söndag 20 februari 2011

Wallin: "Vi behöver poäng vi med "

 (Wallin, var nöjd med det mesta. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Det låg lite i luften. Färjestads Rickard Wallin var vansinnigt arg efter 1-2 torsken mot Timrå och jag hade på känn att det skulle komma ut ett galet taggat FBK. Och så var det. Det såg nästan ut som att Färjestad också slåss för livet, vilket de inte gör.

En del av det som Wallin sa hittar ni som sagt i TT-artikeln som hittar här och här. Men Wallin sa även så här om…

… desperationen i spelet:
– Det är ju så att när man torskar som vi gjorde senast (1-2 mot Timrå efter två snabba Timråmål i tredje) så blir man jäkligt besviken. Vi behöver poäng vi med även om vi inte behöver poäng av samma anledning som SSK. Men vi ville inte åka in och vänta på att något skulle hända utan tog tag i situationen själva.

… skillnaden på förra matchen (mot Timrå) och den här:
– Då satte vi bara ett mål, nu fick vi fart på anfallsspelet och så gav vi Nihlstorp bättre hjälp. Sedan är man ju så lättlurad som hockeyspelare. Man är så arg när man förlorar men så fort man vinner så är man jätteglad och tror att allt är bra igen, ha, ha.

… att även Färjestad kan känna igen sig i den pressande sits som SSK nu är i:
– Det blir lite konstiga lägen som inte uppstår i vanliga fall. Någon springer bort sig, jag känner igen det från när vi har haft det tufft hemma och har varit stressade över det. Man vill så gärna hjälpa varandra men man tar i så att det blir lite stressat och fel. Det är väl just det som är det mest framträdande i den situation som de (SSK) är i nu.


... hur man tar sig ur pressade situationer som den SSK nu är i:
Det är svårt att spela när det inte kommer från ryggmärgen. Det gäller att inte tänka för mycket på det läget man är i, vare sig man är i toppen eller botten, man måste bara spela på och det gör vi idag.

Inga kommentarer: