lördag 27 oktober 2012

SSK –DJURGÅRDEN 4–2 (1-0, 1-0, 2-2) Uppdaterad igen om Löövs skada


Matchen: MMMM+
Målvakterna: Anton Forsberg, SSK 94,44 %och Chet Picard, DIF 88,24 %
Publik: 6 021. Galen stämning!
Domare: Christer Lärking.

BÄST I SSK  
MMM Carl Hagelin, f
MM Viktor Lööv, b
M Jesper Thörnberg, f.

BÄST I DIF   
MMM Tim Eriksson, f
MM Pontus Åberg och Kristofer Ottosson, f.
M Kim Lennhammer, b.


FÖRSTA PERIODEN
… Så här var läget i lagen: SSK saknade backen Emil Djuse som har hjärnskakning men där klev ju Jonte Ericsson in... hyfsad ersättare får man väl säga. Gustaf Björklund som suttit på läktare alternativt varit reserv in några matcher klev in i fjärde kedjan och därmed hamnade istället Emil Lundberg på extraspelarplatsen. Även backen Robin Press är extraspelare.

…Djurgården hade vaskat om lite. Pontus Åberg var flyttad till Fredrik Bremberg och Gabbe Landeskogkedjan. Dustin Johner som spelade där senast spelade istället med Tim Eriksson och Marcus Sörensen. Christian Eklund som brukar vara i den kedjan var utanför laget. Vet inte om han var petad helt enkelt, saknas orsak på hemsidan och DIF har fler forwards än de får använda.

…Backen Elias Granath saknades i DJurgården, satt på pressläktaren och berättade   att det kanske var en lättare hjärnskakning ändå som han fick för ett par matcher sedan. Men han sa också att han har börjat åka skridskor nu och hoppas kunna spela nästa vecka. Philip Holms näsa var okej och läkt, han var tillbaka i laguppställningen. Ludwig Blomstrand och Linus Arnesson var uppsatta som extraspelare i DIF.

… var lite problem att få in allt folk, när hände det senast? Definitivt fullsatt i alla fall.

…Lite trevande inledning där lagen kände på varandra med varsin halvchans. Jesper Thörnberg ville skjuta in sig också och drog ett skott flera meter utanför dock.

…Vete tusan vad som hände men Michael Holmqvist hade plötsligt något otalt med Fredric Andersson, måste ha hänt något precis innan han lackade ur vid en tekning och var fram och högg tag i Andersson men det lilla gruffet löstes upp snabbt

… Gabbe Landeskog  tog ett tidigt eget initiativ avstod pass och gick istället själv mot främre stolpen och var nära att trycka in pucken där men Forsberg stod emot.

…1-0 (5.09) Jesper Thörnberg (Robban Carlsson, Ziga Jeglic) Vunnen tekning, pucken ner till Djurgårdsmålet där det blir stök och bök. Thörnberg står ensam vid tom stolpe medan alla andra står vid första stolpen, pucken kommer till Thörnberg som bara har att raka in pucken.

…Svettigt för Pickard varje gång Hagelin/Read/Fleurykedjan var inne.  

… Halvt friläge om halvt för Björklund  som försökte skottfinta lite men där var Pickard bra med.

…Lite markering mellan Jonte Ericsson och Douglas Murray halvvägs in i första efter att två andra spelare, Gustaf Björklund och Marcus Sörensen börjat putta på varandra.

…I slutet av första var det Fleurys tur att försöka trampa runtkassen och lite sådär i förbifarten trycka in en puck vid första stolpen men det läste Pickard bra.

…Det hände något med Pontus Åberg i slutet av första, han vred till något och hade lite svårt att åka ordentligt av isen men skakade i gång kroippen och fortsatte.

…Vill plussa lite för Tim Eriksson som jag tyckte försökte skapa lite oväntade luckor och ytor åt sina medspelare både här och där.

… Lurigt skott av Pontus Åberg som driver in mot Forsberg och trycker iväg ett skott i åkningen som SSK-målvakten dock hinner få fast mellan benskydden.

…Med bara ett par sekunder kvar av perioden får Fleury in ett skott längs med mållinjen, Pickard styr retur rakt ut som var nära att studsa rätt in igen via Ottosson. Det var även tur för  DIFs del var det tur att det inte stod någon SSK-spelare där för det var öppet mål vid bortre stolpen.

ANDRA PERIODEN
…Bra chans efter bara  någon minut för Read men pucken flyger över Pickard.

…PP för Djurgården tidigt i andra men det var väl lite sådär tryck i de skotten. DIF måste göra  något åt sitt power play för det här funkar inte . SSK spelade bra box också, lät inte DIF etablera en bra box framför målet heller.

…Jonte Ericsson är …rejäl. Spelar med grym pondus och har ju kroppen, det vill säga storleken och tyngden för det. Kommer bli viktig i försvaret under de matcher han nu är här.

…Galen sargstuds ut rätt in i slottet framför Pickard efter fem minuter men det var ingen SSK:are som fick tag i den. Som tur var för DIF, klockren sargassist och mål där annars.

…Tung propp av Jonatan Nielsen på Marcus Sörensen som var som tapetserad mot sargkanten för någon sekund. Den känns i morgon.

…Lite bättre tryck av Djurgården i den här perioden tycker jag. Var lite för beskedligt i först, nu kom det en del bra skott mot Forsberg också,bland annat av Åberg som dock vinklade skottet en aning för mycket så pucken flög över SSK-målvakten.

…Tror inte Douglas Murray är helt nöjd med den svenska domarkåren i allmänhet och inte Lärking i synnerhet. När Gabriel Landeskog åkte ut för interference hade Murray synpunkter och fick en personlig tia för snack (missconduct).

…Tung höfttackling av Erik Gustafsson på Jonas Engström so flög som en vante.

… Bättre PP av SSK även vad DIF presterar, tycker jag. I alla fall när Landeskog satt utvisad. Inga mål dock och när Landeskog kom in fick han pucken och störtade direkt på mål, fick friläge och tog ett skott. Bra chans för honom där men Forsberg såg vad som var på gång.

…Michael Holmqvist tog sig verkligen an uppgiften att markera Calle Hagelin – stenhårt. Var som ett frimärke på honom halvvägs in i andra.

…Grym åkning av Hagelin som rundar målet, spelar in pucken i slottet till ett kalasläge för Tony Lagerström men han fick ingen ordning på pucken.

…Bra SSK läge någon minut efter igen, nu i PP, där Hagelin spelar in till Jonas Engström som har öppet mål vid bortre stolpen men han får inte fram bladet han heller vid rätt tillfälle.

… Men till slut så blev det utdening, i PP.

…2-0 (14.56) Viktor Lööv (Jesper Thörnberg, Andreas Hjelm) Spel 5 mot 4.  Inspel från Thörnberg ute i rundeln till Lööv som kom åkandes in i slottet, skrek på pucken, fick den och sätter upp tvåan i nätet när det var nio sekunder kvar på Landeskogs andra utvisning i matchen.

…DIF fick pp kort därpå då Robban Carlsson åkte ut för en boarding som sänkte Kim Lennhammer men det var stor skillnad på spelet i numerärt överläge. Där SSK nyss hade svärmat runt Pickard som bålgetingar är DIF klart beskedligare i sin pp uppställning.

… Nära dock att Jimmie Ölvestad lyckas trycka in en puck i slutet av överläget men då höll resande SSK bra runt kassen så att både spelare och eventuella returer eliminerades från sin position i slottet.

…Jonas Engström var alert när han snappade upp en puck som ingen annan verkade uppfatta och spurtade hela vägen längs kanten ner till Djurgårdsmålet och skapade sig ett fint läge där som dock Pickard var med på.

… Engström fick sedan se Landeskog bokstavligen plocka av honom pucken. Han är stark Landeskog i närkamperna.

….Djurgården kom i en sista forcering i perioden, snurrade på bra men fick inte riktigt ordning på grejerna och det hela avslutades med att Damien Fleury kunde sticka iväg på en kontring istället.

… Viktor Lööv tvingadeskliva av i andra, efter att ha täckt skott och fått pucken olyckligt på handen så att ena fingret och knogen sköts ur led. SSKs läkare drog tillbaka fingret, tryckte tillbaka knogen sedan åkte Lööv till akuten för att röntga för säkerhets skull.SSKs sjukgymnast Thomas Avenbrand trodde först att det bara var att tejpa och köra nästa match men det var visst ett benbrott i handen som nu är gipsad, se separat artikel


TREDJE PERIODEN
… Bra SSK chans direkt, återigen Fleury som var riktigt sugen och flög fram.

…Även Thörnberg klev av i pausen, täckte skott i slutet av andra och fick en lårkaka. Den skottäckningen såg jag fick pucken på sig och grinade illa då. Emil Lundberg fick spela istället.

…SSK såg starkast ut men när man som minst anar det i hockey så… kommer det en reducering.

…2-1 (5.04) Philip Holm (Tim Eriksson, Marcus Sörensen) Sörensen spelar över isen, snett ner mot målet där Tim Eriksson står upp bra, vinner kampen om pucken med ryggen mål  och skickar pucken vidare till Holm som får på ett kanonskott.

…. Fortsatt bra tryck av DIF genom bland annat skott av Wennberg och Murray, SSK var tillbakatryckta där men en ny Djurgårdsutvisning nu på Ölvestad för slashing tog död på det trycket.

… Det underläget redde DIF ut bra. Jag har ju gnällt en del på deras pp men boxplay tycker jag de gör mestadels bra.

…Ny chans för Fleury… får ett litet lurigt läge och ska chippa in pucken typ men den gick utanför.

… Apropå pondus som jag skrev om i början om Jonte Ericsson så visar även Murray det när han står som en bergvägg i kamp om pucken med en SSK-spelare och inte viker sig en millimeter i den kampen vid sargen. Det agerandet blev början till kvitteringen någon halv minut senare.

 ….2-2 Kristofer Ottosson (Tim Eriksson, Douglas Murray) Bra forecheck av Sörensen och Eriksson bakom SSK-målet som tillsammans jobbar loss pucken, Tim spelar in mot Ottosson i slottet, Ottosson trär in pucken. Fint samarbete hela vägen.

… Hett, hett framför Pickard efter 12 minuter, först ett skott av Robban Carlsson som visslar strax utanför nätet, sedan några returer och studsar framför Pickard som blir sittande på isen och inte kommer upp  men Åberg och Bremberg lyckas rensa samtidigt som Pickard får fram höger och sedan vänster benskydd och får undan pucken.

… Fortsatt bra SSK-tryck efter det, då tar DIF time out med 7.36 kvar av tredje.

…Riktigt galet tryck i hallen också efter Djurgårdens kvittering och under spelet efter timeouten då det böljade friskt får man väl säga. Underhållande och offensivt spel av båda lagen i jakten på ett ledningsmål.

… Mycket speltid för Tim Eriksson på slutet och helt välförtjänt. ”Turbo” som han kallas i laget gjorde skäl för namnet och trampade på som en speedad Duracellkanin.

… Men det var SSK som drog det längsta strået.

…3-2 (18.27) Robban Carlsson (Emil Billberg, Andreas Hjelm) Efter en intensiv Djurgårdspress med bland annat ett kalasläge för Johner  skickar Hjelm upp pucken till Emil Billberg som trampandes i raketfart, pinnar på ner mot DIF-zonen, det blir två mot ett läge då Carlsson kommer på höger sida, Billberg passar över till Robban som sticker fram klubban till 3-2.

…Djurgården var vansinniga efter 3-2 målet och menade att Damien Fleury medvetet och väldigt tydligt knuffade buren ur läge och att Djurgården borde ha fått en straff medan domare Lärking ansåg att det inte var något att snacka om.

… Vild slutforcering av Djurgården i de två återstående minuterna av matchen, bland andra Kristofer Ottosson och Gabriel Landeskog är framme vid Forsberg och försöker trycka in en kvittering på returerna som flyger runt Forsberg men SSK-målvakten och hans försvar får undan dem från Djurgården som har plockat målvakten.

….4-2 (19.34) Carl Hagelin (utan assist) Hagelin tar pucken och visar att han är en av världens snabbaste spelare när han åker ifrån alla Djurgårdspelare och till och med får tid att lägga pucken tillrätta och låta den glida in i mål.

….Matchen avslutades med att upprörda Djurgårdsspelare, bland andra Douglas Murray, framförde åsikter till domare Lärking. Murray fick sin andra tia i matchen för snack och det ger i sin tur 20 minuters matchstraff fastän matchen redan är över. Står lite konstigt i matchprotokollet, står att laget DIF fått  20 minuters matchstraff men det var alltså följden av Murrays andra tia. Några efterverkningar blir det däremot inte på grund av de allra sista domsluten. 

...Magisk stämning i hallen matchen igenom, tack alla som sjöng och lät och bjöd på underbar inramning. Vilket drag! Tänk om det var så här på alla SSK-matcher?!!

SKOTTEN I MATCHEN: 34-36 (11-14, 12-10 ,11-12)

Inga bilder i dag tyvärr! De jag brukar låna bilder av var inte där, jag själv glömde kamerabatteriet hemma…. Så kan det gå!

6 kommentarer:

anton sa...

blir det någon intervju då? :)

Marie Hallman sa...

Anton jorå, lite trött bara. Går lite långsamt

singelkillen sa...

Öka Marie.... skoja bara.. du verkar jobba jämt...

Tommy Mörths nedtryckta hjälm sa...

Mycket som är fel hos DIF just nu. Till att börja med bör sportchefen ha kurage nog att sparka tränaren. Eller tränaren uppmana sportchefen att avgå med tanke på det kackiga lagbygget. Eller så får båda gå, det är nog det bästa ändå.

Challe har inte lyckats som varken eller. Han har satt samman en trupp som inte håller måttet och har satsat mycket på TRÖTTA namn som Bremberg och Ölvestad som inte offrar en hörntand i onödan precis. Och backsidan. Såg han inte vad vi alla såg förra säsongen? Att Erik Gustafsson är så pissdålig att han inte borde ha fått ett nytt kontrakt. Den andre sopan Claesson lämnade och det borde Gustafsson också ha gjort. Agerandet vid deras 3-2-mål var ju pinsamt uselt och Gustafsson har verkligen visat att han inte håller måttet i allsvenskan. Märkligt att vi supportrar ser det så mycket tydligare än vad Challe gör.

Anonym sa...

Jag fattar inte hur man kan pissa på sina lagkamrater som just hämtat in ett 0-2 underläge med det fruktansvärt tafatta agerande han vissar upp vid sak 3-2 så jävla lojt får det inte vara, detta oengagemang ser man ibland på träningsmatcher eller i klart redan avgjorda matcher, han gör ju för fan inget för att störa spelaren, det är fan Bombom klass på det agerandet. Undrar om han fortfarande tycker "det är så sjukt roligt med hockey just nu" och kom inte och försvara honom med hans goda +- stat vad fan gör det om han samlar + mot sniglar när han ger bort mål i jämna matcher.

Anonym sa...

Håller helt med föregående. Erik Gustafsson måste steppa upp, fett. Så otroligt nonchalant, hela tiden, varje match!
/Brasse