söndag 27 februari 2011

Rudslätt: "Alla visste vad som står på spel"


(Rudslätt satte avgörande 2-1 mot Timrå. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Sexpoängsmatch mot Timrå, då lyfte AIK och vann med 3-1
– Skönt! Det var en viktig match och det kändes bra i laget hela dagen, det kändes som att alla visste vad som står på spel. Vi var fokuserade och det är kul att vi kunde prestera också, säger Daniel Rudslätt som gjorde ett mål (2-1) och en assist (3-1).
Men det var inte allt för mycket snack inom laget om läget inför matchen:
– Nej, alla är ändå medvetna om vilket läge vi är i, att det är en viktig match och att det står mycket på spel i varje match.

Det här var dock en extra viktig match med tanke på tabelläget och att det var en sexpoängsmatch?
– Jo det är klart. Men vi har legat här ner större delen av säsongen, vi har spelat många matcher som kanske inte är måste men viktiga att vinna, och det har vi gjort. Det är skönt att veta att vi kan vinna. Och när vi förlorade mot Färjestad i torsdags så kände vi oss inte alls nöjda, vi kände att vi ville åka hit upp och vinna, säger Rudslätt.

Första och tredje perioden var mållösa, i andra rasslade det bara till så hade AIK ångat upp och förbi Timrå och var för en stund uppe på slutspelsplats. Sedan tog Modo bonuspoängen mot SSK i kvällsmatchen i Övik och gick om Gnaget upp på åttonde och sista slutspelsplatsen. Båda lagen har nu 69 poäng, men Modo har bättre målskillnad (-3) än AIK (-21).

Och visst har Rudslätt koll på det när jag når honom på bussen på väg hem från Timrå:

– Det är klart att man kollar vad det blev och nu ligger vi i bussen och kan kolla det där, då sprider det sig ganska snabbt. Men en fördel för oss är ju att vi har Modo kvar att spela mot, i sista matchen, då kan vi påverka själva hur det slutar. Men det kommer säkert bli ett väldigt tjat om att lagen åker upp och ner hela vägen in i kaklet. Det blir nog en rysare hela vägen.

Hur är det att spela såna här matcher?
– Jättekul! Det är såna här matcher man vill spela, det är slutspelskaraktär på de här, det är roligt att vara med där.

Målskillnad upp till slutspel, två pinnar till kvalspel. Vad talar för er?
– Alltså vi har tre matcher kvar, vi ska fokusera på det vi gör bra. För vi har en bra känsla i laget. Det kände man i dag runtomkring i båset, vi ska fortsätta så och ta med oss den känslan så kommer det att sluta bra.

Går det att beskriva den känslan?
– Det är svårt att beskriva det är en känsla som bara kommer, det är som när man har spelat i framgångsrika lag i slutspel och så. Det är den känslan som man söker efter men det går inte att förklara hur man får den.

En dag bara finns den där?
– Ja, precis! säger Rudslätt.

En sak som varit typisk AIK både förra och den här säsongen är att hur många nitar man går på så kommer man ändå tillbaka. Just som man tror att nu är det över, så kommer AIK igen. Ännu en gång. Gnaget säger inte bara att man ska studsa tillbaka, man gör det också, gång på gång.

– Jag vet faktiskt inte varför vi lyckas komma tillbaka hela tiden men vi har ju varit uträknade många gånger. Det har vi. Men vi ger inte upp. Vi har ett bra lag också, spelar bra hockey.

I och med att ni vann så säkrade ni faktiskt Djurgårdens plats i slutspelet.
– Jasså? Men det struntar jag i. Det kändes som att de var klara ändå. Att de blev det när vi tappade mot dem i derbyt, det var mer surt då, säger Rudslätt.

Som är rejält förkyld. Han tonar helst ner det själv men jisses vad det rosslade i andra änden av luren. Men det löser sig, menar han.

– Ja det är okej, jag får vila i morgon (söndag) ju…

Det är som Brodin brukar säga att vet man inte att man är skadad eller sjuk så känns det inte?
– Ja, ha, ha. Precis så. Jag får köra på den.

Vad säger du om ditt 2-1 mål, det kan bli ett av din karriärs viktigaste faktiskt. Om det nu blir det som avgör att ni till att börja med klarar kvalseriestrecket och kanske till och med når slutspel tack vara den här vinsten?
– Nja, vi får se jag tror inte det är det som avgör i så fall men det var skönt att göra det, skönt att få ledningen och sedan gör vi 3-1 kort därpå. Det var bra att få gå till vila i tvåmålsöverläge. Det var en skön känsla. Jag hade lite flyt som satte den, jag tror den gick in mellan benen på honom men det var ett bra pass av Steen, ett bra anfall, säger Rudslätt.

Efter Färjestadsförlusten försökte laget bara se det positiva, berättar han.
I det ingick att möta ”favoritlaget” Timrå som AIK nu vunnit samtliga fem möten emot den här säsongen.

– Det är väl tillfälligheter som gör att det blir så. Man vinner ett par tajta matcher i början, då får man ett mentalt övertag och ett bra självförtroende. Det är lite som med Färjestad mot oss – fast vi har gjort bra matcher mot dem så får vi inte in pucken. Vi har varit värda att vinna två gånger mot Färjestad men de har haft ett psykologiskt övertag på oss. Nu vet jag inte om det är det vi har mot Timrå men det borde vara så, för det finns inget i spelet som gör att de passar oss bättre än andra lag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart AIK!! Vilka killar! 3 matcher kvar!!

Anonym sa...

Sexpoängsmatch mot Modo? Var det inte Timrå ?

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja det var starkt.

Anonym: TImrå så klart, som det stod längst ner. Blev lite fel där mitt i natten, sorry. Har ändrat, bra att du sa till.

Anonym sa...

AIK har två matcher kvar hemma Luleå imorgon tisdag och Modo på lördag. Kan du kolla hur mycket plåtar som Är sålda. Blir det slutsålt MOT Modo?