tisdag 22 februari 2011

DIF Frölunda 5-1 (1-0, 4-1, 0-0)


(Andreas Holmqvist laddar. FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)


Målvakter: Mark Owuya, DIF, 95,65 %  och Johan Holmqvist, Frölunda, 80,77 % & Joakim Lundström, Frölunda 100 %.
Publik 7 246
Domare Patrik Sjöberg och Tomas Andersson.

Bäst i DIF
MMM Mika Zibanejad, f
MM Kristofer Ottosson, f.
M Andreas Holmqvist, b och Fredrik Claesson, b.

Bäst i Frölunda: Tomi Kallio, f.


( Tomi Kallio vs Oscar Eklund och Josef Boumedienne. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Kvällens...

... pappa: Tim Eriksson avstod matchen då han precis blivit pappa i natt.

... maskbyte: ny mask (för andra matchen i rad visade det sig)  på Owuya, en vit då hans riktiga har spruckit. Mark hade inte sett spricka själv men fick veta före Modomatchen att den andra var paj och konstaterade efteråt att ”jag har spelat fler matcher i den här än jag har tränat med den. Inte bra!”


( Mark i ny hjälm. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
... 1-0 Mario Kempe (Christian Eklund) Frölundaslarv, Eklund snor pucken, snubblar till när han ska mot mål men slänger sig och får ändå fram pucken  in i slottet där Mario Kempe bara står och väntar, går ner lite och trycker in pucken vid bortre stolpen. Och riktigt glad åker mot klacken och pekar på tröjan.


( Mario Kempe är skäret före. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
... ramträff: Frölunda hade lite otur, förutom att man ser hyfsat tillplattade ut, och Christian Bäckman satte en puck i ramen, i stolpen tror jag efter 11.38

... straff: Tomi Kallio använde klubban som en fiskehake på Kristofer Ottosson som kom fri mot Frölundamålet. Det blev straff, den tog Mario Kempe som snirklade, kanske lite för länge och inte fick upp skottet på backhand riktigt.


(Kempe vs Holmqvist. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... 1-1 (3.44) Tomi Kallio (Joel Lundqvist, Christian Bäckman) Två skott med påföljande retur, en spelare ligger i målgården och trycker mot Mark, Kallio kommer från kanten och står och hackar in pucken med klubban.

... tackling: stort jubel när Mika Zibanejad tacklade John Klingberg så att han flög med huvuder före in och ner i Djurgårdsbåset. Klingberg tog sig upp, fortsatte spela, det gjorde ”Zibbe” och gjorde sånär mål. Imponerande – eller för att citera en av NHL-scouterna på läktaren: ”Fan han är ju stark som en björn! Och tar rätt beslut hela tiden”


(Zibanejad och Klingberg - närmast kameran. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... extra cred: till just Klingberg för att han bokstavligt talat studsade tillbaka, upp från båset och in på isen och fortsatte spela som om inget hade hänt.

... ramsa: ” 17 år! Och han är 17 år!”  DIF-klacken var i extas efter den där tacklingen och sjöng även ”Zibanejad, Zibanejad” ett tag där.

...2-1 (12.55) Mathias Tjärnqvist (Josef Boumedienne, Staffan Kronwall) Skottpass av Kronwall ner till Boumedienne till kanten, han styr in mot målet där Tjärnqvist styr in pucken. Hela sekvensen går liksom i 45 graders vinkel eller som ett upp och ner vänt v till vänster... eh blev ingen bra förklaring men så var det.

...3-1 (15.29) Mathias Tjärnqvist (Andreas Holmqvist, Marcus Krüger) Skott från Krüger på högerkanten till Holmqvist på vänsterkant, skott som studsar och lite fastnar på Tjärnqvist, ramlar ner vid hans fötter då klipper han in den.

(FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)

...gruff: Blev lite irriterat hos Frölunda efter och när det blev trångt framför DIF målet blev det allmänt gruff, där det puttades lite här och där, med en och annan handske i fejjan på varandra. Marcus Krüger och Joel Lundqvist brottades lite extra och fick sitta två minuter var för allihop, typ.


... olyckligaste: John Klingberg. Inte nog med att hans djupdykning lär gå het på youtube nu, han gjorde en puckout och såg sittande i utvisningsbåset hur Tjärnqvist styrde in tvåan.

... 4-1 (16.44) Fredrik Claesson (Marcus Nilsson, Kristofer Ottosson)  Nilsson och Ottosson gör ett bra jobb nere vid kortsargen, tacklar och röjer och bökar fram pucken som man lägger ut längs sargen, där kommer Claesson, tar pucken, måttar lite och gör 4-1 på ett slagskott samtidigt som Ottosson skymmer honom förtjänstfullt. Målet var Claessons andra för säsongen.


( Claesson och Printz måljublar. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


...5-1 (17.21) Mika Zibanejad (Patrick Cehlin, Staffan Kronwall)  Kronwall skickar upp pucken längs kanten till mitten av isen, där skickar Cehlin vidare den till Zibanejad som trampar på längs med sargen, håller undan en uppvaktande Frölunda spelare med kroppen samtidigt som han bara saftar i väg ett skott, nästan i höjd med målet och tjoff, den gick in.

... målvaktsbyte: Efter det konstmålet blev det målvaktsbyte hos gästerna. Ut med Holmqvist, in med Lundström.


(Målvatksbyte. FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)
... boxning: Blev lite gruff i tredje också, Josef Boumedienne vs Johan Sundström, Marcus Nilsson och Robin Dahse var med på ett hörn där också.

(  FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... ramsa två: ”Nichlas Falk, aha, aha,  kommer spela tills han dör” Stor hyllning till nummer 16 där.


(Falk och Zibanejad.  FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…skadekoll: Mika Hannula saknades, enligt sportchefen Järlefeldt på grund av att han var ”sjuk, lite risig i kistan, inget större”

...ramträff: Även Djurgården hade skott i stolpen, då Andreas Holmqvist laddade på en rökare i ramen.


(Full fart framåt på Lassen FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)


Skotten i matchen:  41-23 (7-7, 20-11, 14-5)

6 kommentarer:

Seppuko sa...

Grym match det var. Varit nervös, på gränsen till panikångest tre senaste matcherna. Men något har hänt i Djurgården nu och det känns liksom aldrig lika farligt längre. Sen hade Mark för övrigt den vita masken mot Modo senast också ;)

David sa...

Kanske en petitess, men Marks räddningsprocent var 95,6%.

Stockholmare sa...

Vem är Mathias Tjärnberg? :)

Marie Hallman sa...

Seppuko: Ja nu ser det klart bättre ut, men det gjorde det mot Färjestad också för några matcher sedan men kan de bara hålla sig i från dippar nu så... kan det bli kul. Sant om hjälmen, jag hade för mig att han inte hade det men det hade han. Då begriper man mer också hur han kan ha spelat fler matcher än har tränat i den. Bra att du sa till där. Är ändrat.

David: nej det är ingen petitess, det ska vara rätt! Jag har ändrat, jag hade lyckats lägga in räddningsprocenten i spel fem mot fem, den var 94,74. Men för hela matchen var det 95,65 bra att du med sa till!

Stockholmare och du med. Ibland när jag gör de här grejerna på natten går det runt i skallen. Antar att jag hade Klingberg på näthinnan... ha ha då blev det Tjärnberg men nu är det rätt :0)

David sa...

Bra jobbat! Dina rapporter och intervjuer uppskattas...

Marie Hallman sa...

David: Tack! Det värmer att höra, Tack för att du läser också :0)