fredag 12 oktober 2012

Pickard: " Min nolla är bara en spegel av hur hela laget spelade"



 
(Chet Pickard fotad efter första nollan för säsongen under European Trophy. På fredagskvällen kom första nollan i HockeyAllsvenskan. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han höll nollan i första matchen på försäsongen. Och tog första serienollan efter elva matcher. Men vägrar ta åt sig äran för 2-0 segern mot Tingsryd borta.

– Jag tycker att hela laget spelade bra. Vi spelade ett enkelt och bra bortaspel, gjorde rätt saker, så som vi måste göra för att vinna borta. Det var många killar som blockade hårda skott också, så alla hjälpte till, säger Chet Pickard.


Djurgårdsmålvakten fick rädda ett par riktigt vassa skott och höll Djurgården kvar i matchen när Tingsryd pressade på och lockoutade NHL-målvakten Viktor Fasth höll tätt i hemmamålet.

En av räddningarna fick till och med lagkamraten Fredrik Bremberg – som såg matchen hemma framför tv:n med hjärnskakning – att bland annat twittra ” Vilka räddningar! Vi tackar Chet för den vinsten”.

Svettigaste räddningen kom mot slutet av matchen:

– Det var i tredje perioden. De sköt på en retur som gick ut vid sidan av målet, jag gick bara ner i split och räddade. Men jag tycker inte att jag hade det så tufft annars, jag behövde inte göra så många svåra räddningar eftersom hela laget hjälpte mig och styrde ut skotten. De hjälpte mig verkligen att hålla nollan, betonar Chet.

Väldigt ödmjukt får nog tilläggas. Men Djurgårdens utespelare körde på med stort tålamod, fick inte hängskalle som i början av serien när det var kämpigt utan höll energin och självförtroendet uppe och fick utdelning 19.58 i andra när David Lidström pangade in 1-0.

Tingsryd vann sedan skotten med 9-4 i tredje, men Pickard höll som sagt tätt och när Smålandslaget tog ut Fasth i slutsekunderna kunde Gabriel Landeskog göra sitt andra mål i Djurgårdströjan den här säsongen.  I tom kasse den här gången.

– Vi har ändrat lite i spelet och spelar ett mer enkelt spel nu. Vårdar pucken bättre. Hittar rätt passningar, enkla passningar istället för att krångla till det. Sedan är det många nya i laget och vi behövde lite tid i början att komma samman till ett lag och klura ut hur alla funkar ihop. Men om vi fortsätter så här som i den här matchen så kommer det bli riktigt bra. Vi spelar riktigt bra i kväll, det är alltid tufft att spela de här bortamatcherna möta de här lagen som gör sin bästa match när de får spela mot oss. Men vi kontrollera matchen bra och spelar den som vi vill spela borta.

Hur då menar du?
– Nä men vi vill kontrollera matchen men ändå sätta press på motståndarna. De här sista två matcherna har spelet fungerat bra för oss och fortsätter vi så här så kan det bara bli bättre.

Har stämningen i laget ändrats sedan Douglas Murray och Gabriel Landeskog kom in i laget?
– Ja det har den ju. Det är två stora lirare och sätter man de i lineupen så är det klart att det märks. Det är två riktigt bra spelare, de jobbar hårt och det är bra för oss andra här att se hur hårt de jobbar och spelar på både träningar och matcher. Det hårda jobbet som de lägger ner smittar av sig, alla tar efter dem som i dag. Dougie och Gabe var bra- tog jobbet, blockerade skott – precis som alla andra i laget för övrigt.

 Så man kan se en Landeskog/Murrayeffekt?
– Ja, ha, ha, absolut! För när du får in två såna världsspelare och man ser hur de arbetar, så tar man ju efter. Killarna har varit ett hårt jobbande lag hela tiden men visst är det bra att få in såna (som Landeskog och Murray) i gänget. Landeskog leder ju med exempel, gör rätt saker, är en smart kille som är svår för motståndarna att möta. Man förstår varför han redan är kapten i NHL, säger Chet Pickard.

Som dock inte vill vara allt för glad efter andra segern på rad. En seger som gör att Djurgården nu är åtta med sexton pinnar, på samma poäng som sjuan Mora, och med fem poäng upp till de tre direktkvalplatserna:

– Vi har haft två bra matcher nu men det gäller att vi håller oss på en jämn nivå. Det kommer gå upp och ner även framöver men spelar vi bra och vinner så får man vara glad för det en liten stund. Sedan måste man tillbaka till jobbet igen. Är det en dålig match så gäller det att släppa det snabbt och jobba vidare med det som var bra. Man är aldrig så bra som i senaste matchen och i dag är vi glada men vi ska fortsätta jobba hårt oavsett om det går upp eller ner.

Det såg ganska så spänt ut i början för många i laget, har de här två matcherna lättat lite på pressen som verkar ha tyngt en hel del av spelarna?
 – Ja lite är det väl så. Sedan vet jag inte om det varit så spänt men det viktiga är att vi jobbar på allt eftersom och blir bättre succesivt. Att vi känner att vi börjar hitta rätt, det är ju en lång säsong.

 Hur skönt var det mentalt för dig att hålla nollan?
– Det är klart att det var en skön känsla och att det var bra för mig men min nolla är bara en spegel av hur hela laget spelade. Men visst fortsätter vi så här, säger Chet Pickard med ett skratt.

Att Viktor Fasth stod på andra sidan hade han koll på, liksom att det är en före detta AIK målvakt och kanske därför extra kul att få slå för många av Djurgårdsfansen:

– Ja jag vet vem han är. Det är en bra kille och en bra målvakt. Det var kul att få slå honom, he, he. Lite extra skönt. Och kan det glädja fansen extra så är jag bara glad åt det. Det har de förtjänat. Vi har så sköna fans!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man får inte glömma otto. Två ass och ett grymt jobb i båda ändarna av isen. Skönt och se att spelet för hans del från örebro matchen håller i sig.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja verkligen, riktigt bra!