lördag 13 oktober 2012

AIK-Luleå 2–0 (0-0, 2-0, 0-0)


 
(Första hållna nollan och tredje trepoängaren för säsongen. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 100% och Johan Gustafsson, Luleå 89,47 %
Publik: 4 732
Domare: Patrik Sjöberg, Mikael Holm

BÄST I AIK
MMM Daniel Larsson, mv
MM Mattias Janmark, f och Nicklas Jensen, f.
M Stefan Johansson, b.

BÄST i Luleå: Johan Gustafsson, mv( FOTO JESPERZERMAN.SE)

FÖRSTA PERIODEN

…AIK har som
bekant haft problem med skador och till de sedan tidigare frånvaroanmälda Dick Tärnström (diskbråck), Patric Blomdahl (mage) Daniel Josefsson (ljumske) och Fredrik Carlsson (yrsel) sällade sig nu Björn Melin med ljumskproblem.

… Esa Pirnes hyllades före matchen för att han gjort sammanlagt hundra poäng i elitserien och slutspel. Sju av dem (tre mål, fyra assist) har han gjort för AIK.

…Hann inte uppfatta vem det var men lägga en pass diagonalt framför sin egen målvakt när det står en motståndare fri med klubban i isen i slottet, ensam med målvakten känns ju sådär. Nu blev det inget baklängesmål men ändå!


(Sandqvist åker ifrån sin uppvaktning.  FOTO JESPERZERMAN.SE)
…En som ni märker… inte alltför dramatisk matchinledning. Mycket spel i mittzon, två defensiva disciplinerade lag och inte några större chanser bara något enstaka skott på mål här och där.

… Och plötsligt studsade pucken in framför Larsson, var helt rent på folk där, som tur var för AIK var det ingen Luleåspelare som såg det innan pucken hann glida förbi och chansen försvann.

…Inte populärt bland AIK fansen när Luleådelen av publiken sjöng om ”andra sidan är ni klara…”

…Tobias Viklund tryckte i alla fall upp Nicklas Olausson mot sargen så det knakade i fogarna.

…AIK har ju släppt in en massa mål på grund av egna misstag och dräll men här hade man uppenbarligen bestämt sig för att gå all in på tung defensiv. Vilket Luleå också gör så ja, ni hajjar kanske hur det såg ut.

 
( Chris Abbott och Josh MacNevin ville prata lite engelska med varandra  FOTO JESPERZERMAN.SE)
ANDRA PERIODEN
…Lite öppnare spel i början av andra än i hela första perioden. AIK hade till exempel två skott av Josh MacNevin på mål. Det kan jämföras med att AIK hade totalt tre på mål i hela första.

…Jocke Nordström hade en vass projektil efter nästan sju minuter som strök målets utsida, studsade i sargen och strök andra utsidan på vägen tillbaka in i banan.

…Ett öppnare spel gjorde ju att även Luleå fick fler chanser och efter att ha pepprat Danne med ett par skott studsade en puck högt upp i luften, såg farligt ut men en av AIK-spelarna lyckades sträcka sig högst och slå undan pucken.

… Man kan ju gnälla över de tomma stolarna när AIK spelar men jag måste ändå credda de som är där, när de får för sig att dra igång stödet som de gjorde i andra då vaknar verkligen spelarna.

 …En snäll match men efter 9.18  kommer elitseriedebuterande Edgars Klavins fri och dras ner av Daniel Gunnarsson. Blev ingen straff men väl matchens första pp. Det utnyttjade jubilaren Pirnes på bästa sätt.


( Esa Pirnes gjorde sin 101:a poäng. FOTO JESPERZERMAN.SE)
…1-0 (9.51) Esa Pirnes (Tobias Viklund, Mattias Janmark) Spel 5 mot 4. Klassiskt pp mål, pass rakt över, skott från backposition av forwarden Pirnes så det fladdrade i nätmaskorna.

…Målet tände AIK som fick hjälp med det som varit lagets stora akilleshäl, ett dräll, men nu var det gästerna som stod och fjuttade med pucken.


( Dansk dyanmit, Jensens sjätte mål för säsongen. FOTO JESPERZERMAN.SE)
…2-0 (11.56) Nicklas Jensen (Christian Sandberg, Edgars Klavins) Sandberg checkar fast pucken, droppar till Klavins somspelar in till Jensen som i sin tur kommer farande vid första stolpen och smackar in mål nummer två.

…Lite lustigt med Klavins föresten, han fick heta Michael Lindqvist på hockeyligan.se och i laguppställningen men var anmäld till matchen i sitt rätta namn och fanns i alla fall med på swehockeys rapporter. Och de är ju de officiella, de som räknas.

…Luleå försökte öka pressen, framför allt när Esa Pirnes visades ut i slutet av matchen. Hettade till lite framför AIKs mål där då Cam Abbot smällde upp en handske i ansiktet på Larsson men han har ju hjälm så det var ju inte så kännbart.

( Låter som dubbelt så många. FOTO JESPERZERMAN.SE)
TREDJE PERIODEN
… Förväntade mig nästan att AIK skulle backa hem men de gick ut och försökte öka på målskörden i tredje i stället. Hårt jobb ledde till att Luleå drog på sig utvisningar, första Daniel Mannberg och sedan Kim Hirschowitz som inte hade någon höjdardag på jobbet.

…AIK fick spela sex sekunder i spel fem mot tre, Josh Mac Nevin pangade i väg ett skott som gick i stolpen men sedan vet jag inte vad som hände för det återstående nästan en och en halvminuten i fem mot fyra såg det ut som om Luleå hade pp och inte AIK och det slutade även med en målchans för Luleå och utvisning för Pirnes. Hm.

…Christian Sandberg hade föresten ett riktigt bra läge precis före de där utvisningarna hände.


( Perra Johnsson dirigerar. FOTO JESPERZERMAN.SE)
...Farligt skott av Andreas Frisk efter 13.06 och en liten palaver då Christian Sandberg knuffades omkull och alla i närheten ville ge sig in i diskussionen.

… Cam Abbot hade en bra chans med cirka sex minuter kvar men AIK fick en ännu bättre chans i kontringen efter då Luleåspelarna trasslade in sig i varandra och Mattias Janmark fick öppet mål men utan att näta.

…Var flera fina lägen  från båda sidor där på slutet. Men AIK höll emot, Larsson höll sin nolla och Gnaget klättrade från sista till nionde plats och har nu sex poäng till slutspelsplats i en haltande tabell.


( Oscar Ahlström vs Johan Gustafsson. FOTO JESPERZERMAN.SE)
… AIK står för övrigt fast – som AIKs sportchef Gozzi sa till bloggen redan förra veckan – vid att inte ta in NHL-spelare på korttidskontrakt men, det börjar röra på sig lite mer när det gäller Huselius.

- Kristian Huselius ska gå på is nästa vecka, är redo och vill vara med och träna på is så vi börjar samtala med honom nästa vecka och se var vi kan hamna där. Han ska börja träna på is med laget. Vi kommer prata kontrakt och framtid och sådär sedan är det ju upp till honom om han vill vara i Stockholm och spela i elitserien, det är upp till honom att bestämma, säger Gozzi som trodde det skulle ta någon månad till att få besked.

…Gozzi kunde även berätta att Dick Tärnström är ”bättre och bättre” men att det kommer få ta den tid det tar för honom att bli fräsch så att han inte slår upp sitt diskbråck vid första bästa smäll. 

SKOTTEN I MATCHEN: 19-21 (3-7,7-8, 9-6)

7 kommentarer:

Pelle sa...

Du frågade inte Gozzi något om de lögner han stått för till oss AIK-supportrar?

Anonym sa...

Vad menar du Pelle? Jag är AIK-supporter och känner inte att Gozzi ljugit för mig. Är väldigt säker på att fler känner som mig än som dig.

Marie Hallman sa...

Pelle: Jag känner inte till några lögner så vill du fråga så får du fråga honom själv. Ring honom på jobbet så får du säkert svar.

Pelle sa...

Det är ju det Marie att han varken svarar i telefon eller på mail när man ringer till honom. Han är expert på att stoppa huvudet i sanden.

Läs denna text och du hittar flera lögner.
http://www.aikhockey.se/artikel/23271/

Den mest graverande är den om Daniel Josefsson.
"– Daniel är en väldigt skicklig defensiv back med en mycket bra skridskoåkning." Och sen orerar han om att han är en duglig ersättare till Nemeth. Alla vi som har sett Josefsson spela denna säsong har sett att varenda stavelse från Gozzi är ren och skär lögn.

I den där texten finns det tre-fyra lögner bland annat om hur laget ska spela: "– Vi ska spela aggressivt, åka mycket grillor och sätta hård press i egen zon." Det har vi heller inte sett mycket av. Så det vore kul om Gozzi kunde svara på varför han ljugit för alla AIK-supportrar. Glöm heller inte att han för någon dag sedan sade att det inte jobbades på någon spelare för att dagen efter säga att man jobbar på Huselius.

Hade som sagt varit kul att höra Gozzi säga om varför han ljugit inte minst om Josefsson.

Anonym sa...

Nä men lilla Pelle.. det verkar som om Gozzi gör rätt i att inte svara på dina mail. Han har nog bättre saker för sig.

Oväntat förresten att Gozzi, eller vilken sportchef som helst, talar gott om en spelare som värvats.

Undrar nyfiket vilken av pajaserna på Golden Hill du är.

Calle sa...

Ha ha! Jag säger då det.

Josefsson började faktiskt riktigt bra de första matcherna men sen har han haft en svacka, det kan jag hålla med om. Oavsett vad har han väl inte spelat 10 matcher ens ännu. Låt det gå några matcher till innan vi avger någon typ av betyg, ok?

Marie Hallman sa...

Pelle (och anonym och calle). Självklart säger han att en spelare han precis har värvat är bra. Det är ju ingen lögn utan en förhoppning. Man värvar väl ingen som man hoppas ska vara skit?
samma när det gäller spelet. Han pratar om de som är planen, tanken med spelet. Om sedan spelarna inte kan leva upp till det så har han ju inte ljugit. Möjligen misslyckats med att sätta i hop rätt lag men att kalla det lögn blir ju bara larvigt.

Sedan när det gäller Huselius och andra spelare som inte är klara så har Gozzi liksom alla sportchefer såklart behov av att vara försiktiga så man inte lovar mer än man kan hålla.

När jag pratade med honom för någon vecka seadn sa han att Huselius tränar med AIK men det var allt. Så som det såg ut just då. Nu någon vecka senare har Huselius bett att få köra med ordentligt på träningarna. Allt ändrar sig. Inte så konstigt tycker jag