lördag 27 oktober 2012

Gameday! SSK-DIF

Oj vilken förväntan det vilar över den här matchen! Inte så konstigt dock då den har alla förutsättningar att bli en rolig match.

Två spelande lag, lite hatkärlek mellan klackarna, som det verkar närma sig utsålt och så riktigt lördagsgodis på isen i form av två bra lag kryddade med NHL-spice: Gabbe Landeskog och Douglas Murray i Djurgården samt Calle Hagelin, Matt Read och senast tillskottet Jonte Ericsson i SSK.DIF vann första derbyt 19 september med 2-1. Marcus Ljungh gjorde 1-0, Christian Eklund 2-0 sedan reducerade Robban Carlsson i tom kasse med 18 sekunder kvar till full tid.

Men det var då i en en serieupptakt där inga NHL-spelare hade anlänt ännu.

Läget i lagen då:
SSK saknar backen Emil Djuse som har hjärnskakning men där kliver ju Jonte Ericsson in... hyfsad ersättare får man väl säga. Gustaf Björklund som suttit på läktare alternativt varit reserv kliver in i fjärde kedjan och därmed hamnar istället Emil Lundberg på extraspelarplatsen. Även backen Robin Press är extraspelare.

Djurgården har vaskat om lite. Pontus Åberg har fått sälla sig till Fredrik Bremberg och Gabbe Landeskogkedjan. Dustin Johner som spelade där senast spelar istället med Tim Eriksson och Marcus Sörensen. Christian Eklund som brukar vara i den kedjan är utanför laget. Vet inte om han är petad helt enkelt, saknas orsak på hemsidan och DIF har fler forwards än de får använda.

Backen Elias Granath saknas, han sitter här uppe på pressläktaren och berättade nyss att det kansek var en lättare hjärnskakning ändå men att han börjat åka skridskor nu och hoppas kunna spela nästa vecka. Philip Holms näsa verkar okej och läkt, han är tillbaka i laguppställningen. Ludwig Blomstrand och David Lidström är uppsatta som extraspelare.

Målvakter:  Anton Forsberg för SSK och Chet Pickard för DIF.

Jag är på Hovet så jag gör lite grejer som kommer ut senare i kväll när jag käkat och rattat hemåt.

Inga kommentarer: