söndag 13 februari 2011

Sverige-Finland 3-2 e straffar 0-1, 1-0,1-1, 0-0, 1-0 )


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Matchen: MMM
Skott i matchen:  22-41 (7-11, 6-10, 5-16, 3-3, 1-0)
Målvakter: Daniel Larsson, Sverige 95,1 % och Kari Rämö Finland, 86,4%
Publik 9 359
Domare: Viktor Gashilov och Alexey Ravodin

Bäst i Sverige:
MMM Daniel Larsson, mv
MM Jimmie Ericsson, f.
M Martin Thörnberg, f

Bäst i Finland: Petri Kontiola, f.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Målen:
Period ett:
 ... 0-1 (11.18) Petri Kontiola (utan assist). Snirkar runt ett tag med pucken går till slut på mål och skickar den längs mållinjen och sedan stolpe in. KOLLA

Period två:
... 1-1 (8.17) Jimmie Ericsson (Martin Thörnberg) Fin, fin passning av Thörnberg från kanten, rätt förbi några finländare fram till en framstörtande Ericsson som bredbent kroppsfintade ner Rämö och sedan lyfte in 1-1.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Period tre
...1-2 (1.46) Lennart Petrell (Janne Niskala, Jani Lajunen) Lite rörigt framför målet, pucken dimper ner framför fötterna på Danne, Petrell trycker blixtsnabbt in pucken mellan skridskorna.

…2-2 (17.56) Jan Sandström (Niklas Persson, Magnus Johansson). Skott från blå, rakt framifrån av Sandström. Värsta projektilen som dundrar in i mål.

Förlängning: -.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Straffar: 3-2 Joakim Lindström. Bra fart och smack rätt upp i vänsterkrysset.

Glödhet: Martin Thörnberg, det kändes som att han var överallt ett tag. Han fick en rak höger av Jere Karalahti också, blev av med  någon tand men åkte ändå ut. Galet.

Iskall: Publiksiffran genom turneringen. LG Games är inget självspelande piano. Evenemanget och marknadsföringen inför måste gås igenom och göras bättre framöver.

Godbiten:  Simon Hjalmarssons uppoffrande spel mot slutet av andra när Finlands Lennart Petrell får helt öppet mål men inte lyckas lägga in pucken, bland annat för att Hjalmarsson står och snurrar som en elvisp och även lägger sig näsan raklång på mållinjen för att täcka upp där Danne inte var. Härlig fajting spirit där.

Citatet: ”Nästa gång får vi ta med 23 forwards…”
(Förbundskaptenen Pelle Mårts hade tänkt prova att spela med 14 forwards men det föll ju bort folk till höger och vänster igen och det blir aldrig av det där!)


08-kollen:
Marcus Krüger: Skadad på överkroppen, tror att spel i derbyt ”inte ska vara omöjligt”
Jonas Andersson: Spelade inte heller. Hade enligt Garpenlöv ”känning av en småskada, klev av efter matchvärmningen.
Daniel Fernholm: Även Dynamo Minskbacken hade känning av en skada, var uppsatt på laguppställningen men klev av på värmningen.
Mathias Tjärnqvist: Matchades sparsamt men inte pga skada (enligt läkaren) utan pga att ledningen ”ville se andra spelare”
Dick Axelsson: Stundtals osynlig men sedan kom de där grejerna, när han ger sig fan på något så blir det sköna frilägen, dribblingar och ”oooooh” från publiken.
Daniel Brodin: Kämpade och slet, fick in någon propp. Gjorde sin uppgift bra.
Oscar Steen, kallades in ett par timmar före match som reserv för Krüger. Fick bara några byten i varje period som var helt okej.

2 kommentarer:

Emil sa...

Du borde ha nämnt domarinsatsen också Marie. Klockren säger jag bara! Tänk om domarna hade varit så här bra också i elitserien. Hoppas att domarbasen spelade in matchen och skickade ut varsitt ex till alla elitseriedomare.

Klockrena utvisningar varenda en. Och framförallt missades det inte hakningar och slashings och andra tilltag som det görs i elitserien.

När det gäller publiksiffran är det inte marknadsföringen det är fel på. Det är priserna. Billigaste biljetten kostade 390 kr!!!! Och då var det uppe på Etage C (Gamla Etage 7 i höjd med ekvatorn) En familj med två vuxna och två barn fick punga ut närmare 1200 spänn och det är inget man snyter ur sig. Ja nästan en tusing (800 kr) för två biljetter är också för dyrt. Lägg därtill fika (korv och läsk, snacks etc.) och kanske någon souvenir och kostnaden blir monumental.

En annan sittplats längre ned kostade allt från 590-1290 spänn.
Det är inte produkten som presenteras värd på långa vägar.
Sänk biljettpriserna till hälften - minst så kommer det nog folk också...

Pelle sa...

Betänk dock att här var det sista LG Hockey Games i Globen på ett tag. Turneringen flyttar ju till Malmö nu, så vi får väl se om Pöööörsi gör det bättre de kommande åren.

Får se om intresset är större nere i Örestadsregionen än i huvudstaden.

Kanske lika bra med en nystart, så när den återvänder till Stockholm (om den nu gör det) så kanske publiken saknat den så mycket att de återkommer. Man saknar inte kon förrän båset är tomt som det brukar heta.