fredag 11 februari 2011

Mårts: " Det fanns en vilja att köra"

(Mårts var glad - såklart - efter 6-1. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Förbundskaptenen Pär Mårts var riktigt glad efter 6-1 och varför inte? Det var sex sköna mål och bra spel från Sverige.

Så här säger han själv om …

…Tre Kronors insats:
– Det var bra! Jag gillar det jag såg vi spelade med mycket initiativ och kreativitet. Vi fastande inte i deras försvarsblock och deltog bra i spelet, det fanns en vilja att köra så jag är jättenöjd. Men jag skulle ändå vilja ha mer avslut på slutet och mer skymningar, så där finns mycket att jobba med.

… vad han var minst nöjd med i matchen:
– När vi fick fem minuters pp så tappar vi allt, alla initiativlusta bara försvinner och det blir fem minuter där vi bara åker runt och ska krångla till det och allt bara förstörs på något sätt. Sedan skulle det kanske ha varit fler mål på slutet men vi får ta de vi får och ta resten sedan då, ha, ha. Det var bra men vi kan ännu bättre.

… om Mårts fick se det han ville?
– Ja, det var många bra grejer i spelet som vi har jobbat med som funkar nu. Det känns tryggare nu man känner att grabbarna vet vad de jobbar med. Vi har ju en speciell idé som vi jobbar efter och alla är inte vana vid att spela så, man kommer från olika förutsättningar. Men spelarna tar tag i det och de klarar den grejen själv. Vi börjar hitta rätt där.

…Om samarbetet med Luleåtränaren Jonas Rönnqvist som nu fanns i båset:
– Det känns som att samarbetet är på väg åt något håll i alla fall, nu fick jag lite mer tid att prata med spelarna, det är bra för mig.

… att Dick Axelsson gjorde ett snyggt mål i boxplay:
– Vi har jobbat på att ligga och hugga. Det var kul att vi kunde göra en balja där och att vi täckte skott som man måste göra bra också. Och Dick var lysande. Han skulle egentligen inte spela i pp men när han spelar så här och har sina verktyg i ordning så är det få som är hans övermän.

… att äntligen få leda laget i landskamper hemma på Globen:
– Det känns lite speciellt att spela hemma. Vi behöver sända rätt budskap också, så vi får legitimitet för det vi gör. Sedan kan man inte gömma sig här hemma, så det är lite speciellt att spela hemma.

…publiksiffra 6 613 personer:
– Jag hoppas det här var underhållning. Vi kan inte göra mer än att spela bra, vinna och vara så tillgängliga vi kan för media.

Inga kommentarer: