söndag 20 februari 2011

Larsson "Piss, Skit. Inget kul alls "

 
(Foto: Stig Kenne/ Hockeyligan.. Larsson ville inte bli fotad, var lite för ledsen för det tror jag. Så det får bli den här arkivbilden)

Tung, tung torsk för SSK. Som verkligen såg toktaggade ut och kanske var det för övertänt då man inte fick någon ordning på spelet alls mitt i all satsning.
SSK var tia inför matchen, men är nu nere på kvalplats. Extra mentalt påfrestande så klart när man för bara ett par matcher sedan låg på slutspelsplats och nu verkligen är inne i kvalserieskiten.

Jag vinklade TT-texten mest på SSK. Ni hittar den här på DN.se och på hockeykanalen.se. Samma lika text på båda ställena, välj själv vilken miljö ni vill läsa den i. Texten blev lite för lång när jag skrev den så som jag ville ha den, så TT-redaktionen kortade den lite och tog bland annat bort ett par ord i startrepliken.

Larsson sammanfattade nämligen matchen med orden ” Piss. Skit. Inget kul alls.”
SSK-tränaren sa även så här om …

… hur laget ska få tillbaka den energi och det självförtroende som SSK hade under sviten med nio matcher med poäng på rad i januari:
– När man får sig en sån här smäll så är det tungt men vi får försöka trolla lite. Visa videos från de bra matcherna kanske. Men jag vet inte när vi släppte till så här många målchanser i en och samma match som vi gör idag. Så här illa, så här ihåligt, har det inte sett ut på hela året ju.

… att SSK ju faktiskt bara var ett mål efter FBK (1-2) efter första:
– Ja vi var bra med där men de får enkla pp-mål medan vi inte levererar i vårat pp. Vi har haft problem med det hela året och får man inte boxplay och pp-mål så vinner man inte matcherna.

… att SSK gjorde en tokforcering och attackerade en storspelande Nihlstorp vilt i tredje efter att Chabada  reducerat till 2-4:
– I sista har vi bra tryck. Vi kommer in i en bra period där men då får de 5-2 på en kontring och då blir det för tufft. Hade vi fått 4-3 i det läget hade det blivit en annan match. Det var ju nästan så att det såg nyspolat ut  vår zon men sedan kommer den där spelvändningen (5-2) och sedan en styrning på det (6-2)

… vad SSK sa inför matchen:
– Vi sa att vi måste komma tillbaka till det fina spelet, spela kontrollerat när de har pucken, täppa till i mittzon, vara starka där. Har vi tryggheten i ryggen så ska vi sätta press på dem men nu blir vi bortspelade istället.

… att boxplay och pp fortfarande (!) inte sitter som det ska:
– Nä men det har varit bra förr, till exempel under den här sviten med nio matcher med poäng, men jag vet inte om det är så at  när det inte går bra i fem mot fem, då kuggar det i och blir samma sak i boxplay.

… målvaktsbytet i första perioden:
– Vi tyckte väl att han fick 17 skott på sig i första redan och sedan kände han sig lite yrslig, han var lite flimrig i blicken. Sedan ville vi få det viset få in lite energi i laget. Det var inte Pontus det var fel på så, utan vi bytte mer för att väcka laget. Sedan är det som sagt tufft att stå där och få 17 skott på sig under en period och i det läget kan det bli ny energi och men fixar och donar och byter lite.


… vad SSK ska göra för att ta sig uppåt nu:
– Den här tiden på året ska ju spelet vara satt. Och vi hade nio matcher i rad med positivt spel, så vi vet vad vi vill och hur vi ska spela. Det är inga trollformler som gäller nu utan det gäller bara att komma tillbaka till det spel vi hade då.

… stressen i att plötsligt vara nästjumbo igen, i en sjukt jämn bottenstrid:
– Vi måste bara titta på oss själva, så enkelt är det. Vi kan inte påverka vilka andra som vinner hit och dit, vi måste vinna själva för att ta poäng. Det finns bara det nu, när det är så galet tajt.

… att SSK ju faktiskt har samma poäng som tian AIK och bara är en pinne efter nian Frölunda:
– Det är ju bra mentalt att vi är med fortfarande trots att vi inte har haft en bra trend nu … Det är som femmilen på skidor, det är många som har varit i ledningen och gått in i väggen där med och så har de bakom kört om. Vi har ändå sex matcher och 18 poäng kvar att spela om. Och sex raka har vi tagit förr, det är bara att tro på oss själva och jobba vidare nu.

Inga kommentarer: