söndag 6 februari 2011

Pontus Sjögren: " Vi ska till slutspel, vi har visat att vi har den nivån"

Här är artikeln som är vinklad på SSK….Det är ett kort snack med Pontus Sjögren, bonussnacket hittar ni under artikeln….

 (Pontus, besviken men bestämd på att SSK ska till slutspel.. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

STOCKHOLM
Förlust för SSK mot AIK och bara tre poäng ner till kvalserieplats nu.
Men målvakten Pontus Sjögren lägger stressen och pressen på nya jumbon Frölunda i stället:
– De har det bra mycket jobbigare nu, säger han till Hockey-Expressen.

Sjögren hade problem med att hålla i pucken vid AIK:s två sista mål. Men, även om förlusten ökade spänningen inför slutspurten på serien så tror SSK-målvakten fortfarande på slutspel.
– Det mentala är inget problem för mig i alla fall. Vi har varit i den här situationen förr. Det är inget konstigt för oss. Visst är det en press men till skillnad från till exempel Frölunda så klarar vi den och siktar uppåt. Vi ska till slutspel. Vi har visat att vi har den nivån. Det är annorlunda för dem.
På vilket sätt?
– De är inte vana vid att ligga där de ligger. Det är inget de har väntat sig, då blir det bra mycket tuffare.
MARIE HALLMAN/EXPRESSEN

Det är som sagt väldigt korta artiklar i Expressen men här är lite mer snack med Sjögren som sa så här om..

… matchen:
– Det var en tajt match, det är tillfälligheter som avgör det, det är någon puck hit och dit. Det var väl inga bra spela av något av lagen, det kändes mest som ställningskrig. Men det är skitsurt att förlora så här, vi är riktigt frustrerade.

… om 2-2-målet av Oscar Steen:
– Han kommer in i slottet och skjuter, pucken träffar på någon spelare, jag försöker bara komma åt den med något ben eller någon hand och jag är på pucken med handsken men på något sätt studsar den in ändå.

….om AIK:s 3-2 mål, även det av Steen:
– De (Liwing) skjuter in pucken från blå jag bedömer att jag kan ta ner pucken och dra in den till mig med klubban, och jag tror jag har den med klubban också, ska bara håva in den så får jag liksom inte tag i pucken utan den studsar ut på sidan och där kommer han (Steen).

… det tuffa tabelläget där AIK och Timrå knapprade in på SSK:
– Ja men det är det ju i varje match nu, alla matcher är så här och vi kan bara fokusera på vårat. Vi får träna på bra under brejket för att komma tillbaka till den där streaken vi hade. Det kommer vara jämnt och tajta matcher in i slutet, vi kommer bara koncentrera oss på vårat in i det sista

…hur SSK ska ta sig tillbaka till en vinnande svit:
– Det är små marginaler men vi får jobba hårt, vara ödmjuka. Vi har ju bevisat på slutet att vi är ett bra lag när vi hade vår svit där. Visst nu har vi två raka torsk men vi får jobba på hårt och vara ödmjuka och sikta uppåt, vi siktar fortfarande på slutspel.

…att Peter Popovic saknades för tredje matchen i rad på grund av sjukdom:
– Alltså det ska inte vara något problem, vi har ju Jörgen (Bemström) och Peter Larsson i båset också. Sedan är det klart att det blir skillnad, de är ju lite olika som personer och vi är ju ett lag, vi är beroende av alla. Så det är klart att det påverkar när man saknar headcoachen men vi vann mot Frölunda när han var borta... det är lätt att säga att vi förlorar nu för att han inte är med men då hade det varit samma sak som om vi hade vunnit så nä, det ska gå ändå även om han saknas så klart.

… att komma tillbaka efter tre matchers sjukdom och åka på en torsk direkt:
– Det gäller bara att steppa tillbaka, det mentala är inget problem för mig i alla fall. Jag har steppat tillbaka igen förr så även om det känns skit nu så är det bara lägga det bakom sig och blicka fram¨åt istället. Vi får en bra träningsvecka nu sedan är det på det igen.

… SSK tänker behålla sin slutspelsplats in i det sista:
– Vi ska till slutspel! Vi ska steppa upp allt de åtta sista matcherna så att det blir  något bra av alltihop.

9 kommentarer:

Peter sa...

Tycker att Pontus alltför ofta hamnar fel i position i målet. Dvs han rör sig så yvigt så han hamnar vid sidan av buren flera ggr per match vilket kräver en hel del av backarna. Kan vara därför vi tvingas till så tight box i BP.
Gör du någon mer intervju skulle det vara intressant att höra Pontus syn på hans rörelser i målet.

Marie Hallman sa...

Peter:absolut, ska försöka ha det i minnet bara!

Anonym sa...

Marie, var det du som satte betygen på spelarna i Expressen? Hur motiverar du isåfall Pontus trea?

Marie Hallman sa...

anonym: jo det var jag. Jag satte en fyra på fasth och en trea på pontus. De fick nästan lika många skott på sig AIK sköt 22, SSK sköt 28. Pontus släpper in ett mål mer men jag tycker att han gjorde en bra match trots allt.Visst, vid tvåan och trean tappar han pucken men det kändes mer som lite otur med tokiga studsar.Tyckte jag. Det fanns andra tillfällen där han gjorde bra räddningar också, men de syns sällan lika mycket... Var kanske lite för generös men i så fall borde Fasth haft tre och pontus två men ah, nu blev det tre för P och fyra för F.

Svempa sa...

Tråkigt då att Pontus själv inte håller slutspelsnivå.

Ponta borde tagit alla målen. Det första - skott framifrån och han var oskymd. Och de två andra släppte han in efter fummel. Jag hade satt en tvåa, om ens det.
Han gjorde ett par räddningar också ja men det berodde ju mest på oförmåga av AIK-spelarna att sätta pucken, sköt rakt på honom eller inte fick ordentlig träff på pucken.

Jag och många med mig vill se ett nytt målvaktspar i S-tröjan till nästa säsong.

Marie Hallman sa...

svempa: Han gjorde ju några räddningar också...

Anonym sa...

Pontus är gnagare.
Kanske något att ta upp i nästa snack med honom?

Tack för en väldigt bra blogg förresten!

Marie Hallman sa...

anonym: nja, lite fel läge att göraö det nu kanske? Möjligen off season då. Om det nu stämmer. jag har hört från annat håll att han håller på DIF också... och SSK :0)

Anonym sa...

Tro inte allt du hör:)
Jag känner Pontan. Han håller på AIK.
Bad sin agent att höra efter om det gick att få flytta till Gnaget inför säsongen.
Dif? Ssk? Han skulle bli ledsen om han hörde det.

Men du har antagligen rätt. Ingen bra idé att ta upp det just nu.