fredag 25 februari 2011

Eklund: "En Djurgårdare måste alltid vilja mest"

(Christian "Fimpen" Eklund vill se mer desperation. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Djurgården har ju ett lite bättre tabelläge än SSK men det var stor besvikelse i laget ändå. Christian Eklund var riktigt irriterad och frustrerad på kvällens insats efter matchen. Liksom att det här satte käppar i hjulet i jakten på en fjärdeplats.

En del av det som Djurgårdsforwarden sa finns med i TT-artikeln (länk finns i inlägget om Sjögren) men jag lägger det här med.

Så här sa ”Fimpen” om


… matchen:
– Det är vi som är dåliga. Vi spelar dem rätt i händerna, tappar puckar i mittzonen precis som vi inte får göra. Det är ett skittråkigt lag att möta, de står bara där och väntar och gör inget själva och just då får man bara inte tappa puckar på blå och i mittzonen.

… vilja:
– Det som är riktigt tråkigt är att de vill mer. Vi måste också vilja mer än dem. En Djurgårdare måste alltid vilja mest. Vi måste vara mer desperata.

De slåss å andra sidan för livet där i botten, det gör inte ni?
– Nä men vi är Djurgården och en DJurgårdare måste alltid vilja mest. Sedan vill vi upp till fjärdeplatsen, då får vi börja hemma i slutspelet och så vill man inte komma in slutspelet med en massa förluster. Man vill ju börja det med lite vinster i ryggen.

… de sista fyra matcherna i serien:
– Vi siktar ju på fjärdeplatsen, vi måste vilja ta de här jävla poängen som krävs för att ta den. Vi kan inte åka in och tro att vi tar poäng om vi dribblar på blå. Vi måste spela enklare- som vi ska spela. Alla känner en jäkla besvikelse nu. Man vill ju vinna för Djurgården.

Varför blir det så här då?
– Jag vet inte men alla vill så klart vinna och vi försöker ju men vi saknar den här desperationen som krävs för att vinna och göra rätt grejer.

… att det var väldigt böljande spel:
– I dag tappar vi mycket puckar på mittzon och på blå, då får de vända hela tiden istället för att vi gör det obekväma jobbet och lägger ner och spelar enkelt. Det är inte så kul att göra det men det är så man vinner matcher.


… att det brukar vara tajt mellan SSK och DIF:
– Vi borde veta nu att vi ska lägga ner puckarna och när det är läge att inte dutta i mittzonen, vi vet ju hur de spelar! Men vi strular till det, mittzon blir för tjock när vi inte gör det enklare. Vi ska inte leta passningar när man spelar mot ett så här defensivt lag som är tjock i mittzonen, vi ska bara lägga ner och spela enkelt då


… tabelläget där Luleå vann och Linköping förlorade och det därför är tre pinnar upp till femman Luleå och fyran LHC.
– Nu har vi både Luleå och Linköping kvar att möta, det är bra eftersom det är dem som är före oss just nu (kolla), då kan vi sno poäng av dem, det är ju dem vi jagar. Men då måste vi tillbaka till vårat enkla spel. Det är fyra matcher kvar, då måste vi kriga ihjäl oss för att få de här poängen.

9 kommentarer:

J sa...

"Det är ett skittråkigt lag att möta, de står bara där och väntar och gör inget själva och just då får man bara inte tappa puckar på blå och i mittzonen."

Haha bitter?

OT:Grym blogg marie! Keep up the good work!

Anonym sa...

Som Djurgårdare kan man bara älska Fimpen! Jag älskar dig Fimpen!
/Mary

Niklas Persson sa...

J: Han säger ju dock bara som det är, samt att dom gjorde fel. Känns inte som bitterhet mer ärlighet...

Anonym sa...

Har sagt det förut och jag säger det igen. Josef Boumedienne gör mer skada än nytta på isen. Slarvar med uppspel och ger ett allmänt lojt intryck. Tjänstefel om järlan förlänger hans kontrakt.

Leznac sa...

Jo han uppenbarligen jävligt bitter, och han kläcker ur sig gamla klyschor som inte stämmer längre, för saningen var att SSK forscheckade högt och gav inte Djurgården speciellt många chanser vilket inte han eller hans lag var beredda på,
Jag tycker det var lågt att skylla förlusten genom att använda gamla klyschor som inte ens stämmer längre. Då finns det ännu en Djurgårdsspelare att hata lite extra

Marie Hallman sa...

J: Klart han var bitter, DIF spelade ju precis så fel som SSK ville. Tackför snälla ord BTW :0)

mary: ja han är för skön!

niklas:ärlig och bitter på samma gång :0)

anonym:Jag håller inte alls med dig, jag tycker han jobbar hårt och har en väldigt bra attityd. Sedan har han gjort några blunders, visst men inte så att det inte vägs upp av det andra jobbet. Tycker jag.

Leznac: Men du hade ju hatat honom oavsett, eller hur? Jag förstår att han är bitter, men han är ju mest arg på lagets egna inställning och delar ju även ut beröm till SSK då han tycker att SSK får DIF dit dem vill plus har mer vilja.

JT sa...

Håller med "Anonym" om att BomBom helt enkelt inte platsar i DIF. Ständigt slarv hemåt och för många dåliga beslut framåt. Vidare tycker jag att han ofta (verkar) sakna motivation.

Marie Hallman sa...

JT Mycket kan man kanske anklaga Josef för men bristande motivation är helt fel. DET vet jag.

Malin sa...

Man kan inte annat än älska fimpens ärlighet.
Alltid lika jordnära och snäll oavsett.

Och klart man är bitter efter en förlust som man kunde vunnit om man spelat på rätt sätt, det hade varenda människa blivit...