tisdag 9 oktober 2012

Gameday! SSK-Tingsryd

Hemmadebut i kväll för Matt Read och debut både hemma och för säsongen för Carl Hagelin, den vindsnabbe NY Rangers forwarden som valt att spela i SSK under NHL-lockouten.

Read och Hagelin spelar för övrigt tillsammans i en kedja med Damien Fleury och har det inte blivit åka av i Templet så borde det bli det nu.Vis av erfarenhet från övriga NHL-spelares intåg i HockeyAllsvenskan ska man väl ha i åtanken att det tar någon match eller två att hitta rätt i det spel som är där men Hagelin tränade länge med SSK innan han drog över till USA i september och borde hitta rätt i SSKs spel snabbt.

Han får dessutom spela med sina gamla juniorlagskompisar som han känner utan och innan både på isen och vid sidan av, samt snabb det är man ju oavsett om man är van vid en serie eller ett lags system eller inte. Så detta borde bli en injektion för laget även om Viktor Fasth vaktar Tingsryds kasse.

Fasth har varit - som väntat - riktigt bra i Tingsrydsmål så det blir ingen lätt uppgift att få in pucken men Fasth är ju mänsklig han med så visst går det.

Det var några supportrar som hotade med att bojkotta kvällens match på grund av att det bara blev en pinne mot Asplöven borta senast men det hoppas jag var fyllesvammel. Det är ju inte så man stöttar och lyfter ett lag. Om det nu var det som var tanken.

Jag slets mellan två arenor i kväll och kommer vara på Hovet men hoppas jag får tag på någon i laget efteråt, ibland funkar det ibland inte vi får se hur det går i kväll.

Inga kommentarer: