fredag 18 februari 2011

Pakaslahti: " Det är krig, det är play off redan nu"

(Tung förlust för SSK och Pakaslahti. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Petri Pakaslahti var tillbaka på isen efter tio och en halv månads rehab. Men finländaren fick ingen rolig comeback, då SSK blev nollade både mål och poäng mässigt.
– De försvarade sig bra framför målet, vi var lite utanför, kom aldrig riktigt in från hörnorna. Vi måste in mer framför båda målen, det är där det avgörs, säger Pakaslahti.

Han gjorde bara sex byten och spelade totalt 2.54 i comebacken. 1.57 av den tiden spelades i första, resten kom i andra.

– Kroppen känns bra! Men visst kändes det att jag inte har spelat på ett år, det var så det kändes, säger ”Pakas”

Varför spelade du inte i sista?
– Jag vet inte, men jag tror att de ville spela de heta killarna i stället. Sedan när man sitter en längre tid så blir man kall och då slår man lättare upp såna här skador så det var nog bra att det blev som det blev.

Men det var inte ditt beslut?
Nej, nej, det var tränarna som ville ha det så. Jag hade kunna spela, he, he.

Hur känns den gamla skadan nu efter matchen?
– Det är inga problem med den, det var mer matchtempot som var jobbigt. Men det var bra ändå att få den här matchen gjord. Det kändes inte så säkert innan hur det skulle gå men nu är den gjorde och det gick bra, säger Pakaslahti.

Som hann med fem tekningar faktiskt, han vann tre, förlorade två och hade 60 i tekningsprocent. Detta trots att han egentligen inte skulle teka.

– He, he, jo så var det men äh det blev ändå. Och tekningarna det var... det kändes lite som jag har mycket jobb kvar med dem med.

Tre vunna av fem är väl okej på sex byten efter 10 och en halv månads rehab?
– Nja, man vill ju ta fler… säger en missnöjd Pakaslahi.

Och än mer missnöjd var han med spelet som inte funkade alls. I alla fall inte då det gällde att ta sig ner mot målet och näta.
– Vi kan göra det mycket bättre! Vi visste att de skulle spela så här, att de är bra på att försvara sig och att hålla ut motståndarna mot målet plus att de är bra framför vårat mål, men vi lyckades ändå inte göra något åt det, jag vet inte varför. Vi fick inte in skotten, fick inga returer, det var synd för deras målvakt (Anders Nilsson) såg inte så säker ut men vi fick inte ens in pucken så att vi kunde störa honom,

Du hade en bra chans i ditt första byte?
– Ja, he he, jag fick en direkt men jag vet inte, jag försökte få med mig pucken med klubban (visar hur han håller den i vänster hand och drar med sig den) och med fötterna så att jag kunde skjuta direkt men det gick inte.

På anslagstavlan i SSK:s omklädningsrum står ledorden ”passion, desperation, blockera skott, late energy” Men medan Luleå ettrigt trummade på mot SSK-målet, hade SSK svårt att ens få ta sig in framför Luleåmålvakten Anders Nilsson. Och Pakaslahti vill se mer av allt nu i de åtta seriematcher som återstår.

Jag vet inte men vi måste... jag vet inte exakt vad som hände då när de andra killarna tog poäng nio matcher i rad men vi pratade om att vi måste få in samma energi i laget igen, som killarna hade då.

Hur gör man det?
Man måste offra sig för laget, täcka skott och visa varandra att vi vill in mer framför kassen. Kommer vi in där så kan vi ta mer returer också, säger Pakaslahti.

0-3 förlusten innebar ett steg neråt i tabellen för SSK. AIK tog nämligen två pinnar mot Frölunda (vinst på straffar) och är nu ny nia, medan SSK är tia. Lagen står på samma poäng (63) men SSK har sämre målskillnad (SSK har -28, AIK har -22 ). Sedan är det bara två poäng ner till elvan Modo och tolvan Frölunda som båda står på 61 poäng. Ett prekärt läge, konstaterar Pakaslahti:

– Det är krig, det är play off redan nu. Då måste man spelare lite enklare och komma in bättre på mål. Det är så vi måste spela nu.

(Jag vinklade TT-texten på Luleå - och inget annat -  Den texten hittar ni bland annat här. )
2 kommentarer:

bigge sa...

Varför vinkla en text om matchen SSK-Luleå på Frölunda? ;)

Marie Hallman sa...

bigge: fast det var ju på Luleå. Var bara väldigt trött när jag skrev det där. HAde väl lite AIK Frölunda i tankarna samtidigt. Men Luleå är det såklart, klicka på länken bara