fredag 19 oktober 2012

Strömwall " Rättvisa skipades tycker jag " 
(Strömwall var nöjd efter fjärde raka.  FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)
Fjärde raka för SSK som inledde starkt, bjöd in gästande Troja men ändå lyckades ro hem en 4-3 seger efter ett sent segermål av Robban Carlsson.

– Jag tycker att alla våra mål var fina men det sista var riktigt skickligt. Hjelm tar ner pucken på tennis, spelar fram till Hagelin som spelar till Robban som trycker in pucken. Det var ett både viktigt och fint mål, konstaterar SSK-tränaren Johan Strömwall.

Emil Lundberg satte 1-0 halvvägs in i första perioden. Målet var hans andra för säsongen och satt säkert fint då det första kom redan 21 september mot Västerås i tom kasse.

Matt Read fyllde på en och en halv minut senare och när Calle Hagelin gjorde 3-0 i power play efter 17.32 såg SSK ut att vara på väg mot utklassningsseger.

– Ja det var en riktigt stark förstaperiod. Det var både snabbt spel och otroligt fina mål, så det var bra, säger Strömwall.

Men det blev ingen överkörning av Troja Ljungby. Gästerna reducerade genom Robin Dahlström med 13 sekunder kvar till pausvilan och efter 5.51 av andra kom nästa reducering, 3-2 av Justin Kelly.

Så vad hände där?
– De (Troja) kom in i matchen, fick kontakt och spelade bra. De höjde sitt spel fysiskt, är ett bra och tungt lag att möta. Sedan hade vi flera chanser men de hade ett riktigt bra målvaktsspel.

SSK vann skotten i första med 18-5, i andra var bilden en annan. Där vann gästerna skotten med 10-8 och satte SSK under press. En press som SSK hade lite svårt att hantera.

– Så var det men hittills i serien har alla lag haft svårt att reda ut deras press. De spelar som sagt fysiskt och har ett ganska stort lag.

Fjorton minuter och en sekund in i tredje var Troja Ljungby i fatt när Justin Kelly kvitterade till 3-3 i pp.

Sedan byttes det chanser men SSK har fått ett helt annat självförtroende och en grundtrygghet i spelet sedan lockoutspelarna kom in avgjorde med knappt fem minuter kvar genom Robban Carlsson.

 – Rättvisa skipades tycker jag. Vi var det bättre laget, vi hade fler målchanser och även innan de kvitterade till 3-3 hade vi fler chanser att avgöra än vad de hade.

Ni hade ett gäng stolpskott såg jag?
– Ja precis vi kunde ha avgjort tidigare.

Vad tycker du annars om erat defensiva spel som det ser ut nu?
– Det blev lite tungt i kväll. Vi fick Emil Djuse skadad och spelade stor del av andra och hela tredje perioden med bara fyra backar. De fick slita hårt och det var kanske också en anledning att vi blev kvar länge i vår zon tidvis då. De blev trötta helt enkelt.

Tidigare har du låtit Tony Lagerström gå ner och spela back, varför gjorde du inte det bytet nu?
– För att han ledde en bra kedja som jag inte ville spräcka och vi orkade ju stå emot även om det blev lite tungt på slutet.

Hur mår Emil Djuse? Jag hörde att han åtminstone var pigg nog att vara kvar och se slutet av matchen?
– Han mår bra nu men fick en smäll mot huvudet. Hur illa det tog är svårt att säga men när en spelare blir lite yr då får han inte spela mer av säkerhets skäl, så är reglerna.

NHL-kedjan gjorde och spelade fram till mål idag igen. Hagelin är fortfarande obesegrad i SSK och Read har bara en förlust på kontot. Båda har gjort poäng i varje match men har också lyft laget mentalt. Det syns tydligt när man ser hur spelarna jobbar.

– Det är svårbedömt hur mycket de har lyft laget, det är ju hypotetiskt hur det hade sett ut annars, om andra hade fått spela mer men de har helt klart tillfört självförtroende och energi och har varit effektiva. Det är två karaktärer som kom in när vi hade en tung tid. De kom in utan något i bagaget, det finns inget negativt där utan de bara kör och har varit positiva hela tiden. De är inte här på semester, de är här och jobbar stenhårt och är förebildet både på och vid sidan av isen.

Calle Hagelin hade väl de flesta koll på redan men Matt Read var ju en väldigt rolig överraskning. Han är ju överallt?
– Ja, han är fullständigt dominant på isen, det är bra, konstaterar Johan Strömwall.

 Nu när självförtroendet finns i laget, kan du tänka dig att släppa loss spelarna på ett annat sätt då?
– Nja, det är mer att vi har spelat de här matcherna i ledning som gör att det kanske ser mer offensivt ut. Men släppa loss… nä så funkar det inte. Alla måste spela enligt systemet sedan är det lite friare när vi har pucken men utan puck är det precis samma spel för alla.

Nu stod Anton Forsberg - och gjorde det bra- för trejde matchen i rad. Han har stått nio av era 13 spelade matcher hittills. Det känns som att du har valt förstemålvakt nu?
– Nja, det vet jag inte. Han har varit bra men Idoff får snart stå igen.

2 kommentarer:

Peter sa...

Hej!
Jag gör ett nytt försök ;-)

"Skulle du kunna tänka dig att kolla ett par saker med Nygårds?

1) När förväntas Matte Carlsson göra comeback. Han skulle ju vara spelklar till premiären och trots att man endast hör att han följer sin rehabplan har han fortfarande inte spelat en minut.

2) Status på Sonntag och Dahlström

3) Tittar man bara på Grossmann nu som ev. back-nyförvärv eller har man andra "bollar i luften" samtidigt?

4) Hur kommer det sig att SSK aldrig har fullt manskap vid seriestart? Förra året letade Nygårds efter en center hela säsongen utan att lyckas. I år är man kort på backsidan. DESSUTOM en skadad Sonntag vilket gör att man nu går runt på SEX! backar.

Du ska ha stort tack för att du är den enda som alltid levererar svar till oss supportrar! Tack på förhand!"

16 oktober 2012 17:20

Marie Hallman sa...

Hej peter. Jag har inte hunnit. Ledsen! Hoppades se Nygårds i Uppsala i onsdags men han var inte där. Jag har frågorna i bakhuvudet men det gäller att båda har tid att prata i telefon samtidigt också! :)