söndag 7 oktober 2012

SSK snuvades på två poäng av Asplöven

SSK åkte upp till Haparanda med gott självförtroende efter 6-2 segern mot Karlskrona, hade 2-1 nästan matchen ut men med 30 sekunder kvar sprack det. Då styrde Per Hållberg in 2-2 i spel sex mot fyra eftersom Asplöven hade pp och hade tagit ut målvakten.

Haparandalaget vann sedan på straffar efter att Lucas Sandström varit den enda som nätade på sina straffar.SSK fick ju annars en tidig ledning då Thom Flodqvist gjorde 1-0 efter 5.06 framspelad av Jordan Henry och Johan Jonsson.

Men Asplöven kvitterade bara 16 sekunder senare genom Conny Strömberg. Efter en mållös mittenperiod tog SSK ledningen halvvägs in i tredje då Jordan Henry gjorde 2-1 framspelad av Andreas Hjelm och nye forwarden Matt Read

SSK fick även ett mål av Robban Carlsson bortdömt, hade ett par frilägen till där man enligt LT som följde matchen via tv, borde ha nätet. Man  hade även bud på åtminstone bonuspinnen då Andreas Hjelm satte ett skott i stolpen i straffläggningen

Men den här gången var det alltså Asplöven som hade turen på sin sida med en sen kvittering och så Sandströms avgörande straff på det.

Jag noterade att det råder rejäl ilska - igen - på forumet men det tar tid att få in de nya detaljerna i spelet och det är ju ingen skam att förlora mot Asplöven som många verkar tycka. De har ju ändå vunnit mot Malmö med 1-0 och topplaget Leksand med 4-2 samt spelet jämnt mot de flest de har mött så det är inget strykgäng bara för att stan de representerar är väldigt liten. Kollar man på spelarna så finns där killar med erfarenhet från både landslag, elitserien och allsvenskan.

Sedan måste så klart SSK fundera på om Johan Strömwall får ut allt av laget eller inte. Å tredje sidan är det inte bara att skeppa iväg folk, det kostar att byta tränare och man måste ha ett bra alternativ om man ska göra det så det kräver eftertanke. Inte att man agerar i affekt.2 kommentarer:

SSK i vått & tårrt ! sa...

Hej Marie !

Du har lite fel där ; )
Asplöven var 2 man mer på isen (6 mot 4) när de gjorde 2-2 målet, SSK hade tyvärr en 2 minutare i slutminuten.

Suck&Stön kan man inte få vakna upp ur denna hemska mardröm någongång : (

Marie Hallman sa...

SSK: aha, sorry då missade jag! ska ändra.