måndag 28 februari 2011

Jhonas och Wesslau del 35 - bra helg för Jhonas, tyngre för Wesslau

(Enroth sliter på i AHL. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Bara två matcher för Jhonas Enroth i helgen, en vinst och en förlust.

Jhonas – som är en rackare på straffar – tog en vinst på just straffar på fredagen  (3-2) mot Worcester. Jhonas tog 44 av 46 skott  och tog sedan tre av fyra straffar, medan utespelarna i laget satte sina tre.  Jhonas blev 3rd star i matchen och fick mycket cred från laget efter matchen, inte minst för att han stod emot från andra perioden och framåt då Worcester vann skotten med 34-14.

”Jhonas räddade oss. Det känns som vi har sagt det ofta om honom på senare tid” konstaterade poängsprutan Mark Mancari till lokaltidningen Portland press.

Coachen Kevin Dineen sa:
”Vi ger Jhonas credit för det här (segern). Han förtjänar verkligen en seger. Han har fått ta en del förluster den här säsongen som han inte förtjänar så det var skönt att vi kunde ge honom en välförtjänt vinst”

På lördagen blev det däremot torsk (1-4)  mot Springfield. Jhonas tog 28 av
32 skott. Men enligt lokaltidningarna var det Jhonas som såg till att det inte blev större siffror än det blev. Han tog bland annat två frilägen på rad i början av andra.

Det går att läsa mer om matcherna bland annat här.

För Gustaf Wesslau har det varit en sådär vecka.

Han inledde med att bli utbytt i tisdags då Springfield förlorade mot 0-5 mot Oscar Möllers Manchester. Wesslau släppte in fyra mål på 19 skott under de två första perioderna. Sedan var det tack och hej. Möller gjorde ett av de fyra målen, 1-0 efter 13.12 av första och blev 3rd star i matchen.

På onsdagen fick han vakta båsdörren, liksom på söndagen mot Albany och på lördagen då Springfield mötte Jhonas Enroths Portland.
Wesslau var dock tillbaka i målet på söndagen, tyvärr med ny förlust 4-5 mot Wilkes Barre. Han tog 30 av 35 skott, släppte in två mål i förste, ett i andra och två i tredje.

I övrigt noterar bloggen att…
… Linus Klasen inte varit med i någon av Milwaukees fyra matcher i veckan
…. Robin Figren gjorde en assist i onsdags, då han spelade fram till Bridgeports 2-0  i 4-1 segern mot Providence.  Han spelade även fredag, lördag och söndag men utan att göra poäng. Bridgeport kämpar som lag och ligger sist i Atlantic Division.
 … Andreas Engqvist var med i första femman i fredags, och gjorde en assist mot Adirondack. Han gjorde även en assist mot Syracuse på lördagen då han spelade fram till 3-1 i början av andra samt spelade 0+0 på söndagen mot Grand Rapids. Enqvists Hamilton toppar North Division i AHL.
 … Oscar Möller för en gångs skull gick en hel helg utan poäng. Han spelade både fredag, lördag och söndag men det var 0+0 i alla tre matcherna. Hans Manchester Monarchs toppar Atlantic Division.
… Alexander Urbom verkar sakna Jacob Josefson lite… han spelade på hela helgen men gick 0+0 i alla tre matcherna. Albany ligger sjua i East Division
… apropå Jacob Josefson så har han spelat I två av de fem senaste matcherna. Han var ju med 19 februari som jag redan har skrivit om men var även med i fredags, gjorde då 20 byten ochhade 13.49 i istid.

... och apropå 08:or i NHL så byter Niclas Bergfors klubb igen. Han har trejdats från Atlanta till Florida Panthers den här gången. Han har gjort 29 poäng på 52 matcher för Trashers men det räckte inte. Synd jag unnar honom verkligen ett lag där de satsar på honom, hoppas Panthers är mer intresserade av det.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Oscar Möller spelar i DIF nästa år!

Anonym sa...

Hej Marie!

29 mål på 52 matcher för Bergfors lät sinnessjukt mycket, rena Ovechkin-klassen så jag kollade upp det och såg att det ska vara 29 poäng (11+18), inte mål...

Ha det bra, nu drar det ihop sig till slutpspel snart. Ska bli underbart, go DIF!

Jojo

Marie Hallman sa...

Jojo ja det var lite galet, har ändrat :o)