torsdag 24 februari 2011

Hockeytorsdag!

Känns som det har sagts tusen gånger nu men ... gaaalet jämnt i tabellen. Och två hemmamatcher i 08-området. AIK tar emot Färjestad hemma. Har bara två pinnar upp till slutspelsplats men är å andra sidan bara två från kval. Helt sjukt. SSK tar emot Djurgården. Tälje har fem raka torsk, Djurgården har fyra raka segrar och har vunnit fem av de sex senaste matcherna.
Jag åker till Templet, ska skriva för TT så det blir lite tajt med tid men ska försöka fixa lite grejer ändå att lägga ut senare i natt. Tills dess... lite om veckan som gick.SOM SAGT VAR…
”Alla som har kört på en grävling vet att det är som att köra på en sten, och precis så känns det när man kör på Peter Nolander. ”
(Leif Boork kör metaforer i Canal plus)

”Han är 17 år, jag han är 17 år”
(Djurgårdsfansen i extas över Mika Zibanejad)

”Jag vågar inte säga något då blir jag avstängd.”
(SSK:s Mathias Månsson håller i Canal Plus tillbaka tankarna om domarinsatsen i 2-6-förlusten mot Färjestad.)

”Det är några i varje lag som ska tåla mer än andra i och med att vi gillar att spela fysiskt och fullfölja alla tacklingar”
(HV71:s Per Ledin tar däremot bladet från munnen och sågar domarna på hockeykanalen.se)


DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd: Slagläge uppåt och flås i nacken nerifrån.
Doktor Gnaget ordinerar:  Två pinnar till åttan Timrå. Go, go, go.

DOKTOR DIF
Patientens tillstånd: Hugg på topp fyra.
Doktor DIF ordinerar:  Släpp fram ”Zibbe” ännu mer och håll igång de långa anfallen så går det.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd:  The botten is nådd. Igen.
Doktor Kringla ordinerar: Det är faktiskt bara en pinne upp till fast mark och fem futtiga till slutspel. Ös på och sikta uppåt.


VECKANS LAG (antal gånger i laget)
Victor Fasth, mv, AIK (4)
Janne Niinimaa, b, Luleå (3)
Andreas Holmqvist, b, Djurgården (3)
Christian Sandberg, f, AIK (2)
Mika Zibanejad, f,  Djurgården (1)
Joakim Lindström, f, Skellefteå (3)

VECKANS
…besök: Linköpingsmålvakten Fredrik Norrena var less på domarna och sökte upp de efter matchen för att framför sin kritik. Helt emot alla regler. Blir intressant att se om det renderar i straff från disciplinnämnden eller inte. Nu tycker jag i och för sig att domarna är lite för mycket prinsessor på ärten som det är nu. De tar ingen kritik någonstans ifrån, ska tydligen inte behöva höra den och aldrig kommentera den.  Det är svagt.

…röv. Eller om det möjligen var axel som var i vägen? Rapporteringen från Skellefteå-SSK går isär på den punkten men att Tim Erixon lyckades rädda Jocke Erikssons skott – som kunde ha gett SSK tre pinnar – med en del av sig själv är alla ense om i alla fall. Bra täckt med andra ord.

…helvete: Livet är fan inte rättvist. Här har Petri Pakaslahti kämpat med rehab i tio och en halv månad. Kör några byten i sin comeback, går bra. Kör lite med juniorlaget, går åt helvete. Är det någon som hade förtjänat att slippa bakslag så är det ”Pakas”. Så krya på dig!

…järnvilja: finns hos Josh MacNevin och Dick Tärnström. En gjorde comeback efter det brutala brottet, på två ställen, i höstas. Den andra spelar på trots lösa flisor som ligger och skaver i foten. Att det gör ont syns på ansiktsuttrycken men vila? Aldrig. Inte nu.

 …mentala coach: Frölunda fick hjälp av mentala rådgivaren Kjell Enhager, vann en match och vips var fara över? Inte. Inte då. Ny torsk 1-5 mot DIF i matchen efter segern mot ett risigt Skellefteå.  Verkar vara kort hållbarhet på de där brandtalen.

… räddning: Om Brynäsbacken tröttar på livet som utespelare är nästa karriär räddad. Plocken på mållinjen mot Luleå höll hög Victor Fasthklass.

…Klingberg: Brorsan John dyker ner i DIF-båset och slänger puck out i Frölunda. Men lillebror Carl – som inte fick plats hos Indianerna och bytte till Timrå fortsätter leverera i sin nya klubb och har efter fem matcher i sin nya klubb fler poäng än han skrapade ihop på 37 fajter i Frölunda.

BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR
GLÖDHET:  Mika ”Zibbe” Zibanjead. Målen, tekniken, tacklingen! Framför allt tacklingen och den enorma hungern och ambitionen att bli bättre. Och bara 17 år. Fantastiskt.


ISKALLA:  PP hos AIK och SSK. Det är absurt nog sämre spel med en man mer på isen hos båda, hur är det möjligt? AIK kan dock trösta sig med ett grymt boxplay. SSK? Ja det blir hemläxa de luxe på både det ena och det andra  till nästa säsong.

GODBITEN:  Förutom tacklingen då… så gjorde HV71 ett fantastiskt 2-0 mål, äkta klappklapp mellan Beech, Linkan och Laine. Så vackert att man blir tårögd.

WHAT THE F..K?  Domarnivån. Fyrdomarsystem och inget blev bättre. Att det skulle ta ett tag att spela in alla är en sak men det blir ju aldrig bättre. Snarare tvärtom. Helt otroligt.


2 kommentarer:

Perkele sa...

Ja, what the hell? Avskaffa fyrdomarsystemet omgående! Måste ju vara det sämsta som hänt svensk hockey någonsin.

Marie Hallman sa...

perkele: inte det sämsta kanske men det är ju märkligt att det inte har blivit bättre utan sämre nivå