torsdag 18 oktober 2012

DJURGÅRDEN-KARLSKRONA 4–1 (1-0, 3-1, 0-0)



(Wennberg, snabbare än snabbast. FOTO SARAH CARLSSON)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Chet Pickard, DIF 95,83 % och Oscar Östlund, Karlskrona 89,19 %
Publik: 5 351
Domare: David Bergman

BÄST I DIF
MMM Kristofer Ottosson, f
MM Alexander Wennberg, f
M Elias Granath,b
Ett extra special M går till Christian Eklund. Kokade nästan ute på isen.

BÄST I KARLSKRONA:  Jimmie Svensson, f.

FÖRSTA PERIODEN

 
(Bremberg klev av efter två perioder. FOTO SARAH CARLSSON)

… Fredrik Bremberg var tillbaka och fick en fin chans redan efter någon halvminut då han var framme i slottet och fick en pass –nästan på bladet – men inte fick ner klubban och därför inte kunde ta tillvara på chansen.

…Linkan ingick för övrigt i en nykomponerad kedja (övriga var som de brukar vara) med Gabriel Landeskog som center och Pontus Åberg och Bremberg på var sin sida om Coloradoforwarden.

… Djurgården fick matchens första pp när Marcus Wallmark åkte ut för slashing, och fullkomrigt pepprade Oscar Östlund  med skott. Pontus Åberg försökte sig även på att dribbla in pucken i boxen avslutat med ett skott men  någon utdelning blev det inte även om det var ett kul pp att se på.

…Bremberg var på fint humör och fintade bort Patrik Ruiz bort mot Friends arena.  Bjöd på en enkel biljett med tunnelbanan.

…Timmy Pettersson ”bjöd” på lite oväntade moves när han först dribblade bakom eget mål och sedan sånär sköt in pucken i eget mål. Ops.

(KHKs Jimmie Svensson och Christian Eklund hade en del att säga... (FOTO SARAH CARLSSON)

…Vild brottningsmatch mellan Christian Eklund och Jimmie Svensson framför utvisningsbåset. ”Fimpen var så arg att han nog inte såg vem han brottades med för när domaren klev in och skulle sära på spelarna åkte både han och Fimpen i isen.

… Blev två plus två för Eklund för den bravaden, Jimmie Svensson fick två minuter för sin del i brottningsmatchen.

…Nyvärvade Hannes Hyvönen fick ett fint läge för KHK i det pp som följde men hakades upp av Marcus Ljungh som innan han åkte ut för just hakning även hann täcka skott på ett sätt som var uppoffrande och framför allt såg ut att göra jävligt ont.

…Men Ljungh åkte ju ut så först hade gästerna spel i 5 mot 2 i 38 sekunder, sedan spel fem mot fyra i 1.22. Det flög puckar runt Pickard men han stod rätt och tog allt som inte sköts utanför (det small en del puckar i kortsidessargen).

(Pickard har koll på stolpen. FOTO SARAH CARLSSON)

….Djurgården kom ut och körde powerplay press i fem mot fem, när väl alla spelarna var inne på isen men skotten… man gör ju inte mål om man pangar på någon meter bredvid… men till slut var det nära att ett slumpskott av David Lidström letade sig in mellan benen på Östlund som fick ihop benskydden precis när pucken kom.

(Wennberg sätter 1-0. FOTO SARAH CARLSSON)

…1-0 (14.37) Alexander Wennberg (Kristofer Ottosson, Jimmie Ölvestad) Murray spelar loss pucken till Ottosson som går som en raket längs högerkanten, passar rakt över isen – pucken går under en KHK-spelare som slänger sig för att täcka skott – till Wennberg som bara sätter till klubban och styr in pucken. Murray fick ingen officiell assist där men det borde han kanske ha fått.  

… Henrik Eriksson hade ett skott i ramen i slutet av andra, den som sköter måljingeln blev så glad så klockan hann slå ett slag innan regeln åkte ner.

(Äkta målglädje. FOTO SARAH CARLSSON)

…Blev videokoll efter 18.46 på ett mål som DIF var övertygade om var inne och även hann fira. David Lidström sköt och sedan stod Ölvestad och Ottosson och matade på returer tills pucken gick in. Men efter videokoll blev det washout, vilket var lite svårt att förstå när man såg reprisen. Hade suttit fint med en mening där om vad som föranledde att målet slogs av.

(Men målet dömdes bort då buren lyftes lite ur läget. FOTO SARAH CARLSSON)

…efter lite koll nere i korridoren… så verkar det som att en DIF spelare och en KHK spelare, i en kampsituation båda ramlar mot målburen som lättar ur sin position som var orsaken till washout och det är ju helt i enlighet med regelverket i så fall.

(Gabbe gillade när mannen i randigt knuffade omkull honom. FOTO SARAH CARLSSON)

…Stämningen var minst sagt irriterad efter varje avblåsning, till och med Fredrik Bremberg och Gabbe Landeskog hade en knytnäve i luften och inte blev det bättre när en av de randiga knuffade omkull Landeskog i en uppretad situation. Känns som domaren tappade matchen redan i höjde med Eklund vs Fimpenbrottningen.

…Dustin Johner intervjuades i pausen och berättade att han har en inflammation (hörde dock inte var)  att han fått behandling som hjälpt bra och att han siktar på att spela på söndag.

ANDRA PERIODEN

 
 (Murray! FOTO: DANIEL PETTERSSON)

…Alltid kul att se Murray, han är definitivt inte snabbast på rören men när det kommer någon i vägen så bara flyttar han på den spelaren. Oftast genom att bara fortsätta åka rakt framåt så att spelaren som försöker stå upp blir bortskyfflad. Starkt

…Djurgården tappade spelet och blev lite desorienterade tyckte jag i inledningen av andra. Karlskrona köttade på hej vilt åt alla håll och det såg ut att störa DIF en aning.

…Och ibland behöver det inte vara så bökigt. Snarare tvärtom.

 (Tvåmålsskytten Granath. FOTO: DANIEL PETTERSSON)

…2-0 (5.36) Elias Granath (Christian Eklund, Henrik Eriksson). Eklund lägger en lätt puck bakåt i banan där det är tomt förutom på Elias Granath som fångar upp pucken som knappt har styrpart och bara bombar in ett slagskott. Granaths första mål i DIF tröjan för övrigt.

”Jag såg inte pucken först, sedan slog jag till. Det blev ju bra” beskrev Granath målet i pausintervjun.

…Henrik Eriksson fortsatte kämpa för ett mål, efter ramträffen i första kom nu ett skott i utsidan på nätet följt av att han försökte trä in pucken mellan benen på Östlund. Det gick inte men. Det blev mål ändå.

…3-0 (6.14) Elias Granath (Henrik Eriksson, Christian Eklund) Det blev som sagt mål ändå för när Östlund – trodde han nog själv – lade sig på pucken studsade den i själva verket snett ut från målet till Granath som kunde lyfta in pucken över Östlund som låg platt på rygg och fick se 3-0 susa in över sig själv.

( Jobbigt läge för KHK-målvakten Östlund. FOTO: DANIEL PETTERSSON)


…”Jag såg målvakten ligga på ryggen utan kontroll över pucken och försökte forcera in den , det gick ju vägen” Granath igen om mål nummer två.

…Det här med hårt jobb… riktigt tungt för Karlskronabacken Roger Wahlqvist som först fick ta emot en tackling mot sargen av Henrik Eriksson och just som han hämtade andan kom Tim Eriksson och tryckte till han med. Trötta ut motståndarna är en konst det med, riktigt bra utförd i det momentet.

 (Jimmie Ölvestad hade en kul kväll. FOTO: DANIEL PETTERSSON)

… 4-0 (11.24) Jimmie Ölvestad (Alexander Wennberg, Kristofer Ottosson) Ottosson passar Wennberg som droppar pucken bak till Ölvestad som åker in pucken i mål.


 (4-0-jubel FOTO: DANIEL PETTERSSON)

…4-1 (17.46) Jimmie Svensson (Oscar Östlund) Nära att Landeskog kedjan satte 5-0 men pucken studsade på målvakten och ut, det blev en Karlskrona kontring, där Jimmie Svensson tar pucken och trampar hela vägen till Pickard och reducerade med ett skott utifrån kanten.

(Ölvestad försökte forcera pucken, slutade med videokoll. FOTO: DANIEL PETTERSSON)


… Blev en videokoll till efter 18.19 då Jimmie Ölvestad åker fram och skjuter, blir intryckt av en KHK spelare på målvakten samtidigt som Kristofer Ottosson ser pucken studsade ut och försöker trycka in pucken vid stolpen. I det läget kommer en KHK spelare till och trycker till målburen och i den allmänna röran där blåser man av. Efter videokoll så blev det washout nu med.

…Fredrik Bremberg klev av i slutet av andra. Har en förkylning i kroppen, det plus sviterna efter hjärnskakningen gjorde att han kände sig helt slut och trött i kroppen och klev av.

(Närkontakt. FOTO SARAH CARLSSON)

TREDJE PERIODEN
… Tufft läge för Karlskrona men de lågt på hårt ändå efter paus, bland annat skott av Jonny Ågren som snuddade på både Erik Gustafssons hjälm och Pickard innan pucken flög över målet.

… Fimpen! Som Christian Eklund kämpar och river och sliter. Energispelare i dess riktiga bemärkelse. Hade ett skott i stolpen när DIF hade pp i början av tredje också.

…Satt och undrade lite var Hannes Hyvönen ”tog vägen”. Han hade något bra skott i början sedan var han osynlig och det är inte okej när man värvas in som ”tung” förstärkning till ett lag.

… Lite oväntad krock mellan Ludwig Blomstrand och Jesper Jensen när den sistnämnde kom ut från utvisningsbåset, tur att ingen skadade sig

(Blomqvist vs Stephenson. FOTO SARAH CARLSSON)

… KHK fick nr 89 Johan Pettersson utvisad halvvägs ini tredje. Men… det fann varken någon 89 eller Johan Pettersson på laguppställningen som delades ut.. Kanske hände något på värmningen så att KHK tvingades kasta in någon ny? Sekretariatet och officiella matchfaktat hade i alla fall med honom.

…Bra tryck på läktaren och skönt att se Djurgården jaga ett femte mål. Aldrig kul när lagen slår av på takten och DIF har ju tappat en del poäng på det tidigare, senast mot Örebro för ett par matcher sedan. Men den här gången såg det bättre ut.

…Cred också till Karlskrona som verkligen slet ända in i kaklet trots tungt underläge. Det är inte viljan det brister i, tvärtom, det är det totala kunnandet i laget, rutinen och i vissa fall en del skicklighet som saknas. KHK kommer få det tufft men kämpar man på det här sättet så bör man hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan. Många spelare kommer utvecklas och ta kliv framåt under vintern.

SKOTTEN I MATCHEN: 37-24 (14-6, 13-13, 10-5)


1 kommentar:

Pluggen sa...

Tack Marie, Underbart skrivet som vanligt!:) Speciellt gillar jag kommentarerna om fimpen och Douglas Murray!