tisdag 23 oktober 2012

ALMTUNA-DJURGÅRDEN 3–2 (1-1,1-1,1-0) 
(Kim Lennhammer försöker plocka åt sig pucken. FOTO: DANIEL PETTERSSON)

Målvakterna: Joel Lassinantti, Almtuna 93,75 % och Adam Reideborn, DIF 91,89 %
Matchen: MM+
Publik: 2 795 (fem (!) personer från fullsatt)
Domare: Shane Warshaw

BÄST I DIF
MMM Kristofer Ottosson, f
MM Adam Reideborn, mv och Douglas Murray, b.
M Kim Lennhammer, Micke Holmqvist, f

BÄST I ALMTUNA: Martin Karlsson, f och Fredrik Vestberg, f.

FÖRSTA PERIODEN
… Djurgården har vunnit de fyra första matcherna som Gabriel Landeskog har spelat men mot Almtuna var han inte med på grund av influensa. Lägg därtill att även Fredrik Bremberg var sjuk och Dustin Johner (skadad) så ser ni att DIF saknade en minst sagt tongivande kedja.

Backarna Philip Holm och Nils Andersson saknades också även Holm sägs vara klar för spel inom kort. Elias Granath som klev av mot Asplöven för säkerhets skull var tillbaka i spel. Lite för tidigt visade det sig. (se nedan)

… Minst sagt knepig kollision mellan två Almtuna spelare när Stefan Gråhns och Sebastian Höglund körde ihop och Höglund gjorde någon slags sträckt volt över  Gråhns och landar illa på nacken, dunsar ner på höften efter det och sedan fick linka ut med plågad min. Såg inte bra ut. Höglund kom tillbaka senare i perioden men klev också av en gång till sedan. Tog inte helt bra den där smällen i isen.

(Micke Holmqvist vs Martin Nilsson. FOTO ANDREAS GRANDIN)

…Daniel Hermansson och Fredrik Vestberg var framme och höggvid Adam Reideborn. Hermansson började brösta upp sig mot Murray och det hängde en fajt i luften när…

… Kvällens youtubemoment uppenbarade sig även om det tyvärr inte finns med i klippen från matchen. En av linjemännen kom farande för att bryta bråket, ramlade på arslet och brakadelikt ett bowlingklot i full fart in bland spelarna, slog undan benen på Reideborn och körde in både honom och sig själv i målet så att buren flög all världens väg.

...Murray tog en utflykt längs högerkanten, spelade fram Christian Eklund och kunde fått en assist där om Eklund fått lite bättre tryck på det avslutet som landade på Lassinanttis benskydd i stället.

…Fint friläge för Mattias Guter, Almtunas snabbaste spelare som trampade på och testade Reideborn. Avslutet var dock inte lika bra som vägen fram.

… Bra kontring åt andra hållet strax därpå, där Lennhammer fick i väg ett hårt skott, Ottosson stod i slottet och skulle styra men fick inte in pucken.

… Djurgården fick en chans att spela pp efter 13.53 av  första perioden men… det finns en del att jobba på där. Hände inte så mycket.

(Pontus Åberg gick bokstavligt talat på mål. FOTO ANDREAS GRANDIN)

…Pontus Åberg fick efter en kvart i väg ett skott som visslade förbi Lassinanttis målbur

(1-0 till DIF. FOTO: DANIEL PETTERSSON)

…0-1 (17.35) Kristofer Ottosson (Timmy Pettersson, David Lidström) Spel 5 mot 4. Felträff av Timmy Pettersson, pucken stannar i isen, blev pass till Kristoffer Ottosson på andra sidan i stället. Han fick öppet mål och satte 1-0 där. I pp. Till slut.

…1-1 (19.45) Martin Karlsson (Patrik Nevalainen, Tobias Hage) Skott från distans som Nevalainen står perfekt placerad vid bortre stolpen och styr in.

ANDRA PERIODEN

 
(Micke Holmqvist har gjort 2-1. FOTO ANDREAS GRANDIN)
 
…1-2 (1.36) Michael Holmqvist (Markus Ljungh, Kim Lennhammer) Ljungh kastar in pucken i slottet där Holmqvist styr in till 2-1 ledning.

… Ottosson har spelat bra i några matcher nu och gjorde det mot Almtuna också, kom här i hög fart fri med Almtunamålvakten men sköt över.

 (Murray höll sig lugn trots den hårda Almtunabevakningen av honom. FOTO: DANIEL PETTERSSON)

… Skum sekvens när det såg ut att bli bråk nere vid DIF målet och två (!) Almtuna spelare – Johan Berggren och Tobias Hage försökte börja slåss med Douglas Murray samtidigt. Almtunaspelarna tog tag i varsin arm och började puffa men DIF-backen var för stark och bröt sig loss. Hade inte domaren varit där hade det smällt tror jag. Osade om Murray där.

…Kim Lennhammer hade en fin solokörning genom Almtunaförsvaret men hindrades från att få ett bra avslut då han slashades nere vid Lassinantti.

…Elias Granath klev av i den här matchen också, ersattes av Linus Arnesson. Jag kollade läget med honom efteråt och det visade sig att han mådde illa och kände sig allmänt seg och lite yr. Klev med andra ord på för tidigt efter smällen senast. Han hoppades kunna köra nästa match men vi får väl se.

(Erik Gustafsson vs Mattias Guter FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Spel i fyra mot tre för DIF i 1.13 efter att först Eric Norin, sedan Tim Eriksson och till slut Joachim Gellerstedt åkt ut på rad. Sedan spel 4 mot 4 i 13 sekunder innan DIF fick en kortis till i fem mot fyra. Men några mål blev det inte.

…Johan Berggren fick världens läge när han fick pucken till skänks vid sargen, bröt in fri mot Reideborn men skottet…. Inte sådär bra inställt sikte där inte.

…Almtuna fick sitt första pp i matchen efter 14.54 av andra. Och då kom kvitteringen med fyra sekunder kvar i överläget.

…2-2 (16.51) Mattias Guter (Victor Rollin-Karlsson, Emil Sandin) Spel 5 mot 4.  Pucken går snabbt mellan spelarna, skott, retur studsar ut till Guter som kvitterar via stolpen och in.

… Konstigt med en full hall och så är det ändå… stora delar väldigt tyst utom när det klappades händer i takt, slogs på trumma eller spelades musik. Antar att många var här för att se Murray och Landeskog och i såfall blev de till  hälften besvikna då Landeskog som sagt låg hemma med influensa.

(Marcus Sörensen. FOTO ANDREAS GRANDIN)
 
TREDJE PERIODEN
…Almtuna kändes lite piggare i inledningen av tredje, eller piggare kanske är fel sagt men lite mer offensivt på hugget. Höll på att bli farligt när Linus Arnesson tappade klubban framför eget mål men Reideborn redde ut det läget.

… Martin Karlsson, som gjorde en bra match, var rejält på hela matchen höll på att påpassligt styra in ett ledningsmål men pucken studsade ut istället för in vid stolpen.

…Murray gjorde ett försök efter drygt sju minuter, men Lassinantti räddade med benskyddet

…Inte så ofta det händer men det blev utvisning för både diving (Ludwig Blomstrand) och hakning på Fredrik Vestberg efter 10.33

…Det verkar ha varit någon tanke från Almtunahåll att ligga tätt, typ ryggsäck, på Jimmie Ölvestad för det hängde konstant någon i ryggen. Hade förstått om han hade fått spelet men det fick han faktiskt inte även om han skällde rätt argt på domaren i andra.

…Galen räddning av Reideborn efter 12.57 när Almtuna tryckte på och Fredrik Vestberg får på et rapp, lurigt skott. I samma sekvens åkte Ludwig Blomstrand ut igen men nu för hakning.

…Almtuna hade ett bra pp, tryckte på, rörde sig mycket, Emil Sandin hade ett fint skott men det var inte han utan Victor Rollin Carlsson som styrde in pucken i mål med två sekunder kvar på överläget. På pass från Sandin.

…3-2 (14.55)  Victor Rollin Carlsson (Emil Sandin, Magnus Eriksson)  spel 5 mot 4. PP uppställning, Sandin passar över till vänstersidan, där landar pucken hos Rollin Carlsson som styr in pucken med klubbskaftet tror jag, eller kanske var bladet men lät lite som klubbskaftet.

(Christian Eklund rundar Tobias Hage som sedan vräker in honom över Almtunamålvakten. Sedan spårade det ur lite.... FOTO ANDREAS GRANDIN)

…Jobbig avslutning för DIF då  Christian Eklund vräktes över Lassinantti av en Almtunaspelare. Domaren ansåg att det var interference av Eklund på målvakten. Det gjorde Eklund rasande. Det kom väl något ”fuck you” från honom där mot domaren och som ett brev på posten en tia för abuse of officials följt av matchstraff (game missconduct).

 … Blev spel fem mot tre en kort stund sedan för Almtuna som pressade på samtidigt som Reideborn tappade klubban och fick kämpa hårt för att hålla tätt. Och det gjorde han.

…Sedan kom Ludwig Blomstrand – av alla fri – i boxplay men Lassinantti knep ihop benskydden så det blev inget mål där heller.

…Djurgården plockade Reideborn med 23 sekunder kvar till full tid och pressade på, tryckte nästan in en kvittering men Lassinantti höll emot och Almtuna kunde ta sin första hemmaseger på hela säsongen (!) .

… DIF hade behövt lite Landeskogfart i tredje, jag tyckte DIF tappade fart och energi ju längre matchen gick. Förlusten innebar också att man åkte ner under play off strecket igen och nu är åtta på samma poäng som SSK (22 pinnar) men med sämre målskillnad (+3 på DIF och +5 på SSK)

SKOTTEN I MATCHEN: 37-32 (7-11, 16-24, 14-7)

Inga kommentarer: