måndag 29 oktober 2012

Tre Kronors trupp till Karjala Tournament - Tre Kronordebut för Richard Gynge


Pär Mårts har tagit ut truppen till höstens första Euro Hockey Tourturnering – Karjala Tournament. Det är en liten blandning av debutanter, ”ordinarie” Europaspelare och ett och annat lockoutinslag.

Spelarna måste tydligen ha kontrakt under turneringen med ett klubblag för att kunna spela i Tre Kronor tydligen (om jag förstått det jag sett på nätet från presskonferensen rätt) och s¨å är det ju det här med försäkringar och därför är bland andra  inte Viktor Fasth och Jonte Ericsson uttagna.

Men här har ni truppen:

Målvakter: Gustaf Wesslau, HV71, Johan Holmqvist, Brynäs.

Backar: Niclas Burström, Skellefteå, Staffan Kronwall, Lokomotiv Yaroslavl, Daniel Fernholm, HV71, Oscar Fantenberg, HV71, Tobias Viklund, AIK, Jonas Ahnelöv, Modo, Victor Hedman, Barys Astana.

Forwards: Tony Mårtensson, SKA St Petersburg, Martin Thörnberg, Torpedo Nihzny Novgorod,  Fredrik Pettersson, Donbass Donetsk, Richard Gynge, Dynamo Moskva, Melker Karlsson,  Skellefteå, Carl Söderberg, LHC, Jesper Fasth HV71, Calle Järnkrok, Brynäs, Joel Lundqvist, Frölunda, Oscar Lindberg, Skellefteå, Patric Hörnqvist, Red Ice Martigny, Mikael Backlund, Västerås, Carl Hagelin, SSK, Gabriel Landeskog, Djurgården.

Kul som fan för Richard Gynge att få en plats i truppen, det är han sannerligen värd. Har fortsatt förra årets målsuccé med bra spel i Ryssland. Kul!

Skoj för SSK att få med en spelare också, det var lääääänge sedan senast. Att Hagelin och Landeskog är med känns ju annars rätt givet. De två namn man ser framför sig vara med i ett framtida OS-lag.

Jag gillar att Joel Lundqvist är med också. Han visade under VM vilken enorm motor han är i ett lag. Stabil spelare och någon alla vill ha i sitt lag.

Att Tobias Viklund är med från AIK är ju kul. Han har blandat och gett tycker jag. Bra offensivt men mindre bra defensivt men en utvecklingsbar spelare så bra att han får chansen.

Om jag förstått kommentarerna rätt måste Patric Hörnqvist förlänga lite med sitt lag i Schweiz för att kunna spela här, inte så bra för DIF. Å andra sidan vet jag inte vilken dag i almanacken han kan återvända hem för att slippa upptaxeras. Kanske ändå var ett tag till?

En spelare jag saknar är Patric Berglund, VIKs lockoutspelare, får kolla senare med Mårts varför. Skriver det här från ett tåg på väg till Leksand nämligen.

Lite förvånad över att Brynäsmålvakten Holmqvist är med. Inget ont om honom men det finns väl piggare alternativ kan jag tycka. Om man vill bygga för framtiden. Och det tycker jag  man ska göra under de här EHT turneringarna.

Observera att matcherna i den här turneringen spelas onsdag, fredag, lördag istället för torsdag, lördag, söndag som brukligt är.

Inga kommentarer: