fredag 12 oktober 2012

Gameday! Tingsryd-Djurgården

Två blytunga poäng mot Örebro senast och kanske en liten välbehövlig boost för självförtroendet hos Djurgården som i kväll är på resa nere i Småland.

Segern senast kostade dock i form av en hjärnskakning på Fredrik Bremberg som försvann redan i första perioden och en skada (har inte hunnit kolla vilken tyvärr) på Dustin Johner.Det här gör att DIF nu tvingas kasta om lite i kedjorna, till exempel får Gabriel Landeskog nya kedjekamrater i form av Pontus Åberg och Markus Ljungh. Ottosson och Wennberg spelade ihop senast, nu får de Jimmie Ölvestad som tredjelänk.

Kedjan med Henrik Eriksson, Christian Eklund och Tim Eriksson (som verkligen gjorde skäl för smeknamnet Turbo senast) är den samma som mot Örebro. Marcus Sörensen som var bänkad senast - mest troligt pga missen mot Leksand - är tillbaka i en fjärdekedja med Ludwig Holmstrand och Michael Holmqvist.

Chet Pickard står som vanligt så han får väl betraktas som given etta numera. På andra sidan kommer Tingsryd mest troligt (inte officiellt när det här skrevs) att ställa Viktor Fasth i mål.

Hemmalaget ligger en pinne före DIF, på sjundeplatsen så det är läge för att avancera i tabellen vid vinst med andra ord. Tingsryd värvade Jordan Smotherman för att göra poäng och det har han gjort också, tio pinnar så här långt, varav åtta mål och två assist har placerat honom på en åttonde plats i poängligan.

Djurgården har dock - så här långt - ingen spelare med bland de 25 bästa i poängligan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bara en tidsfråga innan DIF lägger beslag på plats tjugofem i skytteligan. Allt pekar uppåt just nu!

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja det känns som bra vibbar nu, får se om det håller i sig. Vore ju kul!