söndag 20 februari 2011

Lite hjälp i bottenstriden

AIK och SSK fick lite hjälp i bottenstriden då Djurgården slog Modo med 2-1 och såg till att Modo nu är ny jumbo och två pinnar efter både Gnaget och Södertälje.

Glödhete Andreas Holmqvist spelade tillsammans med Christian Eklund fram till Brodins 1-0, sedan satte DIF-backen 2-0 själv.
Förre Djurgårdsforwarden Nicklas Danielsson reducerade på slutet men Djurgården höll undan till både egen och som sagt andras glädje.

Noterbart  i den matchen... Simon Mitman var inne en handfull byten medan DIF nu kör allt som går med Mika Zibanejad. 17-åringen fick 17.59 i istid och sköt tre skott. Jag såg nästan hela matchen i repris nu i natt och "GallerMika" var nära att styra in ett mål också, på en pass av... ja just det, Andreas Holmqvist.

AIK förlorade med 1-2 efter en heroisk insats mot HV71 borta. Första målet kom efter 33 sekunder och där satt AIK kvar i bussen men sedan utmanade man starkt. Skotten i matchen blev 32 för HV och 30 för AIK.
Anders Andersson hade dock en av sina jättemycket bättre kvällar i HV-målet.

HV:s andra mål var helt sjukt hockeygodis, vilket klapp klapp med tunnlar och allt. Beech, Linkan och Laine låg bakom den uppvisningen men AIK kämpade bra, tung torsk där. Den skickade ner AIK en placering till tiondeplatsen.

Försöker följa upp de matcherna under söndagen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marie !

Som alltid mycket läsvärt här.

Mika Z är en helt otrolig talang, tror inte jag sett någon så komplett 17-åring senaste 20 åren.

..men kan du inte ta och följa upp lite med Jimmie om skadestatus ?
Har han opererats, chans på spel under slutspelet ?

Erixon sa...

Mika är en otrolig talang men man ska komma ihåg att han har en fantastisk fysik för en 17åring. 187/87 annars hade det ju inte gått.
Hoppas han stannar 2 sässar till, men tyvärr är det ju risk att han går 2012/2013.

Marie Hallman sa...

Anonym: skulle kolla men det vart lite stressigt med lite andra jobb, ska försöka kolla senare i veckan. Men när jag frågade honomo själv för en vecka sedan så var han precis nyopererad, hade gått ut själv från operationen och satsade på slutspel. om det funkat vet jag dock inte än.

Erixon: Ja han har ju en otroligt stadig kropp. Ser ut som spelare som är tio år äldre typ och då menar jag i positiv bemärkelse.