tisdag 23 oktober 2012

Gameday! SSK-Mora


SSK har fått en sanslöst lyft – både spel, självförtroende och poängmässigt efter att de lockoutade NHL-spelarna Calle Hagelin och Matt Read anslöt till laget.

Jag var i Södertälje och träffade just Calle i går, måndag, och spelade in ett inslag som går att se på fredag i magasinet på TV10/Viasat hockey.


Och det som slår en – förutom att Rangersforwarden är snabb som få – är inställningen. Han tränar inte extra särskilt ofta på skridskoåkningen – det behövs inte då han kör max på varenda övning istället, varje dag, så fort det finns ett tillfälle att stå på is.

Gasar man max på det sättet som han gör även till vardags så kommer farten och kraften ”på köpet”. Calle var rätt kort (ja han är väl ingen jätte nu heller men ni hajar) när han var liten och kompenserade det med ett sjukt hårt jobb och genom att skaffa sig en jävla fart. Det lönade sig kan man ju lätt säga…

Det lär bli en riktigt kul match i kväll i Templet då snabbe Hagelin och komplette (han är ju överallt!) Matt Read tar emot Mora med Anze Kopitar i spetsen. Hoppas många tar sig dit, kommer bli en höjdare!

Om SSK vinner så har man fem raka trepoängare och det var ett tag sedan det hände senast… nämligen i 
kvalserien mellan 21 mars och 29 mars 2010 då SSK vann på full tid mot Rögle, AIK, Leksand, Almtuna och Växjö.

Det finns en senare femsegrarssvit, från i januari i år (8-25 januari) då SSK slog Malmö, Rögle, Almtuna, BIK Karlskoga och Sundsvall men Malmövinsten var på straffar så det är inte riktigt samma sak även om det var en fin svit det med.


Jag är i Uppsala och följer Almtuna-DIF men ska försöka ringa någon i SSK. Har lite körigt då även AIK spelar hemma och många stänger av mobilen snabbt på hemmaplan så vi får se hur det går.

Inga kommentarer: