tisdag 23 oktober 2012

Johansson "De satte chanserna som vi bjöd på" 
(Stefan Johansson klev av efter första. Bilden är från ett lite gladare tillfälle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
Han spelade sex minuter och 32 sekunder, sedan klev Stefan Johansson av matchen mot HV71. Men efter matchen ger han lugnande besked:

– Jag vill inte kalla det här någon skada utan jag fick en låsning i bröstryggen, mellan skulderbladet. Jag vet inte vad som hände men det ska inte vara någon fara, säger AIK-backen.


Det var ingen tackling eller liknande som orsakade låsningen utan:

– Det bara låste sig och jag fick svårare att röra mig i rotationerna. Det är lite stelt nu också (drygt 1,5 timmar efter matchen) och vi försökte mjuka upp musklerna runt där redan under matchen för att få liv i det som var lite stelt. Men det var omöjligt, så jag klev av efter första och det kommer nog att släppa inom kort.

 (Johansson klev av med en låsning i ryggen. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Någon risk att det är några kotor i kläm?
– Nej det är inget sånt, inget med kotorna eller diskarna utan det är något som har låst sig muskulärt. Och jag har aldrig haft ryggproblem innan så jag vet inte hur det gick till men det känns inte som en skada utan mer som en liten låsning. Det är inget större problem, säger Johansson.

AIK har spelat grymt bra senaste fyra matcherna och hade inför tisdagens match bara släppt in totalt två mål på de elva senaste perioderna plus en övertid och straffar. Men mot HV71 var de tidvis tillbaka i gamla synder säter Stefan Johansson:

– Det var väl för att vi inte riktigt jobbade klart situationerna. De fick några mål där lite väl enkelt när vi slarvade i försvarsspelet. Man kan kortfattat säga att de satte chanserna som vi bjöd på.

 (FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Vad är det som gör att ni släpper på det fina försvarsarbetet?
– En bra fråga! Vi kanske blir lite ofokuserade för en kort stund och då straffar det sig mot ett så bra lag som HV71. Vi blir lite ofokuserade bara, det straffar sig med mål i baken.

 Hur var matchen annars tycker du?
– Det var ju chanser åt båda håll så det var en match i publikens smak och kanske inte något som tränarna och vi spelare gillar utan det var chanser åt båda håll, väldigt böljande spel och en öppen match som hade kunnat sluta hur som helst, säger Johansson.

(Jensen jublar över 1-0. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

För AIK jobbade sig i fatt i tredje. Niklas Jensen inledde dessutom målgörandet efter 6.18, sedan gjorde HV71:s Patrik Carlsson två mål i första, Jason Krog gjorde 3-1 efter bara 48 sekunder av andra. Oscar Ahlström reducerade till 2-3 åtta minuter senare men William Karlsson hann utöka till 4-2 och Marcus Nilsson såg till att gästerna hade 5-2 efter 2.34 av tredje. Men sedan kom AIKs forcering där Esa Pirnes reducerade först (3-5) och Fredrik Hynning gjorde 4-5 halvvägs in i tredje.

  
 (AIK gjorde en stark upphämtning...FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

– Vi hade en del bra chanser på slutet så det var nära. Det var inte omöjligt att vi hade kunnat få in någon kvittering också. Det är tråkigt att det avgörs tidigare i matchen. Det blev en lite väl brant uppförsbacke när vi fick jobba ifatt från 2-5. Så matchen avgjordes nog ändå i andra när de gick ifrån till 4-2.  

När ett lag ligger under med stora siffror brukar man ju prata om att det är viktigt att vinna sista och det gjorde ni men spelar det roll eller är det en klyscha?
– Nä men det är väl mer att man kan ta med sig något positivt till nästa match, att man vill avsluta matchen med en bra känsla.

Gjorde ni det nu?
– Ja, jag tycker ändå att vi gör det, när jag stod vid sidan av så stod ju de andra för en stark forcering för att komma i fatt och skapa liv i matchen. Så det var riktigt starkt att göra de där målen och nästan komma ifatt efter att det hade stått 5-2 till HV71.

 (... men det räckte inte fram till poäng. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Vad sa ni i gruppen efteråt?
– Nja, inte så mycket. När man har förlorat då vill man inte prata om det direkt. Då är många fåordiga och vill vara för sig själva, men man kan analysera matchen dagen efter istället när man fått chans till att tänka efter lite.

Det låter ju på andra i laget som att ni har ett bra go och högt i tak nu precis som ni har haft de senaste åren. Håller du med?
– Ja herregud, absolut. Vi har fortfarande en bra känsla. Och vi har haft bra snack i gruppen. Vi har kommit in i det defensiva spelet mer och mer. Det är ju så med samspelet mellan målvakter och backar att det tar lite tid att komma in i rullningarna men ju längre tiden går så växer man in i det mer och mer!


3 kommentarer:

Pelle sa...

5-6 spelare konstant borta. Ohållbart i längden. Nu MÅSTE Gozzi agera. Är det slut på sekiner eller vad handlar det om?

Hans sa...

Ett extra plus dock till lagledningen som tagit in riktigt bra junisar. Otroligt kul att se!

Marie Hallman sa...

Pelle: Vet inte faktiskt mer än att det kan vara bra i bland att ha förtroende för en trupp och låta den växa samman i lugn och ro även om det sker med vissa motgångar i början. Funkar det blir man starka sedan och säsongen är ju lång.

Hans: Ja verkligen Janmark är grym till exempel!