måndag 22 oktober 2012

Skade och Silly koll SSK uppdaterad


Jag har fått lite frågor om dels skadeläget och dels status på hur det går i jakten på en ny back till SSK.

Eftersom jag ramlade över Nygårds inne på restaurangen på Templet hade jag inte alla frågor i huvudet (och glömde bort Dahlström, sorry) men jag pratade lite  om backletandet i alla fall samt kollade läget själv med Matte Carlsson och Fredrik Sonntag.


Vi tar väl Nygårds först. Han säger så här på frågan om varför SSK inte hade fullt manskap vid seriestart:
-Vi ville ha det och har jobbat stenhårt sedan säsongsstart…  när nu den går,  men sedan april egentligen på att få in en full trupp. Och den här backen som vi pratat om och som det fortfarande  inte är klart med har vi sökt otroligt intensivt och noggrant efter för att hitta. Vi har hittat några som vi tycker passar in bra på det vi vill ha. Men de har valt att spela i andra klubbar och vi kan ju inte hota de att spela i SSK. Vi kan erbjuda dem kontrakt utifrån de  möjligheter som finns ekonomiskt och ur spelsynpunkt. Att de sedan till slut väljer andra klubbar är det synd men vi har lagt ner mycket tid och energi på att hitta bra spelare. Och tyvärr har de spelarna spelat bra på de andra ställen som de valde. Så är det ju, det var därför vi ville ha dem. För att de var bra.

…Om letande efter backar pågår fortfarande?
-Ja, vi har ju inte slutat leta bara för att vi inte har fått tag på någon. Vi letar självklart vidare. Sedan är situationen lite annorlunda nu. Marknaden har blivit annorlunda nu mot hur den var i somras för då visste man inte hur det skulle bli med lockouten, om det skulle bli någon och det är inte så ofta som agenter ringer upp till en och säger att det är vissa spelare, NHL-spelare som vill spela i hockeyallsvenskan. Så det är lite förändrat även om det är en del omständigheter runt de spelarna. Det låter jättebra först men sedan vill de inte komma hit i alla fall och det är olika saker (som sätter stopp från deras sida)  men det är inte heller något som är så jättelångsiktigt. Vi vill helst ha in en högkvalitativ back som är här till 2013.

…Hur det går med Niklas Grossman?
-Som det känns just nu så har inte vi de ekonomiska resurserna tyvärr.

Var det 300 000 i månaden som hans försäkring kostade?
-Nej det var det inte riktigt men det var mycket pengar och vi har inte de pengarna som krävs.

Är det något alternativ att dra igång en fansens lirare eller liknande för att få in honom?
-Vi har pratat lite om det men det får du prata med marknad om, jag jobbar utifrån de resurser som vi har nu och som jag förfogar över så visst vi har diskuterat det men det är mer Christers och Marias avdelning. (Kronbladet respektive Andark och nej bloggen har inte hunnit kolla med dem…)

Men som läget är i dag så har ni inte någon fansaktion på gång som du kan ta hjälp av?
-Nej det blir inget just nu, den aktionen är inte i gång just nu. Inte i dagarna i alla fall. Sedan blir det lite speciellt med fansens lirare, ska man lägga de pengarna på en kille som kan dra en vecka senare? Det är inte säkert att han gör det men hypotetiskt så kan han ju göra det. Sedan kanske han blir kvar till jul, nyår eller hela säsongen det vet man inte heller. Men tar man å andra sidan, in en spelare som är en väldigt dyr kostnad varje månad så måste man kunna bära den väldigt länge om han blir kvar också och det kan vi inte just nu, säger Nygårds.

Bloggen vill dessutom inflika att Grossman precis har skrivit på ett fyraårskontrakt värt 14 miljoner dollar ( i dagens penningvärde runt 96 miljoner kronor. Det är alltså det kontraktet som ska försäkras, ni förstår säkert själva att det är dyyyyyrt. Lägg dessutom till förmånsskatt på det så förstår man varför det inte går med de resurser som finns tillgängliga just nu i alla fall..

Mattias Carlsson var med på dagens träning och hade tyvärr inga glasklara besked att komma med. Han kämpar på, deltar så mycket det bara går i träning men kan inte gå helt hundra och därmed inte spela match just nu. ”Kunde  jag spela så skulle  jag göra det” sa Mattias.
Själva den opererade skadan är nog läkt men det krävs en hel del rehab till för att kunna spela match. Det är smärtan och styrkan i benen (ljumsken) som får avgöra. Han kämpar på, kunde inte säga något datum eller komma med några förhoppningar men jobbar ändå utifrån att det ska gå att spela senare under säsongen.

Fredrik Sonntag har en lurig situation då axelskadan som är opererad har läkt som den ska, men där har rehaben ställt till det. Sonntag har –något förenklat- en trång axel där ledkula och senor/muskler just nu skaver mot varandra vilket har gett inflammation. Ironiskt nog är det ihärdig rehab som har gett lite för stora muskler som skapat inflammationen om jag har förstått rätt.

Sonntag var inte med på träningen, han var på ultraljudskoll av axeln då, men kom till hallen lite senare och gick genast och frågade vaktmästaren Glenna Johansson om det fanns ledig is där han kunde köra lite själv. Han kan inte heller ge något datum men siktar även han på spel senare under säsongen.

Dahlström glömde jag som sagt fråga om… Men Emil Djuse spelar inte kommande vecka. Det är oklart om han har hjärnskakning eller inte men eftersom han klev av efter en smäll mot huvudet och var yr efter den senast så är en veckas vila ordinerad av säkerhets skäl. Så han är inte med kommande match.

Kommande vecka får dock SSK låna in juniorbacken Jonathan Nielsen, född 1993 från LHC. Han är inlånad för spel i tre matcher och ersätter Djuse.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Ett inlägg!

Södertälje SK har fortfarande ett ett SKIT med Fansen Lirare att göra så mitt tips är att fråga dem som styr detta.

Andark är KD i SSK
Kronblad är marknadsassistent
Fansen Lirare är och får aldrig tolkas som ett evenemang som SSK håller i. Det har du alltid haft svårt att förstå, av någon anledning!

Annars en rätt ok blogg

Marie Hallman sa...

Anonym Frågan var om det fanns möjlighet till samarbete med TILL EXEMPEL fansens ELLER annan fans insamling.

OM det skulle ske en sån insamling i samarbete med SSK skulle givetvis klubben vara involverad också. Jag har ALDRIG skrivit att det är ett evenemang som SSK HÅLLER I vilket du har svårt att fatta av någon anledning.

MEN SSK har samarbetat med och tagit emot pengar av Fansens och det är INTE samma sak som att det är ett evenemang som SSK håller i.

Förstår inte hur du kan missförstå varje gång.

Anonym sa...

Hej.
Läser din blogg nästan varje dag och tycker att du gör ett kanonjobb och jag vet att dom flesta tycker som jag. Bry dig inte om dom som gnäller för det är oftast dom som aldrig gör nått alls förutom att gnälla
//Per

Anonym sa...

Eftersom det verkar dröja med M.Carlsson, kan du kolla upp hur det ser ut med en ev fortsättning för ersättaren Törnberg som jag tycker varit riktigt bra i SSK. Kan man förlänga lånet?

//Mattias

BigDan sa...

Mkt bra jobbat som vanligt Marie!

Thörnberg behåller men gärna resten av säsongen om möjligt, riktigt bra spelare.

Marie Hallman sa...

Per: Tack!

Mattias: Vi får se, tänkte inte så långt dumt nog... ska fråga när tillfälle ges har lite andra jobb som måste göras först

BigDan: Tack!