fredag 25 februari 2011

Sjögren: "Jag visar att jag kan leverera"

(Sjögren höll första nollan. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
Det har hackats rejält på Pontus Sjögren i vinter, desto roligare för honom att få hålla nollan – och i ett så viktigt skede av serien. Jag vinklade TT-texten på honom. Ni hittar den här (DN.se) och här (Hockeykanalen.se) och här med (Expressen.se) och även här (Hockeybladet.se). Det är samma lika text överallt så välj själv omgivning.

Pontus hade lite mer åsikter. Här är det som han sa om…

… sin egen utveckling nu när han fått ha förstaspaden:
Jag har tagit ett enormt stort steg i år och spelat 40 matcher. Sedan är jag aldrig nöjd och vill alltid steppa upp mitt spel och jag har tagit enormt stora steg, lär mig något nytt varje dag. Men det är bara spela på så får allt komma med tiden.

… matchen mot Djurgården:
– Vi spelar riktigt bra lagspel, håller ihop laget bra. Men vi vet ju vad vi kan, vi har ett bra grundspel att falla tillbaka på. Det är bara att hålla i det och det gör vi idag. Vi hade ju nio matcher i rad med poäng också det är det inte så många som klarar i den här serien men sedan har det inte varit så bra på slutet med fem raka torsk, därför är det ju bra att vi steppar upp nu.

… taktiken mot DIF – att bryta de långa anfallen:
– De har gått tillbaka lite till spelet då hade förra året, att de spelar back, back och spelar upp till en som ska ta pucken. De vill dra isär vårat lag men vi höll ihop bra. Vi står upp på den killen som de ska spela på och då blir det hopdraget för dem. Vi fick den matchbild vi ville ha.

… att det oftast varit jämnt mellan lagen:
– Det är kul att spela mot Djurgården. Det brukar vara bra tryck på läktarna och i dag har de många lägen och är skickliga i pp. Men de passar oss bra, vi bryter ner dem.

… att han äntligen höll första elitserienollan:
– Skönt! Men det är ett lagspel, vi vinner och förlorar tillsammans men sedan är det skönt absolut.

Så du hade inte blivit sur om 2-1 på slutet?
– Nej, det viktigaste är ändå att vi tar tre poäng. Det handlar om att vinna matcher, det är synd att man inte räknar vinster i Sverige som man gör i alla andra ligor runtom i världen. Men jag lägger inget jättestort fokus på det där, det är väl som när en utespelare gör mål...

… att det ändå fanns något att ta med sig från förlusten mot Skellefteå senast:
– Vi gör en bra match däruppe, så det var en av de tuffaste förlusterna. Luleå och Färjestad var inte heller några höjdare men vi kommer tillbaka i Skellefteå, det kändes positivt

…att ha publiken med sig:
– Det är extra skönt att vinna hemma då, när man har dem i ryggen. Sedan är det viktigt att visa att vi är starka hemma

… den kanske viktigaste räddningen?
– Det var en som var riktigt nära där i första, han bröt in på stolpen, fick retur och jag får ut beskyddet precis. Det kan ha varit Hannula för det var en rightare. Det är en svår situation, då han försöker trycka pucken mellan benen på en och då får de som är rightare ofta in pucken i det läget men nu gick det inte. Sedan är väl ingen räddning viktigare än den andra, men där var det nära.

… om att numera ha förstaspaden och därmed ha spelat 40 matcher:
– Det är klart att det är skillnad mentalt men fysiskt är det inga problem, det är mer att man måste lära sig ladda om. Men jag ser inga problem, det gäller att fokusera bara och det är nästan lättare när man spelar fler matcher. När man bara spelar var sjunde eller åttonde så måste man vara bra när man väl får chansen, då kan det vara svårt att komma in. Nu får jag nya chanser att fortsätta och kan slappna av och njuta av det på ett annat sätt. Sedan är det för jäkla roligt att spela många matcher, det vill ju alla.


… tabelläget där fem lag slåss om allt mellan slutspel och att undvika kvalserien. Åttan Timrå har 68 poäng, minus 23 i målskillnad. Nian Modo: 67 poäng, -4. Tian AIK, 66 poäng, -23. Elvan SSK: 66 poäng – 31. Tolvan Frölunda: 65 poäng, -32.
– Jag fokuserar bara på oss, om vi vinner vårat så sköter tabellen sig själv. Det är många lag som möter varandra nu och tappar poäng hit och dit, vi måste vinna våra matcher, det är det enda jag tänker på.

7 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Pontus var riktigt bra igår. Att han fått kritik är lite onyanserat tycker jag. Visst han har haft en del dåliga matcher, kanske någon mer än toppmålvakterna.

MEN!

Han har vunnit ett gäng matcher åt södertälje också. Han har vunnit fler poäng än han gett bort...

DALADIF sa...

fy fan vad tråkiga ssk är,hoppas skiten lär sig spela riktig hockey eller åker ur...

Marie Hallman sa...

niklas: håller med!

DalaDIF: Men vad man än tycker om spelet igår så var det effektivt. Man fick DIF dit man ville och tog tre pinnar, vad mer kan man begära??

Lasse sa...

Hej Marie
Tack för en bra blogg, vet att jag sa det när jag träffade dig utanför scaniarinken, Pontus har fått oförtjänt mycket kritik, själv tycker jag han har presterat mer än förväntan och varit duktig. Visst har han släppt in billiga puckar men det har alla målvakter gjort.
Fortsätt med ditt arbete det uppskattas...
Lasse

Anonym sa...

En gång är ingen gång. Snart läcker Sjögren som ett såll igen...

Henrik sa...

Sjögren var väldigt bra igår, de får man ge honom. Tyvärr tycker jag personligen att han gett bort fler poäng än han vunnit åt oss.

Det finns ett par väldigt, VÄLDIGT billiga skott han har släppt in som får en att bara vilja rycka av håret på skallen.

Jag hoppas bara att han reser sig av den här nollan, även om de känns som den kommit lite sent..

:)

Marie Hallman sa...

Lasse: Tusen tack du, jag blev lika glad då som nu för de snälla orden. Och tack för att du läser :0)

Anonym: Som ett såll får stå för dig, håller inte med

Henrik:Jag tycker att han har fått jäkligt dåligt med hjälp också. Känns lite enkelt att skylla allt på Pontus.