onsdag 23 februari 2011

Bra besked för SSK


(Arto stannar. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


SSK:s bäste back, Arto Laatikainen förlänger kontraktet med ett år till.
Ett bra besked, särskilt nu som det är lite oroligt tabelläge och inte minst då finländaren varit som en stabil ö i ett tidvis stormande hav den här säsongen. 

Tror inte jag sett en enda match där han varit dålig. Visst, något skitbyte gör väl alla men Laatikainen känns som lika med stabil och säker.


Jag sitter lite illa till i kväll och hinner inte ringa själv men så här säger SSK:s sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelande:


- Vi är fantastiskt glada över att Arto kommer att vara kvar i SSK kommande säsong. Han har uppvisat stor kompetens i sitt backspel under hela säsongen. Artos mångsidighet gör honom oerhört värdefull.

Och så här säger Laatikainen själv:

- Först av allt så gillar jag verkligen rollen jag har i laget. Jag känner att jag fått ett stort förtroende av tränarna under hela säsongen. Sedan så har jag fått mycket uppskattning av ledningen och det är givetvis något man gillar att höra och växer av.

- Jag tycker att det finns en stor potential i det här laget, och tror att vi har en riktigt bra säsong att se fram emot, även om allt fokus just nu ligger på att slutföra innevarande säsong på bästa sätt. Det var ett par finska lag som hade hört av sig men jag kände att det inte var läge att flytta hem ännu. Jag trivs mycket bra i Södertälje och är glad över att det löst sig med en förlängning i SSK.

SSK har nu fyra backar på kontrakt nästa år, förutom Laatikainen har Lukas Kilström, Markus Seikola och Timo Seppänen kontrakt. På forwardssidan är det bara Almtorp, Lasch, Videll och Jakobsen som inte har det. Lasch har dessutom ett optionsår i sitt kontrakt för en säsong till.

Allt förutsatt att SSK spelar i elitserien så klart.

7 kommentarer:

Peter sa...

Nej, Marie INTE AIK:s bäste back...
Skönt iaf att han förlänger...

Marie Hallman sa...

Peter ja förlåt!!! så jävla trött, ska ändra så klart :0)

Parre sa...

Fantastiskt!

Tack för en grym Blogg Marie!

Anonym sa...

Hej Marie! Varför tar det sån tid för Brodin att förlänga med DIF? Är han på väg till brynäs?

Anonym sa...

Hej Marie! Imorgon efter match om du ska vara i tälje, tror du att du skulle kunna ta ett snack med Markus Seikola? Vore kul :) Tack på förhand!

Anonym sa...

Anonym:
Brodin kommer att förlänga med Djurgården enligt väldigt säkra kälor. han väljer att inte skriva några kontrakt nu utan koncentrerar sig på spelet.

/P

Marie Hallman sa...

Parre: Tack :0) Ohc tack för att du läser!!

ANonym: jag vet inte hur det är med Brodin men det kan ju bero på att DIF tycker det finns andra spelare att prioritera också. Känns som att DIF blev lite ställda över Brodins landslagsspel. Sedan är det lite meckigt med alla matcher men de borde kunna enas. Tycker jag då... har inte hunnit kolla på det där men ska försöka hinna.

Anonym: Jag skriver för TT så det beror lite på vilken vinkel det ska vara dit. Jag hinner bara ta en spelare ur varje lag så vi får se, det styrs lite av hur matchen går. Sorry för det.