söndag 28 oktober 2012

AIK-FRÖLUNDA 3–6 (1-0, 2-3, 0-3) 
 ( Steen tar för sig. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK  80 % och Julius Hudacek, Frölunda, 91,18 %
Publik: 4 604
Domare: Patrik Sjöberg och Antonin Jerabek.

BÄST I AIK
MMM Mattias Janmark, f.
MM Joakim Nordström,f.
M Broc Little, f.

BÄST I FRÖLUNDA:  Mikael Johansson, f.( Jocke Nordström. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

FÖRSTA PERIODEN

….. AIK körde med fyra backpar och fyra kedjor. På frånvarolistan fanns Daniel Josefsson, David Lillieström, Christian Sandberg och Dick Tärnström.

… Frölunda fick första chansen men Magnus Kahnbert sköt strax utanför.

…Mattias Janmark hade med sig självförtroende i stora lass från succématchen senast, trampade runt kassen och var nära att få med sig ett ledningsmål redan i första minuten.

… Tidig utvisning för Frölunda då Matt Duchene åkte ut redan efter 1.52 för hakning.

…bra AIK-chans där i överläget när Stefan Johansson chippar in pucken och Joakim Nordström nästan styr in den. Men just Nordström fick jubla ändå, det tog bara ett tretton sekunder efter den chansen så blev det mål ändå.

 (1-0 FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

…1-0 (2.52) Joakim Nordström (Fredrik Hynning, Jonas Liwing) Spel 5 mot 4.  Pass rakt genom slottet, skott av Hynning från backplats och styrning in av Nordström.

… Nicklas Jensen har inte gjort mål på fem dagar (senaste kom . Såg väldigt sugen ut när han snurrade runt Hudacek och försökte trycka in pucken under Frölundakeepern.

…Vass chans för Frölunda i boxplay när Fredrik Sjöström fick komma helt fri längs högerkanten och dra iväg en puck som dock hamnade rätt på Larssons magplatta.

…Larsson fastnade för övrigt i en Frölundaspelare bakom sitt egna mål, de båda trasslade in sig i varandra. Kunde blivit farligt för AIK men det redde ut sig.

…Landslagsbacken Daniel Fernholms lillebror Simon spelar i Frölundas juniorlag, men fick chansen att elitseriedebutera mot AIK och hade bland annat en rejäl rökare som strök utanför AIK målet samt assist vid 4-3. Blev totalt 8.40 i speltid.

…Bra chans för Tobias Viklund att utöka lednigen när Fabian Brunnström satt utvisad, men Hudacek var bra med och pucken styrdes ut och över målet. AIK hade för övrigt en hel del chanser här, var framme och högg och testade Hudacek så mycket det bara gick.

…Lite farlig dribbling av Stefan Johansson dock, som gjorde en inte helt säker dragning av en Frölundaspelare mitt framför Larsson. Lite väl gott självförtroende kanske.

….Mattias Janmark försökte på ännu en inbrytning och trycka in pucken under Hudacek variant, stötte på hårdfört motstånd hamnade på baken och väl där tryckte Dick Axelsson – som stod bakom - upp handsken, lite ”snällt” i fejjan på Janmark. När han nu ändå satt där…

…Visst ska man skapa i pp  men dribbla bort ett helt pp som AIK gjorde när Viktor Svedberg åkte ut efter en dryg kvart är verkligen inte att rekommendera.

…Frölunda fick en givmild retur rätt ut på Nichlas Lasus blad men han fjuttade bara till den mot Danne Larssons benskydd och då blir det inga mål.

… Frölunda fortsatte ha en gubbe i konstant parkering på utvisningsbänken. Jari Tolsa hakade så det såg ut som han letade ankarlift och åkte så klart ut för det men AIK…. Hade ju kunnat utnyttja dessa fem utvisningar men förutom 1-0 målet var det väldigt klent med det.

( Steen-. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)


ANDRA PERIODEN
…AIK fick inleda i pp men förutom ett par halvchanser så är slutsatsen densamma. Måste jobba på spelet i pp.

…Kändes som att Frölunda lagt in en växel och trampat upp tempot lite i inledningen av andra. Det tvingade AIK att öka lite också.

…. Och när man minst av allt anar det så…gjorde Fredrik Fish Carlsson mål. Hans första ever som seniorspelare. Vilt jubel på läktarna och stående ovationer.

( Fish gjorde sin seniorkarriärs fösta mål. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

…2-0 (5.46) Fredrik Carlsson (Broc Little, Esa Pirnes)  Står på backplats, håller iiii, siktar och pang där kom det! Hans första seniormål ever, levererat med ett dragskott.

Vet inte om AIK tappade koncepterna där men Frölunda fick göra en snabb kvittering. Speakern var i alla fall så till sig att hon döpte om målgörare Axelsson till Carlsson.

2-1 (6.51) Dick Axelsson (Matt Duchene, Viktor Stålberg) Duchene jobbar bakom förlängda mållinjen, lägger in pucken i slottet till Axelsson som bara klappar till.

…AIK fick sin första utvisning efter 7.49 i andra då Oscar Ahlström åkte ut för interferencetoch om AIK var risiga på att utnyttja pp var Frölunda desto mer effektiva.

…2-2 (8.43) Joel Lundqvist (Per-johan Axelsson). Spel 5 mot 4. Inspel från Pebben ute i rundel till Joel som kommer vid första stolpen och rutinerat styr in kvitteringen.

… Fint två mot ett läge för AIK i boxplay när Jonas Liwing var utvisad men Joakim Nordströms bra tänkta pass styrdes upp och ut av en Frölundaskridsko.

…Att Frölunda skulle vända var väl inte det man trodde när Fish gjorde mål där men målet blev en ”kiss of death”, för fem minuter och 59 sekunder senare hade Frölunda vänt till 3-2.

 …2-3 (11.45) Fabian Brunnström (Viktor Stålberg, Christoffer Persson) Brunnström plockar upp en retur och lyfter in pucken i nättaket.

…Viktor Svedberg fick lämna efter 11.56, gick av dubbelvikt efter en tackling av Patric Blomdahl. Enligt C-more har han fått fraktur på handleden och fördes till sjukhus

… Det blev det däremot när Esa Pirnes hakades under ett friläge och brakade in i sargen med knäna före. Dough Lynch åkte för interference men jag undrar om det inte var Mikael Johansson som hakade? Tyckte jag såg ett helt annat nummer än 44 i alla fall.

… Frölunda såg ut att ha momentum. Men det har Mattias Janmark också som var på hugget under ännu ett pp och gjorde sitt fjärde mål på två matcher.

( Janmark.. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

…3-3 (13.55) Mattias Janmark (Esa Pirnes, Broc Little) Pass från Pirnes som skär diagonalt genom Färjestadförsvaret ner till Janmark vid bortre stolpen. Janmark får först ingen bra träff på pucken, men lyckas ändå trycka in den vid stolpen.


TREDJE PERIODEN
…Oscar Steen fick i väg ett maskerat och väl avvägt skott efter ett par minuter men Hudacek fick ut skridskoskenan på den.

…Fint samspel av twinsen i början av tredje, luktade lite mål där men de lyckades inte överlista Hudacek.

…Mikael Johansson visade att han hade tryck i skottet när Patric Blomdahl satt utvisad och Johansson pangade på med två missiler som visslade förbi målet och in i kortsidan sargen.

…3-4 (9.24) Magnus Kahnberg  (Simon Fernholm, Joel Lundqvist) Patric Blomdahl hade precis kommit ut på isen när Frölunda efter en del hackande och bökande lyckas trycka i pucken under/förbi en liggande Daniel Larsson.  

… AIK fick pp och därmed bra läge att jämna ut siffrorna igen halvvägs in i tredje men det är för mycket snurrande och för många tappade puckar och Gnaget lyckades inte ens bita sig fast länge nog för att få till en box.

 ( Broc Little. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

....Något som är bra i AIKs spel är när man i fem mot fem verkligen går rakt på mål, trycker på och kommer i en bra andravåg. Precis så gör Janmark och Little men de får inte in pucken och spelet vänder ….(mer på raden nedan)

… 3-5 (14.37) Viktor Stålberg (Dick Axelsson, Matt Duchene) ….det blir en kontring, skott och lite rörigt när AIK-spelarna ramlar som käglor, Frölunda passar runt och till slut sitter pucken i mål.

….3-6 (17.46) Mikael Johansson (i tom kasse). Frölundaspelaren skickar i väg pucken mot tom kasse, ironiskt nog är Jonas Liwing som ska styra bort pucken den som slutligen styr in sexan med sitt klubbskaft.

…Vid 23-tiden kom ett pressmeddelande från SSK att man lånar backen Christopher Aspeqvist från AIK. Lånet gäller två, eventuellt tre matcher fram till landslagsuppehållet.

…Jag pratade lite med Christian Sandberg och David Lillieström efter matchen. Båda är en bit från spel men hoppas kunna vara tillbaka till åtminstone efter uppehållet.

SKOTTEN I MATCHEN: 34-30 (11-11,12-13,11-6)

Inga kommentarer: