måndag 28 februari 2011

Handicapsystem i play off till kvalserien

Det har cirkulerat lite olika uppgifter men så här är det när det gäller play off till kvalserien, dvs serien som tar fram vilket lag som blir det fjärde i kvalserien till elitserien.


Enligt Stefan Bengtsson som är vd för hockeyallsvenskan gäller följande:


Det lag som slutar som nummer fyra i hockeyallsvenskan får ta med sig fyra poäng in i play off (eller förkvalsserien som det egentligen heter)

Det lag som slutar som nummer fem i hockeyallsvenskan får med sig tre poäng, laget som slutar sexa får med sig två poäng och laget som slutar sjua har en poäng med sig in i serien.

Den som slutar fyra i serien har alltså TRE poängs försprång gentemot det lag som slutar sjua i serien när playoff/förkvalet börjar.

Sedan spelas det som vanligt om tre poäng per match, med fem minuters förlängning och straffar om en bonuspoäng ska delas ut efter oavgjort vid ordinarie tid.

Serien spelas mellan 1 och 13 mars, alla möter alla två gånger.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant, konstigt men ett ganska bra system må jag tycka. Skulle inte du kunna fixa fram lite snack med Figge?(Robin Figren)Hur det ser ut för honom nästa säs och om dif är ett intressant alternativ om så skulle vara. :) Du är bäst! Mvh

John Wikberg sa...

Ja, det ändrades tydligen nyligen. Det var ju inte alltför länge sedan som det - vilket även framgick officiellt - handlade om tre poäng för seriefyran i HockeyAllsvenskan, två poäng för seriefemman och så vidare...

Det känns nästan lite väl "socialistiskt" med tanke på att ALLA lag minsann ska ha poäng och ingen blir utan... :)

Snacka om meningslös ändring. Då kan de ju lika gärna köra med att seriefyran får 99 poäng, femman 98 poäng och så vidare... :)

Anonym sa...

Nu sägs det att figge är klar för LHC :O

Bengan sa...

AIK ligger bättre till än dif när det gäller Figren. AIK och Linköping är de enda klubbar som är kvar i dragkampen. Ärligt, varför skulle han vilja gå till dif?

Anonym sa...

Bengan, kanske för att han lirat där och känner många grabbar i laget?
Vad är det som gör att AIK ligger bättre till för honom? HAhaha ännu mer ärlighet tack, varför skulle han vilja gå till aik?

-daniel- sa...

Största frågan angående Figren är ju varför skulle DIF vilja ha honom?

Skön snubbe, ja visst. Men det stannar där.

Erik sa...

Anonym: Varför han skulle vilja gå till AIK? Därför att det är framtidens klubb. Den klubb som kommer att regera stockholmshockeyn inom en överskådlig framtid. Tronskiftet kan komma redan till nästa säsong. Dif har en trött organisation och snart slut på pluringar i sin börs. Då blir inte laget mer sexigt än ssk och får slåss för sin existens. AIK är framtiden så är det bara.

Anonym sa...

Hahaha roliga hybris gnaget, en säs i högsta serien och ni tror redan att ni är världsmästare hahahahha. Erik du gjorde min kväll haha!