lördag 27 oktober 2012

Landeskog " Vi måste spela lika desperat från start" 
(Landeskog var besviken inte minst på sig själv. FOTO DANIEL PETTERSSON/ARKIVBILD)

Djurgården kom ut som ett helt nytt lag i tredje. Gick i fatt till 2-2 och såg ut att vara på väg mot åtminstone en pinne. Men tappade även den med bara ett par minuter kvar:

– Ska jag vara ärlig så såg jag inte exakt vad som hände, det får vi kolla på video och analysera senare men oavsett vad det var så håller det inte, säger en bister Gabriel Landeskog.
Om SSK spelar med stort självförtroende numera är känslorna åt det andra hållet hos Djurgården som ändå kom ut klart bättre än mot Troja senast. DIF sköt nu 14 skott i första, det kan jämföras med totalt 16 på hela förra matchen och att man trivs bättre mot spelande lag syntes tydligt.

De spelar på hemmaplan, spelar hårt får 1-0 och sedan 2-0 och så får vi jobba lite i uppförsbacke. Vi kommer tillbaka till 2-2 och spelar bra i tredje tycker jag sedan får de 3-2 det får ju inte hända egentligen när vi har jobbat oss tillbaka så hårt som vi har gjort… 3-2 med bara ett par minuter kvar får bara inte hända, betonar Landeskog sammanbitet.

För det var något trots bra spel något litet som fattades i de två första perioderna för att kunna utmana på allvar. Hade Djurgården spelat lika bra hela matchen som man gjorde i tredje när man bjöd på magnifikt spel och en helt annan hetta, då hade SSK fått en betydligt tuffare resa:

– Ja och precis så var det i förra matchen också, mot Troja. Vi spelar bra i tredje men det räcker inte. Vi måste spela lika desperat från start och vi måste spela likadant hela matchen igenom. Så det är klart att det är något vi måste tänka på. Men just nu så gäller det bara att vi tar oss ur det här på något sätt. På något vänster gäller det att hitta ett sätt att ta oss ur det här.

(FOTO JOHANNA LUNDBERG/ARKIVBILD)

Men tredje var ju bra som sagt, vad sa ni i pausen?
– Inte så mycket men vi förstår ju att vi måste upp helt enkelt… vi spelar inte bra första två perioderna, ligger under med 0-2 och oavsett vad som händer så måste vi göra något annorlunda i tredje och vi spelar bättre men… vi sa inget direkt. Det var bara upp till oss själva, säger Landeskog och fortsätter:

– Vi visste att det fanns inget som coachen kunde säga. Det fanns inget som någon kunde säga utan vi var tvungna att höja oss själva helt enkelt och det gjorde vi. Grabbar klev upp och grabbar klev fram, det är sånt man behöver i ett sånt läge och sedan… ja det är surt att man torskar när man jobbar så hårt för att komma tillbaka.

Du har kommit in i ett lag mitt under säsongen, börjar du känna dig hemma med allt?
– Ja absolut det var inte svårt i det här laget, jag kände mig hemma snabbt men det är inte det viktiga nu. Just nu är det annat som är viktigare att fokusera på. Vi måste bara hitta ett sätt att vinna matcher på.

Har du någon tanke på vad det kan vara för sätt då?
– Nej då hade jag nog sagt det några matcher tidigare… Å andra sidan behöver det inte vara något speciellt heller. Det kan lika gärna vara tillfälligheter just nu. Vi måste bara lägga det här bakom oss och gå vidare, det är många matcher kvar så vi måste gå vidare.

Vad tycker du om din egen insats under de här matcherna?
– Det har varit upp och ner, jag måste hitta ett sätt jag med för att spela bättre, måste hitta ett sätt att göra saker annorlunda. Bli mera inblandad och så där.

Vad är det som du saknas tycker du?
– Nja, det är mycket. Det är småsaker som att skjuta lite mer, det är tillfälligheter när man tappar pucken, är inte tillräckligt stark med pucken såna småsaker som jag måste vara noggrannare med, säger Gabriel Landeskog.

Som sin vana trogen var hård mot sig själv trots bra jobb i matchen där han var överallt och slet som en galärslav. Vid ett byte åkte han till exempel - i shorthand – över hela isen offensivt och delar ut en tackling, drar sedan tillbaka och jobbar stenhårt defensivt.

Landeskog visar dessutom känslor, hetta och den där desperationen som hela laget skulle behöva känna och dvisa. Visst, ibland kokar det över och Landeskog drog på sig två utvisningar, vid den andra gjorde SSK 2-0 i PP.

Efter matchen var Djurgårdsforwarden så arg och frustrerad att han drog av klubban mot en säkerhetsdörr – och lyckades i farten även pricka dörrens glasruta som gick sönder. Han ville inte kommentera det just då mer än att han givetvis skulle ta sitt ansvar för skadan:

-Jag blev less, då får man betala så jag kommer självklart att betala för den.
Och även om man givetvis inte ska slå sönder saker så finns där en energi, urkraft och en vinnarskallevilja hos Gabriel Landeskog som resten av laget måste komma upp i nivå med för att vända det här skrynkliga läget med tre raka förluster och just nu en niondeplats i tabellen.  

 För det fanns ju ljusglimtar trots allt, som till exempel vändningen från 0-2 till 2-2 att ta med sig och bygga vidare på:

– Det är klart det finns mycket vi kan ta med oss, det finns både bra och dåliga saker vi kan ta upp. Men just nu måste vi fokusera på de bra saker vi gör - speciellt i tredje. Och det gör vi och kommer bygga vidare på. Sedan kan vi ta med oss att Ottosson och Holm gör mål det får vi ta med oss som självförtroende i ryggsäckarna, kul att Holm kommer tillbaka och gör det så bra också!

2 kommentarer:

singelkillen sa...

Seger!

Anonym sa...

Landeskog spelade fult och var grinig från start, precis som Murray. Obegriplig coaching att spela dem så hårt, då de var klart övertända och murray inte hänger med öht i tempot! Klasskillnad på honom och #52, men varken Challe eller strömwall verkar ju vara några vidare matchcoacher!