lördag 20 oktober 2012

Passion och vilja

(David Åslin, en kille med sjukt mycket hockeypassion i hjärtat. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Viasats hockeymagasin fick flytta på sig för lite speedway i går, fredag och sänds i dag, lördag eftermiddag i stället. Titta då så får ni träffa den här sköna liraren - David Åslin i Troja Ljungby.

Hans pappa, målvakten Peter Åslin, samlade på sig en fin samling medaljer på högsta nivå men det som David minns bäst är såklart helt andra saker.När vi träffade David i veckan märktes det så väl hur mycket trygghet och glädje han fått hemifrån familjen. Peter var ett dagligt stöd -en lucka som mamma Eva (hon är ju ändå hockeymamma som David konstaterade) fyller nu med pepp, konstruktiv kritik och ventilerande av bland annat hockeytankar.

I Leksand var David en energispelare, en brunkare som bidrog med fart och hårt jobb men i Troja har han fått visa andra kvaliteter. När vi var där frågade jag om det gick att få en Zorro på beställning. Jorå det gick men först ville David byta klubba. Sedan kom han in, småtestade några gånger sedan bara tjopp, tjopp,tjopp  satte han den ena Zorron efter den andra. Han kunde ha gjort hur många som helst men vi bröt efter en handfull då vi fått de bilder vi ville ha. Imponerande.

Men mest imponernade är ändå viljan och styrkan som han har inombords. Att förlora någon som står en så nära när man minst av allt anar det är tungt. När den personen är så tajt förknippade med det man själv älskar att göra kan det vara svårt att gå vidare. Men David har gått vidare - tack vare en klok tränare, ett enormt stöd från lagkamrater (hockeytuffingar som kramas, jodå de finns) och ett stark stöd från familj och andra vänner.

Och tur är ju det, det finns en så stark vilja och en sån passion för hockeyn att hockeygudarna gråtit om inte David kört på. Han har - det kanske man inte tror  - fått kämpa för att bli den hockeyspelare han är och det är väl en del i bakgrunden till varför han blivit så bra.

Jag såg att en del av inslaget redan går att beskåda på bland annat hockeybladet men det är bara en bit av vill ni se hela ska ni ratta in antingen TV10 eller  Viasat hockey  (sänds parallellt) i eftermiddag efter matchen Malmö-Leksand. Missa inte!!

(Kan även bli en dubbelt så lång version som visas senare i veckan i några periodpauser men det får jag återkomma när jag vet om och i såfall hur det kommer göras och sändas)

Inga kommentarer: