onsdag 17 oktober 2012

ALMTUNA- SSK 1–3 (1-0, 0-1, 0-2)




Matchen: MMM
Målvakterna: Alexander Hamberg, Almtuna 88 % och Anton Forsberg, SSK, 94,74 %
Publik: 1 612
Domare: Andreas Harnebring

BÄST I SSK
MMM Matt Read, f.
MM Anton Forsberg, mv.
M Calle Hagelin, f och Damien Fleury, f.

BÄST I ALMTUNA: Daniel Hermansson, f. Alexander Hamberg, mv.


FÖRSTA PERIODEN.
…SSK har ju för tillfället en uppsjö av forwards, den här matchen fick Gustaf Björklund satt vid sidan senast vara extraforward medan Thom Flodqvist fick sitta på läktaren.


…Hagelin skapade en farlighet i första bytet – både matchens första och hans eget första byte. Men Hamberg gick inte på finten utan stod kvar och fick pucken rakt på sig.

…Almtunas Daniel Hermansson har varit borta på grund av skada, nu var han tillbaka med lika bra drag under rören som annars. Var en av Almtunaspelarna som lyckades skapa farligheter och dra isär SSK-försvaret, som till exempel efter sex spelade minuter då ett mål verkligen hängde i luften. Blev lite rörigt framför Forsberg också men han fick tag på pucken.

…Fredric Andersson tog första utvisningen, såg lite otäckt ut när han träffade Stefan Gråhns i ena ögat med klubbspetsen så att blodet rann ur ögat. Gråhns ville ha 2+2 på Andersson där men så blev det inte.

…Almtuna fick inte ut så mycket av det överläget, var väl snarare så att Hagelin och Jeglic hann framoch oroa åt andra hållet i respektiva byten.

…Hemmalaget hade däremot en fin chans strax efter, där var Forsberg snabb med benskydden och täppte till. I den Almtunachansen drog Emil Lundberg på sig nästa utvisning.


… Men även här var det SSK som fick bästa chansen när Viktor Lööv  och Emil Billberg kom två mot en, passade mellan varandra och Lööv avslutade med att sånär trycka in pucken vid sin stolpe men Hamberg hann precis trycka ut skridskon där och förhindra det målet.

…Mattias Guter gick omkull och ville ha en till SSK utvisning där, tog ett snack med domaren samtidigt som han jobbade hem men fick inte något med sig.

…SSK fick sitt första pp efter 13.16, in med Hagelin, Read, Fleruy kedjan så klart. Som blåste fram över isen men inte kom till någon bra avslut.


… Skönt att se Read köra ett sånt ”nordamerikanskt” byte när han kommer in på isen, får pucken och inte har en tanke på att passa utan bara bombar i väg skottet. Gick inte in men var inte helt långtifrån heller.

… 1-0 (18.27) Daniel Hermansson (Victor Aronsson, Fredrik Vestberg) Hermansson – som sett pigg ut hela matchen – trampar ostörd in framför Forsberg och sätter första målet stolpe in. Mål i comebacken efter skada alltså.

ANDRA PERIODEN

…Lite gruff i slutet av första och jag trodde först någon skulle åka ut men så blev det inte. Däremot såg det nästan ut som om SSK hade pp i den inledande minuten, vilket tvingade fram en utvisning på Patrik Nevalainen i Almtuna.


…Calle Hagelin fick på en ramträff i den pressen också.

…Men SSK:s press blev lustigt nog sämre i numerärt överläge. Lite märkligt på sitt sätt.

…Hagelin är inte bara snabb, han läser spelet bra också. Almtuna hade läge för fina passningar och mål men Hagelin hann emellan med en klubba och åkte sedan föredömligt snabbt till båset. Inget såsande där inte.

…1-1 (7.24) Johan Andersson (Robin Press) Slagskott från blålinjen som gick in lite oväntat. Men vad fan, bättre skjuta än tveka. Såg ut som att Hamberg  trodde att han hade pucken som landade bakom honom, sedan backade Almtunamålvakten själv in kvitteringen.

… Mer Hagelin… som snodde åt sig pucken och droppade den lite lätt till Fleury som dock inte fick till avslutet.


…Plus också till Matt Read som tar pucken och trampar runt två varv runt Almtunakassen, ivrigt uppvaktad av Almtunaspelarna men som ändå lyckasjobba in en puck i gröten framför Hamberg. Tyvärr utan att någon lagkamrat fanns där för att trycka in ett mål.

… Liten (medbetoningen på liten) tuppfäktning mellanEmil Djuse och Ziga Jeglic nere vid SSK målet. Skulle mest vilja veta vad de sa där.

… Fint läge för Ziga Jeglic som kom fri på högerkanten men istället för att trampa på och passa bakåt (tror det hade blivit mål då)  bromsade upp lite och passade Jesper Thörnberg som hakades upp. Där rann den chansen uti sanden.



TREDJE PERIODEN
…Rivstart av SSK i tredje perioden.

 …1-2 (0.56) Damien Fleury (Calle  Hagelin, Matt Read) Fleury står i slottet, tar emot  pass från Read och trycker in pucken mellan benen på Hamberg

…Jonas Engström visade fart under rören i andra när han trampadener och tryckte sig in framför målet, men fick inte till ett avslut där.

…Ziga Jeglic tog en lite slarvig utvisning i offensiv zon, kan jag tycka, när han hakade Fredrik Vestberg så att båda gick omkull i ena rundeln (Almtunas zon).

Almtuna tryckte på rätt bra men SSK hade uppoffrande försvarsspel där med bland annat en fin brytning där det annars var skrivet mål i luften.


…Bra jobb framför Hamberg av Matt Read halvvägs in i tredje då det kom in puck i slottet, Read bökade till sig en chans genom att – omringad av röda tröjor – försöka trycka in pucken mellan benen på Almtunakeepern men han lyckades hålla tätt.

…Dubbelchans av Mattias Guter, först ett skott på distans, sedan ett från sargkanten. Bra skott och bra parerat av Forsberg.

…Blev videokoll efter 12.43 då Almtunas Tobias Hage sköt ett skott som liknade SSKs mål, pucken studsar på Forsberg som sätter sig för att ha koll överpucken samtidigt som han slår ut pucken som landar bredvid målet. Videokollen gällde om pucken var över mållinjen - i luften – eller inte när Forsberg slog ut pucken.

…Hage jublade för mål men…det blev avblåst efter några minuters videokoll.

…Almtuna fortsatte jaga kvittering och sätta press på SSK, bland annat med skott från Martin Karlsson och Victor Rollin Karlsson men det sista skottet gick via en SSK-klubba upp på läktaren.


… Lite jobbig vurpa för Almtunabacken Martin Nilsson som skulle ta burskydd men snubblade på sig själv och landade på baken. Hade lite tur där att ingen SSK:are var nära och redo att sno pucken av honom.

…Fredric Andersson trippade Mattias guter när matchuret stod på 18.15 och SSK fick avsluta tredje i boxplay.

…Riktigt bra defensivt jobb av Read där som röjer lika mycket framför eget mål som framför motståndarnas. Känns som en riktig kalasvärvning, så läge det nu SSK får att ha honom kvar.

…Almtuna tog ut målvakten med 1.45 kvar av tredje,  för att spela sex mot fyra men…. Det blev SSKs stora chans att helt döda matchen istället.

…3-1 (1937) Emil Billberg (i tom bur) En av Almtunabackarna ramlade på blå, Emil Billberg tog pucken och kunde ostörd åka fram och lägga in 3-1 i tom bur.

…Fredrik Sonntag satt föresten på läktaren. Vi pratade lite om hans axel som är läkt där operationen gjordes men som krånglar lite av andra skäl fortfarande. Han ska göra återbesök hos en läkare under torsdagen och skulle få mer besked då så jag tar en ny koll efter det istället.

SKOTTEN I MATCHEN: 19-25 (6-8, 8-11, 5-6)

Inga kommentarer: