onsdag 17 oktober 2012

Gameday! Brynäs-AIK

Trepoängsvinst senast och hållen nolla i de fem senaste perioderna av Daniel Larsson. I kväll är det match borta mot Brynäs och frågan är ju om AIK är på väg uppåt eller om det var en tillfällig formtopp senast.

AIK bjöd på bra spel mot topplaget Luleå senaste - det vill säga mer sammanhållet lag, anfallsvågor med fem spelare och dito samlat försvar istället för det utspridda jagande man höll på med i de tio första matcherna.


Viljan att jobba finns ju och den "grymma krigarinsats" som Larsson berömde sina utespelare för senast borde det väl gå att få en repris på. Det kan behövas då det brukar vara rätt bra fart på matcherna i Gavlerinken och AIK kommer enligt assisterande tränaren Hultin inte att spela något traditionellt bortaspel.

AIK har fortfarande vakanser på tongivande spelare som Dick Tärnström, Patric Blomdahl, Björn Melin, Fredrik Carlsson och Daniel Josefsson. Å andra sidan tycker jag att de juniorer som har fått chansen har klivit fram och fyllt de platserna väl.

Ta Edgars Klavins till exempel. Han debuterade senast och bidrog förutom rappt och smart spel med en assist. Han följer med upp till Gävle, det gör även forwarden Jonathan Andersson som AIK använder som back. Så man kanske ska kalla honom det fast han officiellt rubriceras som forward.

Andersson har för övrigt varit riktigt bra och visat upp ett moget spel för sin ålder. Jag är i Uppsala och kollar på Almtuna SSK men ska försöka ringa någon av AIK spelarna i bussen i alla fall.

Inga kommentarer: