lördag 6 oktober 2012

Gameday! AIK-Växjö

Två lag i botten av tabellen, men bara ett vars tränare har jämfört läget med Estoniakatastrofen... Nu såg jag att Växjös tränare bett om ursäkt på klubbens hemsida för det minst sagt underliga uttalandet så vi lägger det åt sidan.

Mer intressant är ju att det nu är dags för den klausul som AIK och Växjö enades om vid Robert Roséns övergång att kicka in. Man enades då om att Rosén inte skulle få spela under matcherna på Hovet.Om det är för att skydda Rosén från AIK-fansens ilska eller om det är för att inte Rosén ska kunna göra eller bidra till mål på Gnaget låter jag vara osagt. Officiellt gäller det första men självklart spelar även det första in lite också även om ingen vill säga det högt. Det var ändå en övergång som väckte stor ilska.

En intressant detalj apropå Rosén är ju annars att många försöker förklara AIKs tunga start på säsongen med att Rosén inte är kvar i laget. Men... det har ju gått tungt även för Växjö där han är nu - Smålandslaget har fem raka torsk -så den där gamla klyschan att en spelare inte gör ett helt lag gäller i alla fall i det här fallet.

Växjötränaren har för övrigt bänkat även lagets största stjärna, Petr Vampola, till den här matchen. Intressant drag, vi får se vad det ger för effekter.

AIK saknar Dick Tärnström (rygg), Joakim Nordström (ljumske), Patric Blomdahl (mage), Daniel Josefsson (ben) men får tillbaka Jonas Liwing som var febersjuk senast och Fredrik Hynning som haft lite problem efter en smäll han fick i inledningen av serien.

Niklas Lundström som stod i målet senast får nytt förtroende i AIK-kassen, Växjö ställer Fredrik Norrena i mål. Jag är på plats, så det kommer lite grejer senare i kväll.
Inga kommentarer: