onsdag 17 oktober 2012

Gameday! Almtuna-SSK

Jag antar att sportchef Per Nygårds håller tummarna för att lockouten fortsätter... lockoutspelarna Calle Haglin och Matt Read har ju fått rejäl fart på SSK.

Dels genom att bidra med egna poäng - fyra (1+3) poäng på två matcher för Hagelin och åtta poäng på tre matcher (1+7) för Read och dels genom att få fart på lagkamraternas målskytte där  Damien Fleury nu är uppe på åtta pinnar (4+4) på elva matcher och Andreas Hjelm också har åtta pinnar (2+6) på elva matcher.



Lockoutkillarna har ju dessutom höjt humöret och självförtroendet på sina lagkamrater som bjuder tillbaka och så rullar den positiva spiralen på. Det är ju bara att hoppas för SSK att det positiva rullet kan fortsätta även om Read och Hagelin åker tillbaka om några veckor.

I kväll är det dessutom jakt på första bortavinsten. SSK har tagit sina tre trepoängaren hemma men har än så länge bara en pinne vunnen borta efter strafförlust mot Asplöven den 6 oktober.

Om det blir vinst i kväll så är det för övrigt första gången sedan januari förra säsongen som laget tar tre vinster i rad. Då kom fem vinster mellan 8 och 25 januari. Den segersviten var för övrigt den enda förra säsongen som översteg två vinster i rad...

Almtuna som står för kvällens motstånd har haft det tungt med både skador och tabellplacering. Och har fortsatta skadeproblem bland annat på Mattias Guter som annars verkar ha fått en nytändning den här säsongen.

Jag är på plats i Gränby plåtlada och lägger ut ett par grejer efter matchen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

7 poäng på 3 matcher (1+7)

1+7=8 :D

Marie Hallman sa...

ja åtta ska det vara så klart!! sorry ändrar!