tisdag 1 februari 2011

AIK-Färjestad 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMM
Målvakter: Björn Bjurling, AIK, 93,5 %  och Christopher Nihlstorp, Färjestad, 96,8%
Publik: 4  476
Domare: Morgan Johansson och Nicklas Johansson

Bäst i AIK
MMM Johannes Salmonsson, f.
MM Patric Blomdahl, f
M Stefan Johansson, b.

Bäst i Färjestad: Christopher Nihlstorp, mv och Marcus Paulsson, f.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
Kvällens...

..700:ing:  David Engblom spelade 700:e tävlingsmatchen i AIK tröjan. Men firades inte utan ska av någon outgrundlig anledning firas på lördag. Den som vill läsa mer om Engblom kan göra det här.

... febertopp: Succékeepern Victor Fasth var febersjuk och ersattes av Björne Bjurling som inte kan vara nöjd med första baklängesmålet. Såg inte ut att vara det heller då han såg riktigt irriterad ut på sig själv när det susade in.

... 1-0 (5.54) Patric Blomdahl (Johannes Salmonsson, Christian Sandberg) Sandberg drar på sig uppvaktning, samtidigt som Salmonsson står bakom målet och lägger in en fin pass till Blomdahl som står vid ena stolpen, vägrar ge sig och trycker in sin egen retur. (Det står omvända assist på hockeyligan.se men så här var det enligt Salmonsson och som jag såg det också).

... press: Riktigt bra press av AIK i mitten av perioden, såg ut att vara pp (som funkade bra) utan att vara det. Men...  mitt i allt blir det en kontring åt andra hållet och kvitterat.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
...1-1 (9.57) Marcus Paulsson (Jonas Junland) Mitt i AIK-pressen snor Junland åt sig pucken, passar Paulsson som trampar på, lägger iväg ett skott långt ut i banan som seglar förbi Bjurling. Ett skott han borde ha tagit, fri sikt och inte en människa som störde vid målet heller.

... slalomtur: Johannes Salmonsson tog sig en åktur som hette duga genom Färjestadsförsvaret,  det resulterade tyvärr inte i någon mål men var fint hockeygodis och ledde till en utvisning på Kåberg som var en av alla som inte hängde med. Hade inte Kåberg hakat ”Salle” där så hade det nog blivit mål. Var väldigt mycket läge för det.

... krock: Matchen slutade tidigt för Jonas Junland som kom olyckligt i kläm när han och lagkamraten Richard Wallin skulle stoppa Richard Zedniks framfart in i Färjestadszonen. Junland kom fel med benet, hånades av AIK-fansen som filmare men jag undrar om inte knäet gick där. Såg så ut och Färjestad var på kryckjakt efter matchen, får se sedan vad det blir av det hela.  



 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... eftersläntrare: Andra perioden hade börjat när Richard Wallin kom utjoggandes på grillorna, från omklädningsrummet längs baksidan av spelarbåsen. Med den fantasi som jag har så börjar man ju alltid undra varför han blev kvar när de andra gick ut?

... plock: var riktigt fint läge för Blomdahl att sätta 2-1 i början av andra men Nihlstorp fick på en perfekt plock där.

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... vurpa: Richard Gynge drog på rumpan när han lite oväntat fick ett läge nere vid båset, försökte byta men skickades ut igen och gjorde sånär mål på det. Ingen rast, ingen ro, bara köra.

... vådaskott: Färjestads Martin Sevc laddade på ett värstingrökare men träffade inte mål utan sköt rakt på lagkamraten Martin Holtets arm eller hand. Holtet rullade runt i smärtor och åkte av isen med ont, ont i området runt vristen och fick sedan behandling på bänken och spelade efter en stund igen.

... nick: Alla sätt är bra utom de dåliga heter det ju... och Nihlstorp visade fina fotbollskunskaper  när han räddade med en klockren nick i slutet av andra.

... skada: Kent McDonell fick sig en rejäl smäll i början och klev av tidigt med ljumskproblem. Oklart hur läget är för nästa match.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... 1-2 (4.46) Marcus Paulsson (Robin Sterner, Magnus Nygren)  Fin crosspass av Sterner som Paulsson stöter in.

...soloraid:  Patrik Lundh fick en behaglig liten tur ner genom AIKs zon, bakom målet och kunde så när lägga in pucken vid ena stolpen men där hann en AIKare ställa sig mellan honom och Bjurling i målet.

...trippelläge: Riktigt fint läge i tredje efter sju och en halv minut för AIK när först Salmonsson, Pavlikovsky, och sedan Rudslätt är nära att näta, alla tre med några sekunders mellanrum, men inte får hål på Nihlstorp. Även Gynge hade ett fint läge i närheten där men inga mål.

... time out: Tidig timeout förra matchen blev sen timeout nu. Roger Melin valde att plocka Bjurling efter 17.52. Johannes Salmonsson var återigen nära, nära att göra mål – så pass att Daniel Bång som såg matchen nere vid sargen hann börja ett jaa.. följt av NEJ!!!. Och sedan gick de som det ofta gör utan målvakt.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... 1-3 (18.52) Christian Berglund (Richard Wallin) i tom kasse. Wallin är på väg att sätta den men AIK jagar och får honom ur balans, pucken går då till Berglund och han håller tills det blir läge att sätta spiken kistan trots att Patrik Nemeth verkligen försökte sträcka ut sig allt det bara gick och lite till för att stoppa pucken.

... gambling: Melin tog ut målvakten ut igen efter 3-1 målet, 19.01 lämnade Bjurling målet. Tur dock att det inte blev fler baklänges mål i tom kasse, det kan ju bli en målskillnadsaffär detta.

...transferantiklimax. Vilket antiklimax deadline blev. Inte en enda elitserieklubb verkar ha slagit till under sista dagen.Visst, det kan hända att någon värvades på måndagen men presenteras på tisdagen (fast jag tror inte det). En sak som vi dock kan slå fast nu är ju att det där ryktet som spreds på andra sajter på nyårsaftonen - om fyra värvningar till SSK ( " SSK ska ha gjort klart med ny målis, två nya toppforwards är på väg in samt en ny back" som det sas) inte stämde. Blev Lehoux, gott så, han bidrar med energi för fyra personer. Minst.

4 kommentarer:

Pelle sa...

Du var riktigt på hugget idag Marie. Blev nyfiken på vad du insinuerar kring Wallin. Syftar du på att han hittat någon brud att sätta på i pausen eller?

Och det där mot slutet om de uteblivna SSK-värvningarna. Schysst pik mot krattan Appollonia på hockeykanalen. :-)

Anonym sa...

Är forfarande nyfiken på vad som hände med McDonell? Av alla spelare som inte får går sönder... argh!

Marie Hallman sa...

Pelle: jag undrade mer om han satt på dass faktiskt. Det var ju någon som blev inlåst på toa en gång i en periodpaus...men det var förmodligen något så tråkigt som en skridskoslipning eller något.

Det var ingen pik. Mer ett konstaterande eftersom jag fått en del frågor hur det ska bli med de där värvningarna som andra sagt var klara.
Jag gillar Apollonia, vi känner varandra. Så ingen pik, bara ett konstaterande.

anonym: verkar ju vara ljumsken, man får väl hoppas att det inte är någon långvarig bristning eller något. De är hellediga i dag så det är först i morgon man vet om han tränar eller inte.

Benny sa...

Det var André Mattsson som blev inlåst på muggen en gång. Ingen större förlust om du frågar mig. Tror ingen märkte det heller förrän han själv påtalade det...