tisdag 22 februari 2011

Tuff uppgift med sex matcher kvar UPPDATERAT

Tuff uppgift i kväll, som det brukar heta, både för AIK och för SSK.


AIK tar emot Brynäs hemma och jagar säsongens första seger mot Gävlegänget hemma.
Gnaget har vunnit borta mot Brynäs med både 3-0 och 3-2 efter straffar men hemma har det blivit torsk gånger två:  2-3 och 2-5.
Borde ju vara lättare att vinna hemma, kan man tycka och efter att DIF krattat vägen fint för att ärkerivalen ska kunna gå om Frölunda idag så finns ju alla morötter i världen att göra just det.

Ingen Kent McDonell på isen än. AIK räknar med honom till torsdag eller senast lördag, säger Gunnar Persson till hockeyligan.se. Tobias Ericsson sitter vid sidan av, då AIK har fullt lag och inte får plats med alla.

EDIT: Från början skulle Fredrik Svensson också sitta vid sidan av men Rastislav Pavlikovsky är sjuk så Engblom har fått lämna backplats och köra center så då fick Svensson komma in.

SSK åker till Skellefteå och försöker slå sjukt hemmastarka Skellefteå som är bäst hemma i serien med 56 poäng.
SSK har inget vidare facit borta, bara 25 poäng på 24 matcher. Dags att bryta trenden alltså.
Skellefteå har vunnit samtliga fyra matcher i serien lagen emellan den här säsongen med 0-2 i första matchen, 3-4 efter straffar i andra, 1-4 i tredje och med 3-4 efter straffar i fjärde.

Petri Pakaslahti är inte med på resan upp. Han spelade med juniorerna i fredags och fick enligt SSKs hemsida en sträckning i den - som han hoppades numera klara ljumsken. Så jävla typiskt. Ny vila och rehab för finländaren och jag lider med honom. Först 10 och en halv månads rehab sedan en riktigt match, en juniorfajt och så rehab igen... tungt ju.

SSK fyller för övrigt 109 år  idag.

Jag åker till Hovet och lägger ut lite grejer därifrån senare i kväll.

3 kommentarer:

Sophia sa...

Tack för uppdateringen om Kent, hoppas på torsdags-comeback :)

Safetydevice sa...

Trevligt att ramla in här! =) Hälsningar från Finland!

Marie Hallman sa...

Sophia: ja vi får se, lät ju på honom som det lutar mer åt lördag och kanske nästa vecka. Är väl klokt i och för sig, vore ju dumt om det bara blir en match nu och sedan vila igen om AIK hamnar i antingen slutspel eller kval.

Safetydevice: Trevligt att ha dig här :0)