sagt missnöjd ut i pausintervjun. Lät som inget av det de hade bestämt innan utfördes på isen. Jag förstår honom. Det såg ut så också.

  (FOTO DANIEL PETTERSSON)

ANDRA PERIODEN
…Dubbla ramträffar från DIF –bland andra Ölvestad - inledningsvis när man stod framför målet och liksom försökte  hiva in pucken.

… Bra samarbetet mellan Landeskog och Åberg, där den förstnämnde skickade en puck bak till Åberg som stod mitt i slottet, tog ett skott men inte fick in pucken framför Puurula. Som är en riktigt bra målvakt. Bra på att stå på huvudet och ta allt vissa dagar.

…skott av Henrik Eriksson som sånär letar sig in efter fem minuter, blev en halvretur där som Asplöven spelare slog bort när Christian Eklund försökte slå in pucken.

…Timeout av Asplöven. Inte så konstigt, det var spel på en planhalva – dvs framför Puurula.

…Asplöven fick till lite spel på andra sidan efter timeouten men ironiskt nog var det även då det lossnade för Djugården.

 (Måljubel 1-0. FOTO SARAH CARLSSON)

…1-0 (6.17) Gabriel Landeskog (Douglas Murray, Timmy Pettersson) Lite huggning om pucken i DIFs zon, Murray är stark petar loss pucken, får fram den till Landeskog som åker ifrån de två Asplövenspelare som försöker men inte kan hänga med och ensam med Puurula är det bara pang bom mål.

…Bra försök av Christian Eklund någon minut senare när han går runt kassen och försöker trä in pucken vid sin närmsta stolpe, men tappar balansen där och får inte riktigt tryck på pucken. Bra täckt vid stolpen av Puurula också.

…Nytt friläge för Djurgården, nu halvvägs in i tredje då Erik Gustafsson är ensam med målvakten. Passar Åberg ute vid kanten, får tillbaka pucken men har inte lika hög fart och kommer lite för nära när han ska skjuta så det blev inte mycket av det.

…Ribbträff av Tim Eriksson kort därpå och när pucken studsar ner så gör den det framåt och den finländske målvakten hinner slänga sig med magen före och blockera pucken.

 (Wennberg fintar in 2-0. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…2-0 (12.28) Alexander Wennberg (Kim Lennhammer) Wennberg får en passning av Lennhammer, är stark när han bryter sig fram mellan backarna, kommer även han fri med Puurula, håller i pucken och fintar in målet mellan benen på Asplövenkeepern

…Gästerna fick allteftersom DIF trampade på ett allt längre lag och då fick Djurgården gott om ytor på mitten där man kunde storma fram och framför slottet där man fick ta för sig rejält. Men tredje målet kom lite mer överraskande från sidan.

 (3-0 kramar. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…3-0 (13.00) Gabriel Landeskog (Pontus Åberg, Markus Ljungh) Åberg kommer på vänsterkanten, tvärnitar, vänder 180 grader moturs och swosch får i vägen en pucks som går strax under ribban och in med hjälp av en styrning från Landeskog som därmed var uppe i fyra mål på fyra matcher.

…Asplöven repade lite mod samtidigt som DIF slog av lite på takten efter de där tre målen så det blev lite snurr framför Reideborn också.

…Mindre klok utvisning efter 19.26 i andra då Antti Alamäki tryckte en klubba i ryggslutet. Asplöven verkade tycka att det inte var något att orda om, Ölvestad såg ut att vilja ha lite mer än en tvåa men två minuter blev det.

 (Erik Gustafssom var sugen på mål... FOTO DANIEL PETTERSSON)

TREDJE PERIODEN
…Den utvisningen medförde att Djurgården fick chansen att spela pp i de inledande 1.27 av tredje perioden. Farligaste skottet under det överläget – Erik Gustafssons i målramen. Han kommer närmare och närmare ett mål….känns det som.

…Det var en del tjuvsmällar under matchen. Till slut lackade Jimmie Ölvestad ur och drog igång en i fajt med före detta lagkompisen Alexander Deilert efter 2.32 så att handskar och klubbor flög. Att Deilert är jättedjurgårdare spelar ju ingen roll en sån här match, då kör man för sitt lag och det gjorde han även om det inte var så snyggt alla gånger.

  (Ölvestad vs Deilert FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Ölvestad fick matchstraff (5 min plus 20 minuter game missconduct) för charging plus två minuter för roughing medan Deilert fick två minuter för roughing. Tvåminutarna kvittades så det hela slutade med fem minuters pp för Asplöven.

…Gästerna hade lite svårt att utnyttja det där överläget inledningsvis, tog ett par minuter innan de fick någon ordning på sitt pp och bland annat hade ett hårt skott från blå av Per Hållberg som Reideborn styrde ut och över. Men så mycket farligare blev det å andra sidan inte.

… Douglas Murray tröttnade på att Patrik Bergström var ettrig framför Reideborn och bara tryckte till honom så att Asplöven forwarden flög. Han vevade tillbaka och var nästan en fight på gång där men domarna fick bort Bergström och det kanske var klokast. Kan göra rejält ont att ge sig in i en fight med Murray. Bra för DIF också, som därmed slapp riskera ännu ett matchstraff.

(Gabbe ska fram till varje pris FOTO SARAH CARLSSON)

… Fin dribblingsraid av Kim Lennhammer halvvägs in i tredje men han dribblade någon gång för mycket så det blev inget av det.

…Nytt friläge för Erik Gustafsson i slutminuterna men den här gången gick pucken rätt på Asplöven målvakten

….Conny Strömberg höll på att få ett läge men då var Marcus Sörensen där och bröt vaket den chansen med klubban.

…Christian Eklund avslutade matchen med ett gruff med Puurula. Asplövenmålvakten var rejält förbannad och smällde upp målvaktshandskan i nyllet på Eklund utan åtgärd från domaren dock.

…4-0 (18.44) Erik Gustafsson (Gabriel Landeskog, Alexander Wennberg) Spel 5 mot 4.  Gabriel Landeskog kommer från rundeln, trampar runt målet, spelar in till Gustafsson som smäller in 4-0. Det tog ett tag och var några missade frilägen och ramträffar emellan men till slut så, och det med assist av bästa kompisen.

 (100 procentig! FOTO SARAH CARLSSON)

…Adam Reideborn gjorde sin första allsvenska match med DIF och höll nollan i densamma. Chet Pickard skulle ha stått men hade enligt Challe Berglund fått i sig en ”dålig kycklingmacka”. Reideborn skulle egentligen ha debuterat på onsdag mot Almtuna men får mest troligt stå då med lade Challe till sedan.

…Skönaste kommentaren på presskonferensen kom från Asplöventränaren Per Kenttä som fick en fråga om det var jobbigt att spela när fansen satte igång trycket på läktarna och svarade: ” Nej tvärtom. Det är inte ofta man får komma dit där det är fler på läkaren än i Haparanda Stad. Så jag tycker bara det var skitkul”


SKOTTEN I MATCHEN: 29-26 (8-8, 13-7, 8-11)

Inga kommentarer: