fredag 25 februari 2011

Gynge: "Jag var mest paff"


(Gynge fick ett par rediga proppar av Färjestadsmålvakten. Till sin egen förvåning. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Tung förlust för AIK som blev nollade av Färjestad. Det var en händelserik match enligt rapporterna och det brann lite här och där kan man konstatera.

Forwarden Richard Gynge hamnade till exempel i fajt med Färjestadsmålvakten Christopher Nihlstorp.
– Han var hetsig i dag. Men det var bara kul, han var riktigt förbannad, he, he, säger Gynge med ett skratt.

Det var 6.16 in i andra som det small mellan de båda.

– Jag var framför mål och försökte skymma, sedan åkte pucken därifrån, då drog han till med klubban först. Då markerar jag med en handske i bröstet på honom men då slog han till ordentligt. Det var bra att domaren tog tag i det, säger Gynge och fortsätter:

– Jag tror inte han klippte till med stöten, det kändes knappt och stöten är nog stenhård. Så det var nog plocken kanske. Tror jag.

Men en noggrann titt på videon visar att Nihlstorp först sätter in en höger och en smäll till med plocken. Sedan drar han till – tre gånger – med stöten och blir utvisad totalt två minuter för roughing.

Intressant då Växjös Oscar Ahlsenfelt fick matchstraff, böter och blev avstängd två matcher nyligen för att i en match i hockeyallsvenskan ha klippt till en motspelare med stöten. Detta med motiveringen ”mot bakgrund bl. a av den risk för skada som föreligger vid slag med stöten.” Och då tänkte han ändå till och vände upp den mjukaste sidan just för att inte nita med den stenhårda sidan.

Kollar man in stillbilderna så fick Nihlstorp in en redig pärla?
– Jasså, ha, ha. Såg det så läskigt ut? Det kanske tog mer än jag kände. Man är så inne i det så man känner inte. Men det kanske kommer i morgon, det kanske känns mer då.

En som lackade rejält var AIK:s målvakt Victor Fasth som åkte fram mot Nihlstorp som mötte upp och till slut stod de mitt emot varandra och stirrade på varandra samtidigt som de sa något till varandra. Oklart vad.

– Jag vet inte vad de sa för jag har inte pratat med honom om det efter matchen men kul att man blir försvarad av Victor!

Men vad tänkte du när de åkte mot varandra som i värsta westernduellen?
– Ha, ha ja jag vet inte vad jag tänkte. Det var nog mest ”vad fan är det som händer” Jag var mest paff efter hans (Nihlstorps) utbrott på mig.

Matchen slutade 3-0 till Färjestad, sista målet kom i tom kasse. Men Gynge tycker inte att siffrorna gör matchen rättvisa riktigt:
– Nä, vi skapar jättemycket chanser, som vi ju ofta gör. Så det var jävligt surt att vi inte får in pucken. Men det var nära. Jättenära.

Ruskigt nära?
– Det kan man nog påstå.

Vad avgör då?
– Jag vet inte, det känns mest som tillfälligheter faktiskt. Men sedan har vi haft lite problem med målskyttet på senare tid, det har vi.

Det lossnade senast mot Brynäs (4-1)?
– Jo men då kom två mål i tom bur. Tycker man att det lossnar rejält när man gör två (spel)mål så är man illa ute…

Vad kan ni göra åt det under den korta tid som är kvar då?
– Det är nog bara köra på, träna lite extra på målskyttet, fortsätta bara. Till slut så får man lite med sig, så har det alltid varit.

Känns det som det blir lite nervöst nu med tanke på tabelläget?
– Ja lite kanske. Sedan går det lite troll i det också, då blir extra jobbigt, men jag vet inte om det är mer nervöst förresten. För jag tycker att vi spelar bra i många matcher.

Jomen mot Brynäs var det ju lite krampaktigt i två perioder?
– Ja, lite kanske. Men det är svårt att säga.

Som det ser ut nu kan målskillnaden bli avgörande i slutstriden. Jag kan tänka mig att ni håller igen lite samtidigt som ni försöker gå på mål?
– Jo men Victor (Fasth) är stabil i varje match, så vi vågar nog trycka på i alla matcher. Sedan har vi bra försvarsspel i varje match, det hade vi i dag (mot FBK) också, säger Gynge.

Färjestads andra mål kom med en man mer på isen, efter att Daniel Bång kastat handskarna i en fajt med Christian Berglund och fått matchstraff. Berglund fick två minuter, därför blev det tre minuters överläge för Karlstadslaget:

– Han (Bång) började slåss lite mot den där Berglund. Han bara snackar hela tiden. Då smäller Bång till honom, så lägger han (Berglund) sig direkt. Men ja… vi fick tre minuters boxplay där och då gör de mål. Så det är klart att det blev lite strul där, det blev det, konstaterar Richard Gynge.

AIK har nu åtta Timrå borta på lördag. Snacka om viktig sexpoängsmatch, för alla fem lagen som är inblandade i striden runt strecken.

(Hela resterande schemat: 26/2 Timrå (b)1/3 Luleå (h), 3/3 LHC (b), 5/3 Modo (h))


6 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Salak fick ju också matchstraff och avstägning... Skönt att det är samma bedömning... Pinsamt!

Hans sa...

Vilken fröken han är Berglund. Mycket snack för minimal verkstad!

Trist annars att vi inte kunde ta några poäng igår. Kändes som att vi hade chanserna för det men puckuslingen ville bara inte in.

Nåväl, det är bara att köra på. 4 matcher kvar och det skall bli grymt skoj att följa!! :)

Jag tror på AIK!!

Niklas Persson sa...

Fast Hans, igår var det ju grymt rutinerat av Berglund och så nära megapuckat man kan komma av Bång.

Att Berglund inte slängde handskarna avgjorde ju matchen, med 0-2 i följande powerplay...

Marie Hallman sa...

niklas: ja märkligt. Ahlsenfelt stängs av två matcher och får böter för en match för EN smäll,där han dessutom försöker vända bort den hårda sidan på stöten (humor att han tänkte till där!) samtidigt som nihlstorp får stå och mata tre slag utan att få mer än två minuter. Skum bedömning - som alltid numera.

Hans: mycket snack ja men han fick ju Bång precis dit han ville med sitt snack. Bång fick matchstraff coh eventuell avstängning, berglund två minuter. Under det pp på tre minuter som följer gör FÄrjestad 2-0 och stänger matchen. Bra jobbat berglund typ

Niklas: precis. Snacka om att gå i fällan.

Sophia sa...

Hoppas Bång straffats nog iom gårdagens matchstraff, man vill inte ha honom avstängd i de kommande matcherna hur orutinerat det än var att ta fighten så långt. Hur gick det med Sandberg, han fick en puck på handen och vi blev genast oroliga på läktaren, har du möjlighet att kolla det inför Timråmatchen kanske?

Marie Hallman sa...

Sophia: Har inte kollat Sandberg men enligt kvällstidningarna som kollat är han fit for fight. jobbar extra på DN.se och Expressen i kväll och har inte hunnit ringa tyvärr.