söndag 20 februari 2011

SSK Färjestad 2-6 (1-2, 0-1, 1-3)

 
 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen MM+
Målvakterna: Pontus Sjögren, SSK, 88,24% , Riku Helenius, SSK, 75%  och Christopher Nihlstorp Färjestad, 93,94%
Publik: 4 826
Domare: Ulf Rådbjer och Christer Lärking

Bäst i SSK
MMM Martin Chabada,
MM   Stefan Bemström, b
M Joakim Eriksson,f.

Bäst i Färjestad: Rickard Wallin, f.


Kvällens...

... ribbträff: Mattias Carlsson visade fin fart när han dånade fram och sköt i ribban efter bara 48 sekunder.

... första fajt: Jocke Eriksson satte tonen för kvällen när han redan i matchens första byte tog en fajt med Christian Berglund nere vid sargkanten.Jocke avslutade överst så han vann väl den matchen i matchen.

...0-1 (2.45) Patrik Lundh (Magnus Nygren, Mikael Johansson) spel 5 mot 4. Färjestad hade rätt bra tryck i sitt pp, kunde gjort mål innan också men till slut kommer ett skott, som Sjögren lämnar retur på ut till Lundh som står helt ren vid bortre stolpen och skickar in pucken.

...timeout: Färjestads Per Åslund åkte ut efter 8.25 då tog SSK timeout, med Peter Popovic sittandes på sargen, gestikulerandes och peppandes.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

...fint: Dick Axelsson fintade bort Seppänen så att han drattade på röven samtidigt som Färjestadsforwarden ångade på ner mot mål, men Sjögren täckte bra vid den stolpe där Axelsson försökte göra mål.

... 1-1 (15.53) Martin Chabada (Julian Jakobsen, Mathias Månsson) Indianare av Micke Johansson som skickar pucken rätt till Jakobsen, som vänder ett halv varv, passar Chabada som utan tvekan skickar pucken rätt upp i krysset.

... 1-2 (16.54) Anders Bastiansen (Marcus Paulsson, Jonas Frögren)  Bastiansen får pucken nere i egen zon, åker sedan – mestadels med Jonas Almtorps ena arm runt midjan ner mot SSK-målet, och skickar där in pucken vid sidan av Sjögren – mot bortre stolpen till.

...argaste: Mathias Månsson fick en smäll i fejjan av Peppe Lundh, och blev så arg som bara Månsson kan bli. Men det var bara han som åkte ut, efter en fajt som mestadels blev med linjedomaren faktisk.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
...målvaktsbyte: SSK plockade Sjögren av isen och ställde Riku Helenius i kassen efter andra pausen. (se mer i artikel)
... enöga: Mathias Månsson blev utvisad för roughing två gånger, märkligt nog var det bara hans som blev utvisad båda gångerna  Som om han hade slagits med sig själv – typ. Vilket han så klart inte gjorde. I ena fallet kom han in som tredje gubbe i ett gruff men där skulle väl alla tre eller ingen åkt ut. Kändes lite Månsson dömdes efter en alldeles egen regelbok.

... 1-3 (14.56) Martin Sevc (Mikael Johansson, Magnus Nygren). Sevc ställer sig vid bortre stolpen, på andra kanten står Mikael Johansson och drar iväg en passning som skär rätt genom hela SSK-försvaret).

... jubel: När det kom upp på jumbotronen att DIF gjort mål på Modo som förlorade med 1-2. Övikslaget är nu ny jumbo och ligger två pinnar bakom SSK.  


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... skadekoll: Petri Pakaslahti spelade strax under tre minuter senast, mot Färjestad var han inte ens med på laguppställningen. Han spelade med juniorerna i fredags. Jag skulle ju kolla hur det var med honom men glömde totalt. Tyvärr, kom på det i bilen hem men då var det försent. Får återkomma till det.

...hemläxa: Boxplay. Tre av Färjestads fyra första mål kom med en man mer på isen och det håller inte när det är så tajt som det är nu.

... 1-4 (02.53) Rickard Wallin (Pelle Prestberg, Kristofer Berglund) Spel 5 mot 4.  Ett skott som går i sargen och sedan studsar in framför SSK-målet där Wallin står bra placerad i slottet och klipper till.

...2-4 (4.40) Martin Chabada (Pierre Hedin, Jonas Almtorp) Hedin slänger ner ett skott mot Färjestadsmålet, som Chabada styr in.

… Färjestadsskada: Landslagsforwarden Dick Axelsson klev av, med en skada på nedre halvan av kroppen.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
… målskillnad. SSK hade en risig sån innan och nu ökades den på till – 32 (!) Det är 11 mål  sämre än AIK som har -23 och fem mål sämre än Frölunda som har -27. Kan bli en obehagligt viktig faktor i slutstriden med tanke på hur jämt poängläget är: Frölunda 64, AIK 63, SSK 63, Modo 61.

… kast: Martin Sevcs tog till ovanliga metoder för att rensa, la sonika handsken på pucken, plockade upp den och kastade pucken så långt bort han kunde. Borde ha varit utvisning för spelförstörelse där men så blev det inte.

2-5 (13.20) Marcus Paulsson (utan assist). Tung SSK-press mot Nihlstorp som storspelar. Mitt i pressen får Färjestad en kontring, Paulsson kommer fri och skjuter elegant stolpe in.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

2-6 (15.41) Marius Holtet (Mikael Johansson, Patrik Lundh) Fin pass av Johansson till vänster, rakt över isen till Holtet på högerkanten och pang så är det mål igen.

Skotten i matchen: 33-33 (13-17, 4-8, 16-8)


4 kommentarer:

Bengan sa...

Vad menar du med att dra bort tio poäng för AIK? De har väl också 63?

Jag såg lite av Södertälje Sport-Färjestad i efterhand på Canal+ och det man slås av är vilken fruktansvärd gaphals Popovic är. Hans röst hörs över allt och alla. Om han tonade ned sig en smula skulle det säkert gå bättre för SSK också. Nu framstår han mest som en dåraktig gaphals som bara skriker saker utan substans för de flesta orden man hör är "För helvete!!!!" "Jobba då för fan!!!!" "Vad i helvete. Kämpa lite vid sargen!!!"

Marie Hallman sa...

Bengan: sorry, slant på tangenterna. Ska vara 63 så klart, har ändrat bra att du sa till :0) Jag tror inte det blir ett dugg bättre om han tonar ner sig dock, det där är han och han driver på laget bra. Folk är olika och trivs olika med saker.

besviken och ordmärkande ssk:are sa...

Jocke Andersson??
Är det någon ny fighter SSK har lyft upp från juniorerna?:)

Marie Hallman sa...

sskkare: nej det är bara jag som måste jobba mindre och sova mer. Ska ändra, bra att du sa till.