torsdag 10 februari 2011

AIK visar självförtroende - signar även Bång i två år till (uppdaterad snack med Bång)

 
(Bång vill vara med och bygga något i AIK som "kan bli jäkligt bra". Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Ni som läser bloggen visste det redan i går... då sa ju Gozzi att Bång "kommer vi gå ut med officiellt när det är klart men det lutar åt att han också skriver på i veckan."

Och det lutade så mycket att kontraktet faktiskt var påskrivet i går varpå AIK gick ut officiellt med det i förmiddags.
Bra jobbat Gozzi och viktigt för AIK att man signar stomspelare som kan visa vägen och locka andra att stanna.
Nu har man signat båda tränarna, man har kontrakt med målvakten Fasth, backarna Josh MacNevin, Patrik Nemeth och Dick Tärnström samt forwards Christian Sandberg, Daniel Bång, Patrick Blomdahl, Daniel Rudslätt och Oscar Steen.  Nu invänder säkert någon att det står på eliteprospects att Steens kontrakt går ut men det står fel där. Det hävdar i alla fall Steen själv som sa efter senaste  matchen att EP har fel "Jag har kontrakt en säsong till. Jag skrev på för två år så det är ett år kvar" slog han fast då.

Detta gällde en spelare till men det står helt still i minnesfilen i skallen just nu så jag kommer inte på vem det är och AIKs presskille som visste vem det var går inte att nå just nu. Ska försöka få tag på den infon.

Hur som helst så är det ju viktigt att ha en stomme att bygga i från. AIK ligger ju i ett jäkla läge annars, inte lätt att locka spelare när man ligger på kvalserieplats, med chans att ta sig högre men är i en sits så Gozzi inte kan säga vilken division som gäller nästa år.

Det finns så klart elitserieklausuler i alla kontrakt, AIK har inte råd med de kontrakt man nu har skrivit om man skulle åka ner. Men jag tycker ändå det är bättre att göra som man gör nu, med de klausulerna än att vänta och inte våga signa någon. Nu visar man alla vad man vill, vad man har för ambitioner, man visar självförtroende och inte minst så visar man att spelarna tror på den filosofi som finns i klubben och sånt spelar stor roll när andra som inte är inne i gänget ska skriva på.

 Bång då?
Jag fick tag på honom nu på eftermiddagen och ha säger så här om varför han skrev på:
-Jag trivs jättebra i klubben,jag tror på det som vi gör i AIK och jag känner att jag kan utvecklas i AIK.

Vad menar du egentligen med det där "tror på det som vi gör i AIK"?
-Jomen att vi håller på och bygger något i klubben som jag tror kan bli jäkligt framgångsrikt. Vi bygger laget med stockholmskillar och har en bra känsla i laget och klubben. Det är positivt från alla håll, från ledare, spelar till folk runtikring  och det känns bra.

På vilket sätt har du utvecklats i år tycker du?
-Vi spelar i elitserien! Jag har tagit ett litet steg det här året även om jag inte har utvecklats som jag vill, jag har inte fått poängproduktionen riktigt men jag får känna att jag har förtroende av (tränarna) Gunnar och Rogga och av Gozzi också, så jag får försöka ta ett steg till.

Men utvecklas det kan du ju göra i vilket elitserielag som helst? 
- Det är klart att jag kan göra det men jag vill göra det med det här laget! Det är det som känns rätt, sedan trivs jag jättebra med att bo hemma i Stockholm och jag vet var jag har AIK, det känns bara bra helt enkelt.

OM ni skulle åka ur så blir det jobbigt för både Gozzi och er och då rivs alla kontrakt?
-Ja men det kan jag inte tänka på nu. Det är bara några poäng upp och även om man inte kan vara säker på att vi slipper kvalserien så tror jag vi klarar det. Vi har bara några matcher kvar nu och vi ska ge allt vi har där nu.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Gynge har kontrakt väl?

Hcore sa...

Precis. Gynge har även nästa år.

Marie Hallman sa...

Martenj och hcore: då är det han då, står utgående kontrakt på honom med på EP. Ska messa och kolla också för säkerhetsskull :0) tack!!!

Jack sa...

Gynge sa själv att han hade 1+1 (tror det var i 08-hockey?)

Grymt skönt annars att även Bång skriver på. Känns otroligt bra!!

micke990 sa...

Hur är det med tvillingarna Ahlström?
Dom två måste vi bara ha kvar ett par år till.

Marie Hallman sa...

Jack: Sant så var det nog, jag ahde fullt sjå med snöoväder och match så jag glömde messa men det stämmer nog.

micke990: ja de har varit bra, vet dock inte vad som har hänt/händer där i kontraktsväg just nu.