lördag 26 februari 2011

John Norman: " Det är det sista slarvet som måste bort"

(Norman -fångad med mobilen. Glömde riktiga kameran hemma. Foto:www.hockeymedmariehallman.se

Djurgården inledde med två snabba och snygga mål. Sedan vände Luleå och vann.
– När vi har 2-0 så slappnar vi av lite, då kommer de igång. Vi kom igen lite i slutet av andra, får en dålig start på början av tredje och då blir det lätt att de gör ett mål till av bara farten, konstaterar John Norman.

Att Djurgården tar en tidig 2-0 ledning och sedan tappar den, har vi sett förr.
Det här var – märkligt nog – inte första gången den här säsongen och man kan ju undra hur en kalasstart kan vara till nackdel. Inte bara mot Luleå utan i ett antal matcher den här säsongen. Har man 2-0 innan ens halva första är spelad borde det gå att bara fortsätta och meja ner allt motstånd.

– Ja men… alltså jag vet inte vad som händer, varför det blir sådär. Luleå har ett så tajt lag så man får kanske känna att det går lätt nu bara för att man gör två mål. De är så tajta att man måste jobba på och fortsätta tackla och så då (efter 2-0) med, säger Norman och fortsätter:

– Men de är bra på att stänga ute oss. Alla säger att de checkar så hårt framåt men det som de framför allt gör är att de checkar smart. De har alla spelare framför sig, de åker inte bort sig utan checkar smart. Det blir aldrig kontringar på dem, för de har alltid minst 2-3 spelare med hemåt.


(Norman på väg mot 2-0. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Efter Södertäljematchen i tisdags, sa SSK-spelarna att de kunde erat spel och låste det så att ni får de långa anfall som ni vill ha?
– Fast jag tycker att det var lite annorlunda i dag. Vi kommer ner i deras zon men vi tappar pucken hela tiden samtidigt som de spelar tajt och går på kontring. Det gäller bara att vinna de där puckarna.

 Och förlusten sved rejält även om Djurgården nu, tack vare AIK:s vinst mot Timrå, är helt klara för slutspel:
– Bra om det är så men just nu är det bara surt. Det (2-4) känns så jävla onödigt. De här lagen, SSK och Luleå, ska vi vinna mot egentligen. Så som matcherna har sett ut så ska vi vinna. Som mot SSK senast. De spelar vi ju jämnt med när vi spelar dåligt så den matchen ska vi vinna.

Och ändå gör ni det inte?
– Nä och det är svårt att förklara varför vi inte gör det men det är så där, det går upp och ner, vänder ofta. Ett tag förlorade vi i sudden hela tiden nu vinner v dem. Men det gäller att inte tänka så mycket på det, så vänder det.

(FOTO ANDREAS GRANDIN)

Hur är formen inför slutspelet egentligen?
– Jag tycker ändå att det känns bra men det är det sista slarvet som måste bort, utan det hade vi nog vunnit (mot Luleå)

Ett snack i laget kan kanske hjälpa så att laget kommer ihop sig bättre, tror Djurgårdsforwarden men så har det hetat tidigare i vinter, ett antal gånger.

– Ja, det har snackats om det. Och det är extra surt att det blir som idag, vi hade allt i egna händer men tappar ändå. Sedan vill man gå in i ett slutspel i uppåtgående form, vi hade ju fyra vinster, nu har vi tå torsk men det känns ändå som att vi har bra form och när vi spelar bra så är det riktigt bra!

Synd då att ni inte vann nu, det här var ju en sexpoängsmatch om fjärde platsen (och därmed fler hemmamatcher i slutspelet):
– Ja, det är extra tungt att förlora då men vi måste ju gå för den platsen ändå. Det kommer jag att göra.
2 kommentarer:

Erixon sa...

Synd att inte Mackans 280k/mån är tillräckligt för att göra honom motiverad. Bedrövligt.

Marie Hallman sa...

Erixon: Vet inte om han tjänar så mycket men visst han är en av de bäst betalda i laget, det är han.