lördag 13 oktober 2012

Danne Larsson " Det var sånt jävla krig över hela banan!"

 
(Blev för råddigt att ta ny bild så ni får  hålla till godo med den här från försäsongen. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Det har varit  en jobbig inledning på säsongen för AIK men när tränaren Perra Johnsson beordrade tålamod och njuta av matchen mot Luleå satt allt plötsligt där det skulle. 

Jag skrev för TT från matchen och om ni klickar på den här länken så hittar ni texten som bland andra DNsporten har lagt ut

Det var lite som inte fick plats i intervjun också, så här sa Danne Larsson om...

… om att hålla nollan:
– Grymt skönt! Det bygger upp en. Och det var sånt jävla krig över hela banan, i tre perioder, på alla positioner så det är grymt kul att se att alla gör sitt och verkligen krigar hårt

… det här med att ha tålamod:
– Det måste vi ju ha i varje match som vi spelar men vi har ändå tappat någon period i de tidigare matcherna när vi inte riktigt har haft tålamodet men det ser bra ut i dag när alla krigar. De krigar som svin framför mig, det är kul!(FOTO JESPERZERMAN.SE)

Om det här var vändningen?
– Det var det, helt klart. Vi har bevisat nu att vi klarar av det här. Vi måste kämpa hela matcherna, då kan vi slå lag som Luleå som spelar strikt försvarsspel och inte släpper till mycket. Det är klart att vi ska bygga vidare på det här. Vi har spelat fem perioder utan att släppa in något mål nu, vi får bygga vidare på det. 

... vad som gjorde att nollan kom just nu?
– De gör det enkelt för mig. De håller undan framför och gör så att det är fri sikt på de flesta avsluten så att jag ser skotten. Det blir inte så himla svårt då. Det är inga styrningar heller i dag, det var det stora. Sedan spelar vi lite enklare, kör inte lika många chanspuckar igenom zonen och har vi ingen att spela och har fullt med folk på oss då slår vi hellre en sarg ut. Vi spelar ett enkelt spel istället.

… alla skadeluckor i laget:
– Vi har många skadade spelare men de juniorer och alla anda som har kommit in har gjort en grym insats och har fyllt de platserna riktigt bra. Det är grymt kul att se att de kommer in och kör hårt.

… det var extra kul att slå Luleå?
– Det är det ja, extra roligt till och med.

… att Luleåklacken försökte ta efter Djurgårdens gamla ramsa”Challe Berglund håller på Djurgården” som DIF fansen sjöng när Challe var ibland annat Timrå och kom ner till Hovet. Nu sjöng man ”Danne Larsson håller på Lule”. Blev lite skevt om man säger så.
– Jag vet inte hur Luleåklacken kan tro att jag håller på deras lag. Det kan fan inte ha någon någonting eller ha en aning om vem jag är.


(FOTO JESPERZERMAN.SE)

En liten intressant detalj som några kanske noterade var att Danne bytt benskydd. Fasths gamla Bauer var nu borta och istället hade Danne fått sätta på sig sina EGNA gamla Reebok. Nu är det ju lite känsligt med vilket märke man har på sig på grund av reklamavtal och såna saker så Danne ville inte prata om det själv.

Men Anders Gozzi kunde bekräfta att eftersom Bauer – som AIK har leverantörsdeal med – inte har lyckats leverera de skydd som Danne vill ha, trots att man har haft flera månader på sig, så får Danne nu köra med sina Reebok. Men han var tvungen att spraya över vit färg så det inte syns att det står just konkurrentens märke på dem.

– Vi för en dialog med Bauer om det där, så det finns inga problem, säger Gozzi till bloggen. Hur länge man kommer köra så här är inte klart än enligt Gozzi.

– Vi för en dialog om det också.

Nu var det så klart inte bara bytta benskydd som låg bakom AIKs seger och Dannes nolla men det skadar ju inte att ha rätt skydd när man är målis. De gamla skydden har suttit för löst och med så dålig passform att de hamnat fel under matcherna (för att beskriva problemet lite förenklat). Så jag förstår att Danne trivdes nu när han slapp tänka på det.

Jag snackade lite med Luleås assisterande tränare Thomas Bulan Berglund också, här är ett par bonuscitat från honom:

– Jag tycker att vi gör en helt okej första period, släpper inte många målchanser emot oss och det står 0-0 efter den. Andra perioden är jämn, vi gör några misstag som står oss dyrt som AIK är snabba att utnyttja. Att ligga under med 2-0 inför sista är inte lätt. Vi försöker forcera men tyvärr så skapar vi inte de målchanser som krävs för att vända en sån här match.
 … om att AIK var mer sugna på en seger:
– De förtjänande segern i dag, de jobbar som ett lag. De är i poängbehov och visar också en desperation och vinner totalt sett rättvist. Vi försöker naturligtvis visa en desperation vi med men i vissa matcher kan det bli så här att det ser lite trögt ut. Det är bara hoppa tillbaka på banan i nästa match.


Inga kommentarer: