torsdag 18 oktober 2012

Gameday! DIF-Karlskrona

Tredje matchen nu för Gabriel Landeskog får spela i en lite ommöblerad kedja jämfört med Tingsrydsmatchen borta senast.

Då var Markus Ljungh center mellan Pontus Åberg och Gabbe Landeskog, i kväll är Fredrik Bremberg tillbaka och Challe kastar om lite.



Landeskog får nu gå in som center mellan Åberg och Bremberg så nu borde det bli än mer åka av. "Linkan" har inte haft så här åkstarka och och spelskickliga kids med sig sedan han och Patric Hörnqvist härjade som bäst så i dag borde det vara full fart framåt.

Övriga kedjor ser ut som de har gjort under hösten, enda skillnaden är att Marcus Söresen som ingick i en kedja med Ludwig Blomstrand och Micke Holmqvist senast är extraforward nu. Alexander Falk är också uppsatt som extra. Linus Arnesson får se på från sidan, Philip Holm och Dustin Johner är skadade. Weigel är utlånad.

Djurgården är för övrigt obesegrade med Landeskog i laget, först 3-2 mot Örebro efter straffar hemma och sedan 2-0 mot erkänt svårspelade Tingsryd borta. Coloradoforwarden har 2+1 på de här matcherna. Douglas Murray som anslöt lite tidigare har en trepoängstorsk, en förlust på övertid och så samma straffseger och trepoängare borta som Landeskog.

Men det viktigaste som både har fört med sig in i laget verkar vara ett självförtroende som givetvis även växer när man nu har vunnit två på rad. Bara för fansen att hoppas att det stärkta mentala läget gäller även när Landeskog och Murray lämnar - om de nu gör det. Verkar råda lite dåliga meningar om hur spelarna ställer sig till det senaste budet.

Ikväll väntar Karlskrona som förstärkt med både Kent McDonell och Hannes Hyvönen även om McDonell inte spelare ikväll pga en avstängning som han fick efter att ha tvålat till BIK Karlskogas Calle Berglund. Laget har ny tränare också, eller rättare sagt sportchefen har klivit ner i väntan på ny tränare sedan Tomas Kempe fick sparken i veckan.

Karlskrona har två unga målvakter Alexander Jirhage född 1991 och Oscar Östlund född 1992 då tilltänkte förste keepern Timo Leinonen har en ryggskada. Det är lite upp till bevis för både mållisarna, den tillfällige tränaren och resten av laget, vi får se hur DIF tacklar det.

Jag vet inte om KHKaren  och Pierre Löfgren - två sköna KHK eldsjälar - är på plats men är ni det så är ni hjärtligt välkomna till Hovet och Stockholm!!

Inga kommentarer: